|
|||
|
|||
![]()
Witam. Posiadam router taki jak w temacie (nie polecam go :/ ). Mam problem z napisaniem skryptu ponownego połączenia. Generalnie, aby go zresetować należy wejsc na adres
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff** ale tu pojawia się okienko z formularzem logowania, wystarczy nacisnąć OK na tym formularzu i nie wiem jak napisać by skrypt sam go wcisnął. Drugie moje pytanie odnosi się do "Zatrzymaj pobieranie". Jaki kod muszę napisać by program nacisnął ten guzik i po restarcie od nowa go wystartował. Wszystko pisze w pliku zewnętrznym *.bat. Jak na razie mam tylko starowanie strony z restartem i nie wiem co napisać by wcisnął się samoczynnie klawisz ok i zatrzymało się pobieranie i po restarcie routera znów ruszyło. Jeżeli nie zatrzymam połączenia w jd i nie rozpoczne pobierania to mimo restartu routera odlicza się czas do przyznania nowego IP. Proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam. PS. wiem, że takie tematy powinienem napisać na forum ENG ale chyba nie dał bym rady tak jasno tego wyjaśnić. Last edited by bho; 13.07.2009 at 18:31. |
|
|||
|
|||
![]()
Ja mam ten sam router (ja go polecam nie miałem z nim żadnych probelmów) i wystarczyło że wpisałem w odpowiednie rubryki Urzytkownik, Hasło, IP routera (u mnie jest 192.168.1.254) a następnie nacisnąłem "Utwórz skrypt ponownego połączenia" Po czym wszystko zrobiłem tak jakby normalnie robił reset przez przeglądarkę. Następnie zrobiłem test oraz ręczne ponowne połączenie (wtedy mi się nie pojawiał znaczek że nie ustawienia są nie poprawne mimo iż były poprawne) i wystarczyło zaznaczyć "Automatyczne połaczenia ponowne" i wszystko działa doskonale.
|
|
|||
|
|||
![]()
Robiłem tym sposobem. Problem w tym, że soft na routerze nie pozwala mi normalnie go zrestartować, kiedy chce przymiescić się na inną podstronę np z resetowaniem to nic sie nie dzieje. Dlatego pogrzebałem w kodzie, aż doszedłem do linku z bezposrednim resetowaniem, wystarczy się tylko zalogować i z tym jest problem, ze nie wiem jak napisać w pliku .bat nacisniecie klawisza ok :/ .
Jak mozesz, to podaj swoj skrypt, tym czasem zmienie firmware. Last edited by bho; 16.07.2009 at 20:13. |
|
|||
|
|||
![]() Quote:
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff** |
|
|||
|
|||
![]()
Dzieki wielkie, to działa :D
|
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|