JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 14.05.2018, 07:54
kenny070287 kenny070287 is offline
Modem User
 
Join Date: May 2018
Posts: 1
Default FFMpeg && Windows XP, manual install required

Earlier today I faced some problem with Jdownloader, it wouldn't start and said there was some update issue. I uninstalled it and then reinstalled it again. However when I am trying to download some video, it says that the Jdownloader is missing the FFmpeg component. I clicked the button to install it, but it merely says that the latest version has been installed, and nothing happens afterwards. What should I do?
I am using Windows environment, if that helps.

Last edited by kenny070287; 14.05.2018 at 08:17.
Reply With Quote
  #2  
Old 14.05.2018, 17:49
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 58,906
Default

The issue got fixed today morning. Please make sure that your JDownloader is up2date
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #3  
Old 17.05.2018, 02:03
Eiesoldar Eiesoldar is offline
JD Alpha
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 23
Default Youtube FFmpeg issue

For some reason I get "FFmpeg missing" error when trying to download these videos

**External links are only visible to Supporters****External links are only visible to Supporters**
**External links are only visible to Supporters****External links are only visible to Supporters**
**External links are only visible to Supporters****External links are only visible to Supporters**
**External links are only visible to Supporters****External links are only visible to Supporters**

right after I downloaded

**External links are only visible to Supporters****External links are only visible to Supporters** .

Perhaps it's because that 4 videos are 5+ years old. I clearly remember I installed FFMPEG, even rechecked paths in "advanced settings" - FFmpeg.exe IS there and paths are correct. Restarting JD2 didn't help either - the 1st video I downloaded is still downloadable, the others are not.

16.05.18 18.00.22 <--> 17.05.18 01.25.32 jdlog://7114854433151/
Reply With Quote
  #4  
Old 17.05.2018, 11:30
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 58,906
Default

There has been an update to ffmpeg binary and that no longer supports old Windows XP. You will have to replace ffmpeg.exe and ffprobe with older/outdated versions that still work on Windows XP. For example from here
github.com/rdp/ffmpeg-windows-build-helpers/issues/219
rwijnsma.home.xs4all.nl/files/ffmpeg/ffmpeg-N-86763-g341f012-win32-static_legacy.7z
I'v got feedback that this version still works on windows xp
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #5  
Old 17.05.2018, 14:05
Tarkov Tarkov is offline
Junior Loader
 
Join Date: May 2018
Posts: 10
Default Same issue

I am also getting this issue.
I searched the forums and tried some of the fixes I found there along with what was mentioned in this thread:
I have checked to make sure I am full updated and I am.
I tried deleting FFmpeg from the tools folder to force a reinstall of it but receive the "you already a have the latest version installed" message.
I did a reinstall of Jdownloader but still have the message FFmpeg is missing, though it was reinstalled when not found on the full reinstall of Jdownloader.

Any other possible fixes?

Last edited by Tarkov; 17.05.2018 at 14:07.
Reply With Quote
  #6  
Old 17.05.2018, 14:28
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 58,906
Default

I guess you're on old WindowsXP/Vista?
https://board.jdownloader.org/showpo...51&postcount=2
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #7  
Old 17.05.2018, 15:08
Tarkov Tarkov is offline
Junior Loader
 
Join Date: May 2018
Posts: 10
Default

Thank you sir for the help, that was indeed the issue. I am guessing the update just occurred as everything was working till about a day ago. I suppose yet another indicator that it is time to upgrade, at least the OS, on my old workhorse download machine. I imagine the increase in the two executables size is based on standalone vs portable and shouldn't impact usage?
Reply With Quote
  #8  
Old 17.05.2018, 15:09
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 58,906
Default

Size is different because of shared/static builds and no, has no impact on usage. The new version simply no longer works on old os.
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #9  
Old 17.05.2018, 15:16
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 58,906
Default

Instead of using old xp, maybe switch to a linux distribution for your old workhorse Then you're more on the *safe* side and still can use old hardware
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #10  
Old 17.05.2018, 16:31
anon743 anon743 is offline
Baby Loader
 
Join Date: May 2018
Posts: 5
Default

I also encountered the ffmpeg issue after JD's update a few hours ago...
Finally followed instructions and DLed the older ffmpeg version and put the files into C:\Program Files\JDownloader v2.0\tools\Windows\ffmpeg\i386

It works, but download speed is VERY slow, see attached

Before that the Youtube download speed would be something like three digit kb/s...

Unfortunately my main computer is still running on XP and it's my daily workhorse...

Can someone investigate??
Attached Thumbnails
2018-05-17_212551.jpg  
Reply With Quote
  #11  
Old 17.05.2018, 16:35
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 58,906
Default

Please check speed graph for red line. For me it looks like either pause mode or speed limit is enabed as all links are limited to 5kb/s
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #12  
Old 17.05.2018, 16:45
anon743 anon743 is offline
Baby Loader
 
Join Date: May 2018
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by Jiaz View Post
Please check speed graph for red line. For me it looks like either pause mode or speed limit is enabed as all links are limited to 5kb/s
Yes I saw the red line on the speed graph which has not been activated before. Disabled speed limit and DL speed now becomes normal

BTW I've tried older versions of ffmpeg from here (the link from your other post does NOT work)
rwijnsma.home.xs4all.nl/files/ffmpeg/

Tried different versions prior to the April 2018 build and they all work under XP but somehow with the speed limit enabled by default...
What's the cause?

Also, when JD gets updated, would ffmpeg be updated as well? And if so, does that mean I'll have to replace the ffmpeg and ffprobe with the older ones EACH time JD gets updated?

Last edited by Jiaz; 17.05.2018 at 16:49.
Reply With Quote
  #13  
Old 17.05.2018, 16:49
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 58,906
Default

There is no enabled speed limit by default. What do you mean by *different versions* ?

You can place your ffmpeg binaries in different folder and modify Settings-Advanced Settings-search for ffmpeg/ffprobe and set full path to different binary. eg c:\\ffmpeg\\ffmpeg.exe (the double \ is intended!)
In case there will be another update for ffmpeg binary, only the one in tools/ folder within JDownloader will be updated. Customized ones won't
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #14  
Old 17.05.2018, 16:56
anon743 anon743 is offline
Baby Loader
 
Join Date: May 2018
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by Jiaz View Post
There is no enabled speed limit by default. What do you mean by *different versions* ?

You can place your ffmpeg binaries in different folder and modify Settings-Advanced Settings-search for ffmpeg/ffprobe and set full path to different binary. eg c:\\ffmpeg\\ffmpeg.exe (the double \ is intended!)
In case there will be another update for ffmpeg binary, only the one in tools/ folder within JDownloader will be updated. Customized ones won't
Different versions -- I mean different ffmpeg versions from that external link, prior to the April 2018 build (link has been hidden but now unblocked by admin)

Anyway I'll try your method to reroute the ffmpeg to another folder...

BTW when I access Settings/Advanced Settings NIS displays warning dialog that ffmpeg is "inconclusive." I had to manually apply to allow such (NIS) permission to run...

Last edited by anon743; 17.05.2018 at 17:35.
Reply With Quote
  #15  
Old 17.05.2018, 16:58
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 58,906
Default

What is NIS?
Advanced Settings validate the values for ffmpeg / ffprobe values to ensure they lead to valid binary.
Speed limit in JDownloader is not triggered by ffmpeg at all. I guess you simply enabled it by accident. Once disabled it is disabled until you enable it back
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #16  
Old 17.05.2018, 17:01
anon743 anon743 is offline
Baby Loader
 
Join Date: May 2018
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by Jiaz View Post
What is NIS?
Advanced Settings validate the values for ffmpeg / ffprobe values to ensure they lead to valid binary.
Speed limit in JDownloader is not triggered by ffmpeg at all. I guess you simply enabled it by accident. Once disabled it is disabled until you enable it back
NIS -- Norton Internet Security (mine is 21.7.0.11)

I definitely did NOT enable speed limit by accident beforehand, but from now on I'll watch out for the speed graph's right-click settings just in case
Reply With Quote
  #17  
Old 17.05.2018, 17:05
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 58,906
Default

There are several places for speed limit. Pause Button, Speed limit in rightclick context menu in speed graph and at bottom right corner in quick settings. You can also trigger via hotkey (if assigned).
About NIS, thanks for the explanation Either you put ffmpeg in exclude list or agree to it manually. Can't tell where this comes from
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #18  
Old 17.05.2018, 17:25
anon743 anon743 is offline
Baby Loader
 
Join Date: May 2018
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by Jiaz View Post
There are several places for speed limit. Pause Button, Speed limit in rightclick context menu in speed graph and at bottom right corner in quick settings. You can also trigger via hotkey (if assigned).
About NIS, thanks for the explanation ;) Either you put ffmpeg in exclude list or agree to it manually. Can't tell where this comes from
I've been told NIS actually consumes a LOT of system resources and slows down things, as well as yielding quite some false alarms. However, it can also be oversensitive in some cases, such as this -- replacing the ffmpeg and ffprobe with the newly downloaded ones and NIS senses just that and flags a warning. Or course I allow that action and it's now in NIS'es exlclude list (hopefully).

On separate note, is there a true release version of JD? It's been in Beta build, even up to this point...
Reply With Quote
  #19  
Old 17.05.2018, 17:44
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 58,906
Default

Why do you think it's beta? There is no *true release* as JDownloader is under steady development. Makes no sense for a release that is outdated at the moment it got released. JDownloader supports more than 7 thousand different services and there are multiple updates each day for new plugins/new features/bugfixes.. Don't see any advantage of a *true release* So the build date is the most easiest to use and compare to check if a version is outdated or not. I doubt we will compile/release 2 versions at the same second
__________________
JD-Dev & Server-Admin

Last edited by Jiaz; 17.05.2018 at 17:46.
Reply With Quote
  #20  
Old 30.05.2018, 21:09
NesteaZen's Avatar
NesteaZen NesteaZen is offline
JD Adviser
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 113
Default ffmpeg problems // manual install

30.05.18 19.56.20 <--> 30.05.18 20.00.08 jdlog://7579854433151/
anything i can do?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 18:48.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.