|
|||
|
|||
Jak zatrzymać wszystkie pobierania po utracie połączenia przez modem?
Witam.
Mój ISP (Orange) od kilku tygodni coś nocami dłubie w sieci lub sieć się sypie i modem często traci synchronizację (tak od północy do 5 rano). Wynikiem tego jest zablokowanie do następnego dnia konta premium np. na Uploaded.to ze względu na częstą zmianę IP i nici z nocnego pobierania załadowanej listy plików. Czy jest możliwe takie ustawienie JDownloader`a(używam JDownloader 2 Beta) by po wykryciu utraty dostępu do Internetu zatrzymał aktualne pobierania i ich nie wznawiał oraz nie rozpoczynał kolejnych pobierań z listy? Przeglądałem Ustawienia Zaawansowane, dla mnie to czarna magia i wolę nie dłubać by czegoś nie popsuć Dziękuję i pozdrawiam. |
|
||||
|
||||
Są 2 rozwiązania:
a) użyć rozszerzenia "Harmonogram" i po prostu zdefiniować 2 pozycje: 1. Zatrzymaj Pobierania np. o 23:55 2. Rozpocznij Pobierania no. o 5:05 - to łatwe rozwiązanie ale niezbyt optymalne, bo ono zakłada, że sieć nie będzie dostępna od 24:00 do 5:00 Drugie rozwiązanie - trudniejsze - użyć rozszerzenia: Edytor Skryptów Zdarzeń i spróbować zdefiniować akcję dla zdarzenia "After a Reconnect" np. coś takiego: function sleep(msec) { var start = new Date().getTime(); for (var i = 0; i < 1e7; i++) { if ((new Date().getTime() - start) > msec) { break; } } } stopDownloads(); sleep(300000); // = 5 minut startDownloads(); Nie wiem czy to zadziała, ale możesz spróbować - teoretycznie skrypt powinien się uruchomić po wystąpieniu zdarzenia Ponowne Połączenie, zatrzymać pobierania, odczekać 300000 milisekund (czyli 5 minut, nie wiem jaki jest minimalny czas, po którym Ul blokuje konto przy zbyt częstej zmianie IP, ale teoretycznie po takim czasie nie powinni już blokować, bo sporo jest użytkowników z dynamicznym IP) i ponownie rozpocząć pobierania.... Czyli: Ustawienia -> znaleźć na dole "Edytor Skryptów Zdarzeń" -> Włączony -> Dodaj -> w kolumnie "Nazwa" wprowadzić jakąś nazwę, w kolumnie "Zdarzenie" wybrać (lewy klawisz myszki): "After a Reconnect" -> edycja -> wkleić powyższy skrypt -> Zapisz -> a potem na górze klawisze: "Test Kompilacji", "Test Uruchomienia" (w czasie testu pobieranie powinno się zatrzymać na wskazany okres czasu i po nim wznowić).
|
|||
|
|||
Dzięki za pomoc i obszerną instrukcje.
Zastosowałem rozwiązanie nr. 2. Niestety, coś nie działa: pobieram z youtube długi plik, wchodzę w "Edytor Skryptów Zdarzeń", mam już utworzoną i aktywną wyżej wspomnianą regułę, klikam jej edycję. W nowym oknie klikam klawisze: "Test Kompilacji" - otrzymuję odpowiedź "Pomyślnie", "Test Uruchomienia" i pobieranie przerywane jest tylko na około 6 sekund Jeszcze raz dziękuję. Last edited by archive; 10.09.2015 at 23:09. |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|