JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07.03.2013, 16:56
Rafeal
Guest
 
Posts: n/a
Default Chomikuj.pl - Błędne rozpoznawanie typu konta i wznawianie pobierania

Program , albo wtyczka nie rozpoznaje ile zostało do wykorzystania wykupionego transferu. Jedynie widnieje napis Nieograniczony.

Drugą sprawą jest ściąganie z Chomikuj.pl
Jeśli posiadam link do danego pliku program rozpoznaje go (status online) ale nie podaje wagi pliku.
Jeśli zaś zacznę pobierać plik (zakładamy że ma 2000MB) i po ściągnięciu połowy, zatrzymam pobieranie i po 5 min dan aby dalej ściągało zaczyna robić jakieś dziwne odliczanie po czym wyskakuje komunikat aby odczekać ~4 min po czym i tak plik nie jest dalej pobierany.
A przecież program pokazuje obsługę wznawiania pobierania... ale to nie działa.
Reply With Quote
  #2  
Old 07.03.2013, 19:05
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Wielokrotnie pisałem, że poprawki w obsłudze kont dla chimikuj wymaga aby ktoś udostępnił swoje konto...
Chomikuj ma różnego rodzaju pobierania - na własny koszt, na koszt publikującego i dopiero po pobraniu pliku wiadomo, czy transfer jest zmniejszony czy nie.

Waga pliku jest podawana, patrz załącznik. Podaj przykładowe linki, dla których waga nie jest podawana.

Co do wznawiania - przykładowe linki, log, zrzuty ekranu. Dla konta Premium
wznawianie powinno działać, bo chomikuj rozpoznaje zalogowanego użytkownika.
Attached Thumbnails
chomikuj.jpg  
Reply With Quote
  #3  
Old 08.03.2013, 12:39
Rafeal
Guest
 
Posts: n/a
Default

Na stronie / folderze są 4 pliki.

Wybieram ten ostatni. Klikam prawym myszy na niego i kopiuje link (bezpośredni) do JD2.
Zbieracz linków pokazuje wagę: 0B
Jak dodam do ściągania mimo tego, to po rozpoczęciu pobierania już pokazuje się waga i ściąga i jest ikonka wznawiania pobierania. Ale po zatrzymaniu pobierania i ponownym starcie już wznawianie nie działa. A sam program mówi o niedostępności pliku.


Last edited by Rafeal; 08.03.2013 at 13:40.
Reply With Quote
  #4  
Old 09.03.2013, 00:42
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Przeczytaj ponownie akapit drugi i trzeci z postu #2.
Reply With Quote
  #5  
Old 09.03.2013, 01:08
Rafeal
Guest
 
Posts: n/a
Default

Nie zbieram Logów bo są mi nie potrzebne.

Po za tym zbyt wiele zabawy aby tobie coś udowodnić. Zdjęcie nie wystarcza...?
Najwidoczniej nie.
Więc masz link i sam sobie sprawdź u siebie loga.

chomikuj.pl/lmagdziak/Windows+7+SP1+PL+MSDN+Untouched/pl_windows_7_ultimate_with_sp1_x86_dvd_u_677455,2397573202.iso
Reply With Quote
  #6  
Old 09.03.2013, 01:19
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Mam przepisywać ze zdjęcia link?
Link jest potrzeby, żeby przetestować na źródle!
Jeśli nie rozumiesz na czym polega zgłaszanie problemów to daj sobie spokój, bo w niczym nie pomagasz..
Reply With Quote
  #7  
Old 09.03.2013, 15:23
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Dekrypter działa w następujący sposób:
Link do pobierania -> strona pobierania -> finalny link
Ze "strony do pobierania", jeśli hoster udostępnia tę informację odczytywana jest informacja o wadze pliku.
Ale... w przypadku niektórych linków (twój przykładowy spełnia te kryterium) - link do pobierania jest tożsamy z finalnym linkiem, a więc nie ma potrzeby otwierać "strony pobierania" aby "wyciągnąć" z niej finalny link.
W przypadku parsowania listy linków (np. różne linki skopiowane do schowka) - dekrypter musiałby każdorazowo otwierać stronę linku tylko po to aby "odczytać" wagę pliku, co znaczni spowalniałoby działanie samego dekryptera.
Fizyczny rozmiar pliku i tak jest ustalany w momencie rozpoczęcia pobierania na podstawie odpowiedzi z serwera.
Tak więc, "brak wagi pliku" w momenie dodawania do Zbieracza Linków nie jest błędem a celowym pominięciem przez developera niepotrzebnego odczytywania strony.

Pozostała część zgłoszenia wymaga udostępnienia konta, wtedy będę mógł utworzyć zgłoszenie dla developera.

--- 2013-04-05
Zamykam, brak odpowiedzi.

Last edited by editestowy; 05.04.2013 at 23:16.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 05:25.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.