|
|||
|
|||
![]()
Witam i z gory dziekuje za pomoc.
Zainstalowałem ostatnio windowsa 7 i chciałbym się dowiedziec jak musi wygladac reconnect.bat aby sprawnie rozłaczał/łączył. Przy konfiguracji Windows Xp reconnekt działał i wyglądał tak: [Wsadowe] @echo off rasdial "Speedtouch Connection" /disconnect rem ping -n 20 127.0.0.1 >nul rasdial "Speedtouch Connection" "*" "*" Edit: Oczywiście Windows 7 ma inna nazwe połączenia i również ja zmieniłem ![]() Last edited by HaXa; 23.09.2009 at 22:34. |
|
|||
|
|||
![]()
a co Ci wyswietlil Windows 7 w konsoli po uruchomieniu twojego pliku reconnect.bat ?
|
|
|||
|
|||
![]()
A co ci z tej konsoli? Jeżeli nie bedzie dobrego bata pod Win7 to lipa z łączenia ,bo rozłącza elagancko. Poradziłem sobie instalując autoconnect ale nie satysfakcjonuje mnie to rozwiązanie bo przy starcie systemu kiedy autoconnect jest ustawiony tak żeby startował razem z systemem powoduje jakis konflikt w Win7 i nie można połączyć się z netem (nawet ręcznie). Dopiero po wyłaczeniu autostartu w autoconnekcie i zrestartowaniu systemu moge się łączyć. Czyli jedyny problem z tym zwiazany, lecz niewielki, ale uciążliwy:) to taki że oprócz jDownloadera musze jeszcze włączac autoconnecta
![]() Jeśli to ci w czyms pomoże... Okręsl dokładnie w jakiej konsoli bo jeśli: 1) "Konsola DOS" to nie nadążam przeczytac a gdy wciskam Pause to konsola pokazuje mi czarny ekran 2) Jeżeli "Dziennik zdarzeń" to nie wiem bo nie sprawdzałem:biggrin: Jak juz ktoś będzie miał rozwiazanie pod Win7 to niech da tu znac. Pozdro Edit: A co lepsza teraz zauważyłem że autoconnect przestaje sprawnie działac i nie zawsze wznawia połaczenie ![]() Last edited by HaXa; 11.10.2009 at 22:58. |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|