|
|||
|
|||
Łącze 6Mb a prędkość na JD 6kB/s
Witam.Przy prędkości łącza jak w temacie prędkość na JD mam 6 kB/s.Dokładnie tyle i ani więcej ani mniej.Przy ściąganiu przez przeglądarkę osiągam prawie maksymalną prędkość. Nadmieniam ze ten sam plik w tej samej sieci na laptopie pobiera się z maksymalną prędkością.(też przez JDownloadera)
Przeinstalowałam Jave i JD.I nic nie pomogło. Pozdrawiam.Kystyna. |
|
||||
|
||||
Prawdopodobnie problem z ustawieniami FV/AV - patrz pkt. 4 b,c,e instrukcji poniżej.
Na łączu 6 Mbit jD powinien osiągać prędkość ok. 700 KiB/s, zalecane przeze mnie ustawienia to (dla kont Premium) - 1 plik na raz (Maks. il. poł.) w 10 wątkach (Pobieraj równocześnie).
|
|||
|
|||
Witam.
Wszystkie ustawienia mam takie jak w podanej instrukcji.Niestety nic nie pomogło.Dalej jest taka niska prędkość.Na laptopie jest prędkość ok 600KB/s więc to nie jest chyba problem z siecią.Chyba stary komputer odmawia współpracy(hahaha).Pozdrawiam.Krystyna. |
|
||||
|
||||
Jeśli na tym samym kompie, w przeglądarce jest prędkość o wiele większa niż w jD to oznacza jakiś problem w ustawieniach samego jD lub też firewalla/antywirusa.
W zasadzie przeglądarka powinna mieć gorsze prędkości, bo np. nie umożliwia ściągania w wielu częściach na raz. A może przeglądarka korzysta z jakichś dodatków do ściągania? Sprawdź jeszcze czy w jD ustawiono Limit prędkości (ostatnie pole na dole po prawej stronie) na 0 - oznacza to brak limitowania prędkości. Dodatkowo są programy, które potrafią (np. NetLimiter) ograniczyć przepustowość łącza (a więc prędkość ściągania) dla konkretnych programów - może coś takiego jest na stacjonarce zainstalowane - "przepuszcza" ściaganie przez przeglądarkę, limituje w innych progamach np. bittorrent, jD etc ?
|
|