JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 30.08.2017, 12:18
DarkDaLite DarkDaLite is offline
Modem User
 
Join Date: May 2012
Posts: 3
Default Keep2share has changed their captcha, breaking the plugin

Ran update service. Keep2Share plugin no longer functions.
Error Message on all links "Try restarting this link (plugin outdated?)"
Reply With Quote
  #2  
Old 30.08.2017, 12:31
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 69,349
Default

Has nothing to do with update. Keep2share switched to RecaütchaV2
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #3  
Old 30.08.2017, 12:36
dabrown dabrown is offline
Black Hole
 
Join Date: Jun 2015
Location: North America
Posts: 270
Default Keep2share has changed their captcha, breaking the plugin

As of today it appears Keep2share has switched to Recaptcha v2 (from a non-recaptcha type). Links are throwing plugin errors immediately when trying to load.

Logs (sorry, it's huge, been running 14 hours)

29.08.17 11.33.57 <--> 30.08.17 02.36.33 jdlog://0945414015941/


Links:

**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
Reply With Quote
  #4  
Old 30.08.2017, 13:05
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 69,349
Default

__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #5  
Old 31.08.2017, 21:17
raztoki's Avatar
raztoki raztoki is offline
English Supporter
 
Join Date: Apr 2010
Location: Australia
Posts: 17,268
Default

Thankyou for your report.

I have fixed the issue, update will be released shortly in accordance with 'plugin update', more information on this please read [FAQ] Updates..

we have core update block atm.

note: if you goto plugin settings and enable api use, as it still works with the old captcha.

raztoki
__________________
raztoki @ jDownloader reporter/developer
http://svn.jdownloader.org/users/170

Don't fight the system, use it to your advantage. :]
Reply With Quote
  #6  
Old 02.09.2017, 06:08
dabrown dabrown is offline
Black Hole
 
Join Date: Jun 2015
Location: North America
Posts: 270
Default

Almost fixed. The captcha problem is gone, but now it throws a plugin error on all subsequent attempts after one download completes.

Log:
01.09.17 11.49.46 <--> 01.09.17 20.08.36 jdlog://7657414015941/

Links:

**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
Reply With Quote
  #7  
Old 02.09.2017, 07:47
raztoki's Avatar
raztoki raztoki is offline
English Supporter
 
Join Date: Apr 2010
Location: Australia
Posts: 17,268
Default

not technically linked to OP, as its not captcha related.
they did however also change some html in error responses.

raztoki
__________________
raztoki @ jDownloader reporter/developer
http://svn.jdownloader.org/users/170

Don't fight the system, use it to your advantage. :]
Reply With Quote
  #8  
Old 08.10.2017, 19:18
emilio530 emilio530 is offline
Zetta Loader
 
Join Date: Oct 2011
Location: In the paradise
Posts: 191
Default

Hi, this is a little offtopic to this issue but captcha related, and i chose to not open a new thread for asking.

I have several instances of JD running dls with k2s, and i have an 9kw account set for them. The issue is that JD keeps trying to start downloads from k2s and asking for captchas. I understand that this behavior is 'cause at some time was (or still is?) possible to have 2 simultaneous dls running from k2s, but since weeks i haven't seen this working.

My k2s dls don't start never until effective k2s running dl finishes and have a reconnection. This happens in all my instances and my captcha credits are exhausting very fast.

Is there any way to disable this behavior? I'm using API and disabled reconnect workround

Thanks!!

Last edited by emilio530; 09.10.2017 at 04:06. Reason: added other details
Reply With Quote
  #9  
Old 09.10.2017, 12:48
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 69,349
Default

Please provide a logfile so we can see why it retries that fast without waiting for a reconnect
https://support.jdownloader.org/Know...d-session-logs
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #10  
Old 09.10.2017, 14:37
emilio530 emilio530 is offline
Zetta Loader
 
Join Date: Oct 2011
Location: In the paradise
Posts: 191
Default

Hi, these are logs from 2 instances.

They are until october 5, as i had to shut down the machines

07.10.17 12.20.32 <--> 05.10.17 08.30.37 jdlog://2803714015941/

03.10.17 23.03.36 <--> 05.10.17 08.03.33 jdlog://3803714015941/

Thanks!!
Reply With Quote
  #11  
Old 09.10.2017, 15:06
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 69,349
Default

According to log you've setup an external reconnect method that returns instantly but doesn't change ip. JDownloader thinks you reconnect was successful and starts another download
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #12  
Old 09.10.2017, 20:56
emilio530 emilio530 is offline
Zetta Loader
 
Join Date: Oct 2011
Location: In the paradise
Posts: 191
Default

Yep, that's right, i'm using a bat file that changes mac address to get a new ip taking advantage of a config that i discovered from the isp router that assigns different public ips to every pc in the same dsl connection.

What i'm worried is the other links try to start during the download of other k2s file, i think that if there is a download running, no reconnect is done, 'cause JD does the reconnect routine when all links are in waittime (i have interrupt of resumable downloads disabled). In fact, when the captcha is solved i get a new waittime in the link that tried to start but no reconnect is done since there is a link running.

Here is a log from a pc without reconnect enabled

jdlog://1133714015941

Thanks!
Reply With Quote
  #13  
Old 10.10.2017, 10:11
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 69,349
Default

JDownloader waits for downloads to finish before doing a reconnect.
It does only reset internal *reconnect awaiting state* when a reconnect module reports successful reconnect. From your previous log I could see that K2s requires reconnect, reconnect script is called, no ip change, K2s starts, and results in IP blocked handling again because IP hasn't changed.
Your last log seems okay. K2s reports waiting time and after that time JDownloader retries.
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #14  
Old 10.10.2017, 20:15
emilio530 emilio530 is offline
Zetta Loader
 
Join Date: Oct 2011
Location: In the paradise
Posts: 191
Default

Quote:
Originally Posted by Jiaz View Post
From your previous log I could see that K2s requires reconnect, reconnect script is called, no ip change, K2s starts, and results in IP blocked handling again because IP hasn't changed.
Ok, i'll try to capture the event download start to see if i can cancel the dl before it asks for captcha if a k2s dl is running.

Thanks!!
Reply With Quote
  #15  
Old 11.10.2017, 09:31
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 69,349
Default

Nothing to thank me for
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #16  
Old 20.10.2017, 21:09
emilio530 emilio530 is offline
Zetta Loader
 
Join Date: Oct 2011
Location: In the paradise
Posts: 191
Default

Hi, instead of writing a script, i just set up the max simultaneous downloads per hoster to 1. That seems to be solved the problem of trying to start several links at same time. My captcha credits are not drawning so fast...

This is in case of another user have same problem.

Cheers.
Reply With Quote
  #17  
Old 23.10.2017, 09:29
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 69,349
Default

Thanks for the feedback and sharing your findings!
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 21:04.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.