JD Community
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 16.03.2012, 16:29
gibbon gibbon is offline
Junior Loader
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 10
Default TP-Link TD-W8960N

Witam. Mam problem z ponownym połączeniem w swoim routerze wymienionym wyżej. Skrypty powpisywałem gdzie się da na router , dochodzi do momentu "nowy adres xx.xx.xx.xx.xxx" I próba ponownego połączenia nie udana. Przeszukałem wszystkie możliwości dostępne na google i żadna nie działa stąd ten post.
Posiadam Windows XP z wyłączeniem telneta próbowałem i nic się nie udawało. Prosiłbym o pomoc w owej sprawie
Reply With Quote
  #2  
Old 16.03.2012, 19:05
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Thou shalt not steal.
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 2,446
Default

Skryptu nie wpisuje się gdzie się da.

Jeśli masz gotowy skrypt dla tego routera to wpisuje się go w okienko na zakładce LiveHeader/Curl, oczywiście należy uzupełnić na tej zakładce nazwę i hasło do połączenia z routerem + jego adres IP (klawisz "Fetch Router IP" może pomóc zlokalizować ten adres).
Po wpisaniu skorzystaj z klawisza "Zmień Adres IP" aby sprawdzić czy skrypt działa.

Dla Twojego routera gotowy skrypt możesz znaleść tu:
http://board.jdownloader.org/showthread.php?t=33139 - jeśli to ten dokładnie ten sam model, a nie jakaś wersja przystosowana dla innego kraju to skrypt powinien zadziałać.

Natomiast jeśli ten skrypt nie działa to można próbować stworzyć wizardem skrypt:
Instrukcja - pkt. 6
__________________
----------------------
Poradnik użytkownika jD - najczęściej spotykane problemy

Instalatory JD2 dla Windows:
Wersje WebInstaller - samodzielnie określające jaką wersję Javy i aplikacji
mają zainstalować (32/64 bit):
http://board.jdownloader.org/showpos...61&postcount=1

lub dla Windows:
wersja 32-bitowa
wersja 64-bitowa

Last edited by editestowy; 16.03.2012 at 19:07.
Reply With Quote
  #3  
Old 17.03.2012, 16:45
gibbon gibbon is offline
Junior Loader
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 10
Default

dzięki za zainteresowanie zatem zrobiłem jak mówiłeś i nadal przy zmienianiu jak ma powstać nowy adres to się nie udaje. Może ma coś z tym wspólnego zabezpieczenie sieci ? , by jakieś pasożyty z bloku się nie podłączały ?
Pamiętam że jak miałem router Fast@800 robiłem skrypt w pliku .bot tutaj też muszę zatem coś takiego zrobić?
PS:Internet oczywiście ze zmiennym IP , żeby nie było

A co do tworzenia samemu skryptu czy to w ogóle działa ? Bo jak postępuje zgodnie z instrukcją pojawia się okno w przeglądarce internetowej i karze wpisać login i hasło (jak wpisuję sieci logi i hasło to nic się nie dzieje)

Last edited by gibbon; 17.03.2012 at 16:48.
Reply With Quote
  #4  
Old 17.03.2012, 19:10
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Thou shalt not steal.
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 2,446
Default

Quote:
Originally Posted by gibbon View Post
A co do tworzenia samemu skryptu czy to w ogóle działa ? Bo jak postępuje zgodnie z instrukcją pojawia się okno w przeglądarce internetowej i karze wpisać login i hasło (jak wpisuję sieci logi i hasło to nic się nie dzieje)
Działa, dla mojego routera właśnie w ten sposób tworzyłem skrypt.

Piszesz, że skrypt nie działa więc podejrzewam, że na zakładce LiveHeader/Curl nie wpisałeś (lub podałeś je błędnie wypełnione) wymaganych pól: Użytkownik, Hasło, IP Routera

Musisz wpisać nazwę użytkownika i hasło takie, jakie logujesz się przez przeglądarkę do panelu administracyjnego swojego routera - jakoś przecież go konfigurowałeś? (czy to przez wizarda czy w okienku w odpowiednich polach + jeśli korzystasz z podanego skryptu).

Wizard po prostu rejestruje poszczególne fazy:
- logowanie się do routera
- rozłączenie
- połączenie ponowne
i w ten spoób tworzy skrypt.
Tym niemniej w wizardzie to ty musisz najpierw podać jak się zalogować (dane w polach), poczekać aż wizard się połączy do panelu administracyjnego routera, rozłączyć połaczenie i poczekać/połączyć ponownie.
__________________
----------------------
Poradnik użytkownika jD - najczęściej spotykane problemy

Instalatory JD2 dla Windows:
Wersje WebInstaller - samodzielnie określające jaką wersję Javy i aplikacji
mają zainstalować (32/64 bit):
http://board.jdownloader.org/showpos...61&postcount=1

lub dla Windows:
wersja 32-bitowa
wersja 64-bitowa
Reply With Quote
  #5  
Old 18.03.2012, 17:31
gibbon gibbon is offline
Junior Loader
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 10
Default

Nie no nazwa użytkownika i hasło bankowo dobre . W zasadzie to ten router nie wymaga klikania w "połącz" co było dla mnie zaskoczeniem bo porzy F@st 800 za każdym razem gdy odpalałem kompa musiałem się połączyć...
To teraz spróbuje zrobić ten skrypt i dam znać co z tego wyszło

Spoiler*: Zrobiłem skrypt ale coś marnie mu to "restartowanie" wychodzi coś tam myśli ale już 3 minuty próbuje zmienić i nic z tego nie wychodzi... Generalnie może problem leży w tej stronie , że żeby połączyć / rozłączyć internet muszę ingerować w to przycisk włączenia i wyłączenia routera gdyż w systemie nie wiem gdzie jest taka opcja. Przy sofcie z neostrady do fast 800 takiego problemu nie było , a po instalacji tego routera żadnego panelu do jego funkcji nie mam...

Last edited by gibbon; 18.03.2012 at 17:46.
Reply With Quote
  #6  
Old 18.03.2012, 20:27
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Thou shalt not steal.
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 2,446
Default

Przypuszczam, że skrypt może się różnie zachowywać dla tego samego modelu, ale dla różnych wersji firmware - stąd problemy w twoim przypadku.

Googlując znalazłem jeszcze inną wersję:
httx://peb.pl/sieci/789182-tp-link-td-w8960n-zabezpieczenie-reconnect.html
- w poście #7 użytkownik podaje alternatywną wersję - czyli skrypt wsadowy.
Skoro skrypt nie działa - możesz pobawić się z rozwiązaniem zaproponowanym we wspomnianym poście.
__________________
----------------------
Poradnik użytkownika jD - najczęściej spotykane problemy

Instalatory JD2 dla Windows:
Wersje WebInstaller - samodzielnie określające jaką wersję Javy i aplikacji
mają zainstalować (32/64 bit):
http://board.jdownloader.org/showpos...61&postcount=1

lub dla Windows:
wersja 32-bitowa
wersja 64-bitowa
Reply With Quote
  #7  
Old 20.03.2012, 15:55
gibbon gibbon is offline
Junior Loader
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 10
Default

też tego skryptu wsadowego użyłem i nic z tego : / w ogóle nie mam tego panelu routera co tam opisuje koleś więc ciężka sprawa... może po formacie na win 7 problem minie :/
Reply With Quote
  #8  
Old 20.03.2012, 18:42
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Thou shalt not steal.
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 2,446
Default

Panel routera to oprogramowanie (zazwyczaj oparte na linuxie) wbudowane w sam router - niezależne od twojego systemu operacyjnego
httx://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/93560d651fbc6698.html - zobacz na adres w przeglądarce - przecież jakbyś chciał coś skonfigurować to jakoś musisz się z nim połączyć.

Notabene... problem może być jeszcze jeden... Niektóre routery mają wyłączoną opcję konfigurowania poprzez połączenie bezprzewodowe - może w twoim przypadku jest podobnie?
Więc być może żeby go skonfigurować, musiałbyś się najpierw połączyć z nim za pomocą kabla, włączyć opcje konfigurowania przez WiFi (zarządzania przez połączenie bezprzewodowe) i wówczas może skrypt czy też też plik wsadowy zadziałają?
__________________
----------------------
Poradnik użytkownika jD - najczęściej spotykane problemy

Instalatory JD2 dla Windows:
Wersje WebInstaller - samodzielnie określające jaką wersję Javy i aplikacji
mają zainstalować (32/64 bit):
http://board.jdownloader.org/showpos...61&postcount=1

lub dla Windows:
wersja 32-bitowa
wersja 64-bitowa
Reply With Quote
  #9  
Old 21.03.2012, 22:48
gibbon gibbon is offline
Junior Loader
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 10
Default

No o tym , że to jest skonfigurowane już w routerze to nie wiedziałem a co do omówionego przez Ciebie problemu to nie możliwe , ponieważ komputer jest połączony z routerem poprzez kabel z WiFi korzystam jedynie na komórce ta opcja odpada :/
Reply With Quote
  #10  
Old 30.06.2012, 11:59
failedmission failedmission is offline
Vacuum Cleaner
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 16
Default

TO jest działający skrypt sam go używam.

Spoiler:
Code:
[[[HSRC]]]
    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET / HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]
 
    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET / HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]
 
    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET /menu.html HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]
 
    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET /top.html HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]
 
    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET /footer.html HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]
 
    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET /info.html HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]
 
    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET /menuTree.js HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]
 
    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET /menuTitle.js HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]
 
    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET /menuBcm.js HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]
 
    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET /backupsettings.html HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]
 
    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET /resetrouter.html HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[PARSE]]]
    num:sessionKey=([0-9]+)
    [[[/PARSE]]]
    [[[/STEP]]]
 
    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET /rebootinfo.cgi?sessionKey=%%%num%%% HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]
 
[[[/HSRC]]]


A tu jakas bardziej zaawansowana metoda przez telnet

Code:
http://peb.pl/sieci/789182-tp-link-td-w8960n-zabezpieczenie-reconnect.html#post5032331

Last edited by failedmission; 30.06.2012 at 12:03.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 07:36.
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.