JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 12.02.2010, 09:42
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Quote:
Originally Posted by przemo969 View Post
i stało się jestem jednym ze sprzedawców na allegro. W tej chili panuje Sajgon sprawne dane są na wagę złota a jak się tylko pojawia to praktycznie każdy sprzedawca je sprzedaje a po 1 dniu lub kliku godzinach ktoś kradnie
Co sie stało? I dlaczego to niby kradzież?
Sprzedawanie jD z zaszyfrowanym hasłem użytkownikom, bez podania tego hasła to jest jawne oszukiwanie tych użytkowników.

Więc nie dziw się, że kto wie jak to zrobić to zmienia.
Zaletą jD jest to, że jest "open source" więc każdy ma dostęp do źródeł...
Reply With Quote
  #22  
Old 26.02.2010, 02:12
hillsize66
Guest
 
Posts: n/a
Default

czy moze ktos pomoc jak zidentyfikowac login i haslo w database.script.? rozumiem ze linia passwordlist albo premium, ale nic mi nie mowia te szyfry, czy jest jakis program co sie do tego nadaje? moze notepad++?
Reply With Quote
  #23  
Old 11.03.2010, 23:56
holkov
Guest
 
Posts: n/a
Default

A ja może zadam pytanie nieco z inne półki ale też chodzi mi o wyciągnięcie hasła...

Czy da się plik database.script przenieść do JDownloader-a do wersji na Mac OS z tego Windows-owego

Za niedługo przerzucam się z Win na Mac OS i chcę również przenieść swoje konto premium z rapidshare. Hasła nie pamiętam i nigdzie go nie zapisałem niestety wcześniej
Reply With Quote
  #24  
Old 12.03.2010, 09:30
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Quote:
Originally Posted by holkov View Post
Czy da się plik database.script przenieść do JDownloader-a do wersji na Mac OS z tego Windows-owego
Powinno zadziałać.
Reply With Quote
  #25  
Old 12.03.2010, 13:19
holkov
Guest
 
Posts: n/a
Default

Wczoraj już byłem troche zaspany i patrzyłem tak mniej więcej na wersję na Mac i jest zamiast database.script to jest database.log z tego co się nie myle.

A czy żeby przenieść konto premium z wersji Win na Mac to wystarczy ten plik tylko podmienić ze zmianą rozszerzenia ?
Reply With Quote
  #26  
Old 15.03.2010, 08:18
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Quote:
Originally Posted by holkov View Post
Wczoraj już byłem troche zaspany i patrzyłem tak mniej więcej na wersję na Mac i jest zamiast database.script to jest database.log z tego co się nie myle.

A czy żeby przenieść konto premium z wersji Win na Mac to wystarczy ten plik tylko podmienić ze zmianą rozszerzenia ?
W wersji pod Windę to są 2 niezależne pliki i zmiana rozszerzenia nie zadziała.
Database.script "zakłada" bazę i powinny być w nim zapisy typu:
INSERT INTO CONFIG VALUES('rapidshare
Reply With Quote
  #27  
Old 04.04.2010, 20:36
maggott
Guest
 
Posts: n/a
Default

Dla pewności zapytam jeszcze raz.
Przy przeinstalowaniu systemu wystarczy zapisać, a później wkleić database.script w nowego JD aby nie utracić kont premium?
Reply With Quote
  #28  
Old 10.10.2010, 11:09
ziobro
Guest
 
Posts: n/a
Default

siemka, no mnie tez wkurzają te konta na allegro w postaci zgrywania pliku ze spakowanym jdownloaderem, ale w bardzo prosty sposób można wyjąć te hasło aby dodać sobie te konto do swojego jdownloader'a (lub jak kto woli przejąć jakieś smakowite konto) ,wystarczy użyć jakiegoś snifferka, włączyć pobranego z allegro jdownloader'a i przechwycić kilka ramek, tam jest login i hasełko białe na czarnym widoczne, polecam wireshark-win32-1.2.4.exe, jak macie problem to piszcie to powiem co i jak. Często użytkownicy na allegro mają jakieś generatory tych kont, np kaliciak_pl, jak kupisz u niego jedno konto to dostajesz linka do jdownloadera z kontem w postaci np. h t t p: //..............160 wystarczy zmienić tą końcówkę na inny numer, z reguły jest tak że np. zakres kont jest od 140-170 ,wystarczy popróbować zmieniać końcówkę i pobierać na ślepo paczki zip z jdownloaderem, więc jest możliwość uzyskania np 20 kont podczas kupna jednego konta za kilka zł

Last edited by ziobro; 10.10.2010 at 11:20.
Reply With Quote
  #29  
Old 11.10.2010, 08:24
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Ale "właścicielem" tego konta jest nadal ten gościu, który je sprzedał na allegro - zauważ, że z kontem związany jest adres mailowy i jedynie jego znajomość pozwala na zmianę parametrów konta (np. hasło) - tak więc te sprzedane konta mogą w każdej chwili zablokować.
No ale skoro to ludzie kupują - to znaczy, że zgadzają się na tego typu "ograniczenia".
Reply With Quote
  #30  
Old 02.11.2010, 21:02
Rasoir
Guest
 
Posts: n/a
Default

Czy jest jakaś możliwość odzyskania wpisanych w JD danych? Bo mam w nim wpisane konto fileserve.com, hotfile.com oraz filesonic.com, niestety skasowałem omyłkowo plik w którym miałem zapisane dane do tych kont i teraz nie mam do nich haseł Jakby ktoś mi pomógł to byłbym wdzięczny...
Reply With Quote
  #31  
Old 03.11.2010, 09:00
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Oczywiście, że można - każdy z tych hostingów posiada opcję odzyskiwania zapomnianego hasła. Wystarczy wejść na stronę logowania i ją wybrać - nowe hasło zostanie wysłane na adres e-mail podawany przy rejestracji.
Reply With Quote
  #32  
Old 03.11.2010, 20:18
Rasoir
Guest
 
Posts: n/a
Default

Tylko problem w tym, że te konta kupiłem na allegro i dostałem od sprzedającego login i hasło, niestety konta nie są zarejestrowane na mojego maila ;/
Reply With Quote
  #33  
Old 04.11.2010, 08:58
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Możesz
a) skontaktować się ze sprzedającym, w celu odzyskania u/p
b) jeśli używasz jD to wystarczy przekopiować cały katalog config do nowej instalacji
- istniejące konta premium również się "przeniosą"
c) hasło/password potrzebne ci będą jedynie do przeglądarki - ich znajomość i tak nie pozwoli na ich zmianę (musiałbyś być właścicielem e-maila z rejestracji) - aby je "wydobyć" z jD potrzebny jest innej osobie plik database.script - ale hosting może zablokować konto jeśli "zauważy" używanie go z różnych IP jednocześnie.
Reply With Quote
  #34  
Old 04.11.2010, 22:48
Rasoir
Guest
 
Posts: n/a
Default

Dzięki za pomoc, skopiuje sobie database.script
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 21:53.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.