|
|||
|
|||
![]()
Witajcie, ja mam problem z reconnectem nieco innego rodzaju niż te opisywane.
otóż mam przez ISP przyznane 2 stałe adresy IP w dwóch pulach numeracyjnych (klasach adresowych). Jeden jest adresem publicznym, drugi adresem prywatnym (łączącym się z siecią poprzez NAT). Mój problem dotyczy tego, że nie wiem jak zmusić JDownloadera do zmiany adresu IP na konkretne ustawienia (ip. brama, maska, dns) naprzemiennie z innymi ustawieniami (również już określonymi). Problem jeszcze w tym, ze jeden adres (jak juz pisałem) jest adresem prywatnym, więc możliwa jest zajętość jego zew. IP na danym serwerze hostingowym i ew. możliwość przywrócenia w JD mojego adresu publicznego w takim przypadku i odczekanie tych 15 min. Rozwiązanie widze takie: Po pobraniu pliku JD zmienia naprzemiennie adres IP (na jeden z tych dwóch wcześniej zdefiniowanych), a w przypadku zwrotu z hostingu informacji o tym, że z danego IP jest właśnie przeprowadzane ściąganie, ponowną zmianę na ten poprzedni i odczekanie tych 15 min. Niestety, nie potrafię tego zrobić. Czy możecie mi w tym pomóc? Z góry dzięki. |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|