JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01.06.2009, 00:06
miki
Guest
 
Posts: n/a
Default Stara wersja 0.4936 w nowej 0.5

Witam.
JD zaktualizowal sie do nowej -niestety gorszej wersji -szybkosc sciagania, interfejs ...itd.
Chcialbym wrocic do 0.4.936 , ale juz to zrobie to za chwile mam znowu niechciane 0.5 i tu pojawia sie pytanie jak zrobic by miec TYLKO 0.4 , czy da rade zrobic by zablokowac sam update do nowej wersji, a zachowac aktualizacje i funkcjonalnsc wersjii poprzedniej.

Ewentualnie 0.5 z funkcjoanlnoscia dzialania -szybkosc , lekkosc, interfejs 0.4 w nowej 05. ???

Dziex i PZDR.
Reply With Quote
  #2  
Old 01.06.2009, 16:35
Brak
Guest
 
Posts: n/a
Default

Było już o tym mówione, w wersji 0.5 jest za dużo zmian w kodzie, i nieda się wprowadzić wyglądu z wersji 0.4 .

Szybkość ściągani? Przecie to nie zależy od programu, może aktualnie serwery są przeciążone?

Interfejs? Cóż, trzeba się przyzwyczaić, w gruncie rzeczy nie jest taki zły.

Moim zdaniem przesiadka na 0.5 się bardzo opłaca, bezproblemowe ściąganie z takich serwisów jak odsiebie(wkońcu brak błędu że wtyczka przestarzała, znanego z wersji 0.4) oraz innych, gdzie też potrafiło podobny błąd wyświetlić. :]

Wersja 0.4 nie będzie już rozwijana, tak więc w gruncie rzeczy i tak będziesz musiał na te 0.5 przejść :]
Reply With Quote
  #3  
Old 01.06.2009, 16:43
Golin
Guest
 
Posts: n/a
Default

dokladnie musisz sie przyzwyczaic do wersji 0.5.xxx ma jeszcze w sobie bledy ale owe bledy sa z kazda aktualizacja beda naprawiane
Reply With Quote
  #4  
Old 01.06.2009, 17:40
miki
Guest
 
Posts: n/a
Default

No coz chyba to jedyne wyjscie, wierze , ze wszystkie obecne i zauwazone w przyszlosci bledy beda sukcesywnie i skutecznie eliminowane.

Szybkość ściągania - film 700MB nowym 0.5 sciagalem 9 (dziewiec !!! ) godzin z MU,
podczas gdy 0.4 robiła to w czasie o min.polowe krotszym (bez premium)
04 ściągała kolejny plik ,nierzadko nawet kilka naraz ,a 0.5 oczekiwała na mozliwosc sciagniecia pierwszego pliku nawet po poltorej godziny.

Edit by djuzi: Ustaw limit pobierania na większy

Interfejs - no coz jest nowy , ale czy bardziej funkcjonalny- nie sadze.
wezmy np: Zbieracz linków wywołany z menu dodaj linki.
W 0.4 po wlejeniu linków odrazu pokazywał stan polaczenia i po zaakceptowaniu wszystkich przenosil je automatycznie go glownego okna pobierania -start i juz.

Edit by djuzi: Może nie zaznaczyłeś pewnej opcji, która to umożliwia, hm ?


0.5 natomiast nie robi tego (przejdz do glownego okna pobierania aby uaktywnic !! pobieranie i wstawic linki) .
dlaczego nie ma tego odrazu, dlaczego musze je uaktywniac i wrzucac jeszcze raz linki i dopiero po tym klik start.??

No nic produkt jest bardzo mlody wiec wszystko jeszcze przed nim.

Last edited by djuzi; 02.06.2009 at 13:13.
Reply With Quote
  #5  
Old 01.06.2009, 20:29
djmontorsi
Guest
 
Posts: n/a
Thumbs down Masakra!!

Quote:
Originally Posted by miki View Post
Witam.
JD zaktualizowal sie do nowej -niestety gorszej wersji -szybkosc sciagania, interfejs ...itd.
Chcialbym wrocic do 0.4.936 , ale juz to zrobie to za chwile mam znowu niechciane 0.5 i tu pojawia sie pytanie jak zrobic by miec TYLKO 0.4 , czy da rade zrobic by zablokowac sam update do nowej wersji, a zachowac aktualizacje i funkcjonalnsc wersjii poprzedniej.

Ewentualnie 0.5 z funkcjoanlnoscia dzialania -szybkosc , lekkosc, interfejs 0.4 w nowej 05. ???

Dziex i PZDR.
Wiec tak, nie obrazajac nikogo, al enaprawde ludzi z jdownloadera zacisnijcie rece i bijcie sie w klatke piersiową bo kolega ma racje!!!
Otóż sam kożystam codziennie od pół roku po 10h dziennie z tego programu i od jakis 2-3 miesiecy jak z NETLOADA i RAPIDSHARE oraz MEGAUPLOAD zasysało z starej wersji max szybkoscia, no moze czasem na rapidzie cos zwiehe mialo, ale ogolnie ssało max przepustowowscia co kto ma w domu!! A teraz, nie dosc ze nie daliscie wyboru ludziom pomiedzy nowym a starym JD (nie wczytuje linkow z netloada juz na starym JD) to na dodatek nie potraficie przyznac si edo własnych błedów albo i niewiedzy, gdyz niski transfer naprawde lezy po stronie Jdownloadera a nie jak kolega DJUZI pisze przeciązonych hostów-nic podobnego, sprawdziłem poza programem JD i ssie bardzo szybko, takze jesli nie chcecie stracic ludzi kozystających z tego swietnego dotychczas* programu tio prosze poprawcie to.:huh:

Edit by djuzi: nie powinieneś odnosić wszystkich przypadków do mojej jednej wypowiedzi

Last edited by djuzi; 02.06.2009 at 13:15.
Reply With Quote
  #6  
Old 01.06.2009, 22:35
miki
Guest
 
Posts: n/a
Default

djmontorsi w calosci przychylam sie do tej opinii i potwierdzam ten stan.
Reply With Quote
  #7  
Old 01.06.2009, 23:52
Scoon
Guest
 
Posts: n/a
Default

Witam Wszystkich ! Też mam problem z prędkością mianowicie na wersji 0.4936 miałem full transfer 245kbs oczywiście na serverach RS bo tylko z takich pobieram a na nowej wersji 0.5.917 transfer mam o połowę mniejszy i nie jest stały tylko waha się od 80kbs do 120kbs już myślałem że coś u mnie nie tak, a najgorsze jest to że teraz gdy będę chciał znowu się przenieś na starą wersję to nie mogę przetransportować listy linków tylko robić to ręcznie a jest ona naprawdę dłuuuuuga chyba że macie jakiś pomysł na te linki bo ze starej wersji do nowej przerzucałem ręcznie i nie chciałbym tego robić z powrotem bo uwierzcie zajęło mi to trochę czasu a i jeszcze pytanie jak w tym nowym 0.5 przenieść link np. z dołu na górę czy też trzeba powoli przeciągać ręcznie bo nie mogę znaleźć opcji Przenieść element na samą górę albo o jedno pole. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł to proszę o radę chyba że znajdzie się rozwiązanie na ten słaby transfer ! Pozdrawiam !

Edit by djuzi: nie ma już przycisków przenoszenia - teraz to można robić myszką - przeciągnij i upuść

Last edited by djuzi; 02.06.2009 at 13:17.
Reply With Quote
  #8  
Old 02.06.2009, 01:12
siwek
Guest
 
Posts: n/a
Default

Scoon - akurat tak się nieszczęśliwie zbiegło, że wersja 0.5 wyszła w tym czasie , w którym rapidshare ograniczył szybkość ściągania dla free userów. Jakbyś przeczytał stronę: **External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
to byś się dowiedział, że od 27 Maja został wprowadzony limit "the maximum speed of free users downloading files has been limited to a maximum of one Megabit per second" - czyli dla darmowych użytkowników maksymalnie 1 megabit na sekundę.
Reply With Quote
  #9  
Old 02.06.2009, 01:32
Golin
Guest
 
Posts: n/a
Default

kolego siwek ja mam premium na rs i mi teraz pobiera jd z predkosciami 60 kb/s a powinno jakies 130 kb/s. no i ogolnie ta nowa wersja nie chodzi u mnie poprawnie ze stara nie bylo problemow
Reply With Quote
  #10  
Old 02.06.2009, 13:03
djuzi's Avatar
djuzi djuzi is offline
JD Polish Support (inactive)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Poland
Posts: 486
Default

Jeśli nadal macie ten problem z wolnym pobieraniem - ustawcie limit pobierania na nieco wyższy, niż wasza maksymalna prędkość dostępu do Internetu.
Reply With Quote
  #11  
Old 03.06.2009, 00:31
Scoon
Guest
 
Posts: n/a
Default

Ale jak ściągam linki przez przeglądarkę ręcznie to mam full transfer na free koncie więc już nie rozumiem ! Dzięki za odpowiedź Pozdrawiam !
Reply With Quote
  #12  
Old 03.06.2009, 12:50
djuzi's Avatar
djuzi djuzi is offline
JD Polish Support (inactive)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Poland
Posts: 486
Default

Jeśli chodzi o rapidshare to temat milion razy poruszany: Firefox pokazuje prędkość chwilową - tak naprawdę nie jest stała prędkość, a tylko szczyt sinusoidy zużycia pasma. W skrócie: chwile pobiera, chwile nie, chwile pobiera, chwile nie i tak w kółko - FF pokazuje prędkość, gdy pobiera, a JD prędkość średnią ogólną.

Dla przykładu: przez 1 sekundę pobierało 300 kB/s , a przez kolejną 0 kB/s. Ile pobrało przez 2 sekundy? 300 kB. A jaka była średnia prędkość pobierania? 300 kB/2 s = 150 kB/s, a nie tak jak FF pokazuje 300 kB/s.
Reply With Quote
  #13  
Old 05.06.2009, 02:25
miki
Guest
 
Posts: n/a
Default

**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**

Jest rozwiazanie problemu dla chcacych stara wersje JD.
Reply With Quote
  #14  
Old 10.06.2009, 10:27
hsolo hsolo is offline
Modem User
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by djuzi View Post
Jeśli chodzi o rapidshare to temat milion razy poruszany: Firefox pokazuje prędkość chwilową - tak naprawdę nie jest stała prędkość, a tylko szczyt sinusoidy zużycia pasma. W skrócie: chwile pobiera, chwile nie, chwile pobiera, chwile nie i tak w kółko - FF pokazuje prędkość, gdy pobiera, a JD prędkość średnią ogólną.

Dla przykładu: przez 1 sekundę pobierało 300 kB/s , a przez kolejną 0 kB/s. Ile pobrało przez 2 sekundy? 300 kB. A jaka była średnia prędkość pobierania? 300 kB/2 s = 150 kB/s, a nie tak jak FF pokazuje 300 kB/s.
Witam,

Pokazywana prędkość nie ma znaczenia, skoro teraz plik przez JD ściagam dwa razy dłużej niż wcześniej oraz normalnie z http (z JD prędkość 120KB, z Firefoxa 250KB). Fakt jest taki, że od kilku dni zarówno w nowej jak i starszych wersjach (przynajmniej u mnie np. 0.4.936 czy 0.5.949) transfer spadł o połowę - na 6Mbit neostradzie miałem 250KB w miarę równo, teraz góra 120KB. Chyba jednak coś jest nie tak - prosiłbym o interwencję, szkoda by tak dobry i funkcjonalny program nagle stał się znacznie mniej użyteczny.
Ściągam w 99% z rapidshare.com.

pozdrawiam
Maciej
Reply With Quote
  #15  
Old 10.06.2009, 10:58
siwek
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by hsolo View Post
"...od kilku dni zarówno w nowej jak i starszych wersjach (przynajmniej u mnie np. 0.4.936 czy 0.5.949) transfer spadł o połowę..."
No właśnie sam sobie odpowiedziałeś na pytanie, że stara i nowe wersja ściąga tak samo wolno z rapida. A powodem jest właśnie ograniczenie od 27 maja, ściągania dla darmowych userów do 1 megabita. W dodatku prędkość jest zmienna - czyli raz 80 raz 120 kB/s. Więc jDownloader w przypadku rapida nie jest winny. Inaczej jest podobno z innymi stronami, z których Jdownloader ściąga wolniej, ale jest na to sposób - w prawym dolnym rogu zamiast 0 wpisz wartość większą niż szybkość twojego łącza np. 300 czy 500.
Reply With Quote
  #16  
Old 12.06.2009, 20:11
filip34
Guest
 
Posts: n/a
Default

Czy w nowej wersji programu istnieje opcja zakończenia pobierania po ukończeniu ściągania jednego z pakietów?
Reply With Quote
  #17  
Old 12.06.2009, 20:51
Gregrin
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by filip34 View Post
Czy w nowej wersji programu istnieje opcja zakończenia pobierania po ukończeniu ściągania jednego z pakietów?
Prawym na pakiet "znak stop" i plików poniżej już nie będzie ściągał.
Reply With Quote
  #18  
Old 12.06.2009, 21:14
filip34
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by Gregrin View Post
Prawym na pakiet "znak stop" i plików poniżej już nie będzie ściągał.
spoko dzięki ;D
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 05:09.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.