JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 29.08.2009, 15:28
gallon
Guest
 
Posts: n/a
Default AutoConnect

Chciałbym aby JD współpracował z AutoConnect i po każdym udanym albo i nie udanym pobraniem automatycznie się na nowo połączył jest to możliwe ?
Reply With Quote
  #2  
Old 03.09.2009, 07:00
Hachimen Hachimen is offline
Baby Loader
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 8
Default

1. Upewnij się, że posiadasz zaznaczoną opcję "reconnect" (ikonka wyglądająca jak przycisk "odśwież" w przeglądarce").
2. Utwórz plik .bat a następnie wpisz w nim podany tekst:

@echo off
rasdial "*" /disconnect

* w miejscu gwiazdki wstaw nazwę połączenia (możesz ją znaleźć w AutoConnect)

3. Wybierz zakładkę Settings -> Reconnection -> External.
4. Zaznacz "select" a następnie wybierz stworzony poprzednio plik .bat.
4. Gotowe!
Reply With Quote
  #3  
Old 04.09.2009, 15:36
gallon
Guest
 
Posts: n/a
Default

1. mam zaznaczone
2. jak powina wyglądć ta nazwa ? ZTE ZXDSL 852 czy przypdkiem tak ?
3. możesz napisac to w jwezyku polski bo i taka wersje jezykowa mam w tym programie
Reply With Quote
  #4  
Old 19.09.2009, 12:33
djuzi's Avatar
djuzi djuzi is offline
JD Polish Support (inactive)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Poland
Posts: 486
Default

Nazwa połączenia jest w Połączeniach Windows - np. "Neostrada TP", bądź inne, które zostało utworzone podczas instalacji. Oczywiście mówimy tu cały czas o modemie podłączanym do komputera.
Reply With Quote
  #5  
Old 23.09.2009, 21:53
gallon
Guest
 
Posts: n/a
Default

to skoro już mam nazwę to jeszcze proszę o objaśnienie gdzie się wybiera plik .bat
Reply With Quote
  #6  
Old 27.09.2009, 16:53
djuzi's Avatar
djuzi djuzi is offline
JD Polish Support (inactive)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Poland
Posts: 486
Default

Plik .bat wybrać należy w JD, a konkretniej: Ustawienia -> Moduły -> Ponowne połączenie -> Wybór metody -> Zewnętrzne -> Wybierz
Reply With Quote
  #7  
Old 28.09.2009, 00:29
gallon
Guest
 
Posts: n/a
Default

Dzięnki właśnie o to mi chodziło!
Reply With Quote
  #8  
Old 01.07.2010, 18:40
gallon
Guest
 
Posts: n/a
Angry Znowu problem !

zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją i wszystko było cacy do momentu sformatowania komputera.
Teraz próbuje zmienić IP ale mu nie wychodzi i po którejś próbie się buntuje wyłączając opcje ponownego połączenia.
proszę o pomoc!
Reply With Quote
  #9  
Old 04.07.2010, 02:15
DiKei
Guest
 
Posts: n/a
Default

A która wersja ?
Reply With Quote
  #10  
Old 07.07.2010, 00:28
gallon
Guest
 
Posts: n/a
Default

JDownloader 0.7
Reply With Quote
  #11  
Old 07.07.2010, 12:30
siwek
Guest
 
Posts: n/a
Default

Trochę stara...
Reply With Quote
  #12  
Old 07.07.2010, 20:56
DiKei
Guest
 
Posts: n/a
Default

Proponuje update do najnowszej.

@UP
A Ty kolego z takimi komentarzami możesz odwiedzić samosia.pl, ludzie mają zbliżony poziom do Twojego.
Reply With Quote
  #13  
Old 08.07.2010, 00:04
siwek
Guest
 
Posts: n/a
Default

@DiDżej
To że jesteś świeżutki i nowy na forum nie uprawnia cię do obrażania innych użytkowników, którzy pomogli tu więcej osobom, niż ty spotkałeś w życiu.
Reply With Quote
  #14  
Old 02.09.2010, 18:57
gallon
Guest
 
Posts: n/a
Default

pobrałem ze stroni najnowszą wersie i zaktualizowałem ale nic nie pomogło.
Reply With Quote
  #15  
Old 23.09.2010, 14:08
peem
Guest
 
Posts: n/a
Default

Siema.
Moglby mi ktos objasnic skad mam wziac nazwe polaczenia, bo Polaczenia Windows mi nic mowi i nie moge tego znalezc. Mam liveboxa i dysponuje także programem Livebox Reconnect 2.0 Pro. Stwprzyłem ten plik .bat jednak nie wiem co wpisac w miejscu nazwy polaczenia. Za pomoc bylbym wdzieczny.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 08:20.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.