JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12.12.2011, 17:32
analogsrules
Guest
 
Posts: n/a
Default problem z kontami premium wupload

Witam,
próbuję dodać konta premium wupload, niestety cały czas pokazuje mi że konta są nieprawidłowe ( u mojej koleżanki działają bez zarzutów ). z innymi serwerami nie ma takiego problemu. dodam, ze jeszcze jakiś czas temu konta wupload działały.. jakieś pomysły? ;/

Last edited by editestowy; 12.12.2011 at 20:31. Reason: Przeniesiono do właściwego forum
  #2  
Old 12.12.2011, 20:33
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

1. Zupdejtuj jD do najnowszej wersji.

2. Sprawdź, czy w nazwie użytkownika/haśle nie ma znaków specjalnych (#,?,*,.), jeśli tak to zmień bezpośrednio na wupload i wpisz poprawnione do jD.

3. Sprawdź czy java.exe, javaw.exe są dodane do zaufanych aplikacji firewalla/antywirusa.
  #3  
Old 12.12.2011, 21:16
analogsrules
Guest
 
Posts: n/a
Default

mam najnowsza wersje jD, aktualizowałam ją pare dni temu, nazwa użytkownika i hasło są ok, i java jest dodana do zaufanych.. więc to nie to ;/
  #4  
Old 12.12.2011, 21:36
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Wtyczka do WU, w wersji #15422 poprawnie rozpoznaje konto Premium. Zrobiłem test usuwając i ponownie wpisując konto:



Kiedy otrzymujesz informację o błędnym koncie - już w momencie wpisywania informacji o nim na zakładce Premium, czy też dopiero w momencie rozpoczęcia ściągania?
  #5  
Old 12.12.2011, 22:01
analogsrules
Guest
 
Posts: n/a
Default

od razu po dodaniu konta... i nie dzieje się tak tylko na moim koncie, mój chłopak udostępnił mi też swoje, które u niego na najnowszej wersji jD śmiga bez problemu i jest dokładnie to samo ;/
  #6  
Old 12.12.2011, 22:14
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

No więc pozostaje jedynie domniemanie, że to jednak FV/AV blokuje połączenie, kiedy jD chce zweryfikować konto - nie widzę to innych rozwiązań, skoro i jD i wtyczka są najnowsze.
Jaki FV/AV?
  #7  
Old 12.12.2011, 22:52
analogsrules
Guest
 
Posts: n/a
Default

Kaspersky Internet Security 12.0.0.374, nie wiem czy to jego wina, bo korzytałam z niego kiedy wszysko jeszcze działało, a niczego nie zmieniałam..
  #8  
Old 12.12.2011, 23:05
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

W przyklejonym wątku w pkt. 3 jest opis jak skonfigurować KIS.
Ewentualnie w poradniku ze mojej stopki, pkt. 4.

Na napisałaś też jeszcze jednej rzeczy, którą musimy zweryfikować - czy działa bezpośrednio ściąganie w browserze (oczywiście po zalogowaniu)?

Jeśli nadal będą problemy - możecie z chłopakiem wykonać test:
- spakowaną wersję od niego (wiemy, że działa bez problemu) - rozpakuj u siebie w innym katalogu niż Twoja wersja
- odpal jego wersję, jeśli nie będzie działać to oznacza, że problem nie jest w jD lecz w systemie.


-- 2011-12-16:
Problem rozwiązany?

Last edited by editestowy; 17.12.2011 at 14:06. Reason: Brak odpowiedzi - zamykam problem
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 07:11.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.