JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 21.07.2013, 20:25
mmm18
Guest
 
Posts: n/a
Default jDownloader nighty -> zwykła wersja

Poproszę o podpowiedź, jak przywrócić standardową wersję jDownloadera, aby nie utracić wcześniej wpisanych danych kont premium. Niedawno zmieniłem zwykła wersję na nighty i pomimo wyłączenia logowania zdarzeń, to program dalej loguje i dramatycznie zżera miejsce na dysku - w ciągu 2 dni zjadło mi 55 GB!!!
Proszę support o podpowiedź jak przywrócić standardową wersję.
Reply With Quote
  #2  
Old 21.07.2013, 23:10
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Ustawienia przechowywane są w plikach z podkatalogu config (database.*), więc można sobie zarchiwizowac przed wszelkimi eksperymentami ten katalog i w razie problemów przywrócić.

Powrót do wersji Stable:
z linii komend (CMD), będąc w katalogu JD wykonaj polecenie:
java -Xmx512m -jar jdupdate.jar -branch RESET

Ewentualnie - utwórz skrót z poleceniem jak wyżej, skopiuj go do katalogu JD.
W skrócie może być konieczne podanie pełnej ścieżki do java.exe (zazwyczaj: "c:\program files\java\jre6\bin\java.exe")

(dla Javy 7 zamiast \jre6\ będzie \jre7\)
Reply With Quote
  #3  
Old 21.07.2013, 23:20
mmm18
Guest
 
Posts: n/a
Default

ok, spróbujemy.
Reply With Quote
  #4  
Old 28.12.2013, 18:51
Kubex52
Guest
 
Posts: n/a
Default

Mam nieco inne, odwrotne pytanie, ale nie chciałem już zakładać nowego wątku. Jak uaktualnić JDownloadera z wydania BETA na ALFA?
Reply With Quote
  #5  
Old 29.12.2013, 10:18
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

To znaczy z jakiej wersji na jaką?
Beta to obecnie JD2 - to nowa linia rozwojowa.
Nie wiem co rozumiesz pod Alfa?
Reply With Quote
  #6  
Old 29.12.2013, 16:39
Kubex52
Guest
 
Posts: n/a
Default

Chodzi mi właśnie o JD2, czyli produkt z linii BETA, a pisząc ALFA pomyliłem się - chodziło mi o nightly
Reply With Quote
  #7  
Old 30.12.2013, 21:05
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Nightly nie jest już wspierane, nie jest rozwijane.
Reply With Quote
  #8  
Old 30.12.2013, 23:40
Kubex52
Guest
 
Posts: n/a
Default

Czyli najnowsze wydania to są wydania BETA?
Reply With Quote
  #9  
Old 31.12.2013, 11:06
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Dokładnie.. wersje Beta są ścieżkami rozwojowymi JD2.
JD1 jest wspierany wyłącznie jeśli chodzi o wtyczki dla serwisów. Inne funkcjonalności w tej wersji nie będą poprawiane/rozwijane.
Nightly było wersją rozwojową JD1 (m.in. wsparcie dla multihostingów, lepszy scheduler), lecz nadal opartą na tych samych mechanizmach (zapis danych w pliku bazodanowym etc., identyczny silnik pobierania danych), po przebudowaniu większości mechanizmów w JD2, uznano, że nie ma sensu utrzymywać jeszcze jednej wersji, która i tak nie będzie dalej rozwijana.
Reply With Quote
  #10  
Old 31.12.2013, 13:57
djmakinera djmakinera is offline
JD Legend
 
Join Date: May 2010
Location: Poland
Posts: 8,282
Default

sprawdź ile miejsca zajmuje cały folder jdownloader... zlokalizuj pliki, które zajmują dużo "GB"
kiedyś miałem podobny problem w starej wersji jd 0.9xx .. "tworzyło puste pliki .TXT"zapisane zerami", i bez rozszerzenia database które potrafiły zajmować nawet 100 GB i więcej...
Reply With Quote
  #11  
Old 20.02.2015, 10:04
babetka
Guest
 
Posts: n/a
Default JDownloader 2

Przy pobieraniu takiego samego pliku przez JDownloader i JDownloader2 zdecydowanie jest wolniej ściągany na JDownloader2. Dlaczego????
Reply With Quote
  #12  
Old 20.02.2015, 18:29
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

a) sprawdź czy liczba połączeń na plik jest identyczna w obu wersjach
b) sprawdź czy JDownloader2.exe jest dodany do listy zaufanych aplikacji Firewalla/Antywirusa, najlepiej wyłączyć całkowicie skanowanie ruchu sieciowego dla tego pliku - zazwyczaj właśnie FW/AV skanując ruch sieciowy generowany przez nieznaną dla siebie aplikacje potrafi znacznie spowolnić pobieranie.
c) sprawdź czy w samej aplikacji nie jest włączony limit prędkości pobierania: włączona opcja: w menu Ustawienia -> Ograniczenie prędkości pobierania lub opcja dostępna po naciśnięciu ikonki narzędzi w prawym dolnym rogu zakładki Pobieranie.

Sama aplikacja, jeśli nie ustawiono świadomie ograniczeń jak w pkt. c) w NICZYM nie ogranicza prędkości pobierania - było to wielokrotnie wyjaśniane na forum.
Reply With Quote
  #13  
Old 21.02.2015, 08:37
babetka
Guest
 
Posts: n/a
Default

Tak, sprawdziłam, ustawione dobrze, antyvirus wyłączony i różnica w pobieraniu dochodzi do 0,8 Mb/s.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 02:06.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.