JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05.05.2016, 13:19
1421 1421 is offline
I will play nice!
 
Join Date: May 2016
Posts: 3
Default Program nie wykorzystuje limitu z fileshark/rapidu do konca

Witam,

Dopiero zaczalem korzystac z programu JDownloader. Mam jednak problem, gdyz limit w wyzej wymienionych programach nie jest wykorzystywany do konca. Mam 30 GB dziennie. Jest napisane nawet w ustawieniach, ze pozostalo 3.76 GB, jednak, zadnego pliku wiecej nie moge sciagnac.

Wczoraj w obu przypadkach zostalo 2 GB i w rapidu i fileshark i dalej byl komunikat, ze dzienny limit nie pozwala na pobranie pliku. Sprawdzalem bezposrednio panel sterowania obu kont i dane byly dokladnie te same z ustawien. Dzisiaj zostalo mi w rapidu 600 MB a w fileshark 3.76 GB i obojetnie jaki plik probuje sciagnac 300MB czy 900MB to dalej nie chce isc.

Rozumiem, jakby cos bylo w jednej czesci np 4GB, ale pliki sa podzielone np na 4x1GB, wiec w takim wypadku 3 powinny zostac pobrane, a dopiero przy ostatnim limit nie pozwalalby na pobranie pliku

Moge cos z tym zrobic? 3.76 z 30, to jednak calkiem sporo
Reply With Quote
  #2  
Old 05.05.2016, 14:33
1421 1421 is offline
I will play nice!
 
Join Date: May 2016
Posts: 3
Default

Oczywiscie mam konta premium w obu przypadkach
Reply With Quote
  #3  
Old 05.05.2016, 18:04
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Rapidu: informacje o tym, czy użytkownik ma wystarczający dzienny limit do pobrania kolejnego pliku zwraca API udostępniane przez serwis. Jeśli API zwróci informację: errorAccountNotHaveDayTransfer - wtyczka tylko przekazuje do interfejsu użytkownika informację o braku transferu.

Fileshark: tutaj podobnie jak dla rapidu - API zwraca informację czy można pobrać kolejny plik.

Jeśli tego typu sytuacja wystąpi:
1. Zbierz logi wg poradnika, możemy sprawdzić czy faktycznie API obu serwisów zwracają informację o dostępnym transferze prawidłowo.
2. spróbuj pobrać plik przez przeglądarkę
Reply With Quote
  #4  
Old 05.05.2016, 20:04
1421 1421 is offline
I will play nice!
 
Join Date: May 2016
Posts: 3
Default

Sprobowalem sciagnac plik ze strony i rzeczywiscie wyskoczylo mi tam, ze pobrano 29.8 z 30 gb, mimo, ze w panelu mam tylko wykorzystane 26.5.

Zakladam, ze ma to zwiazek jakis z IP i sprobuje jescze raz to wlaczyc po restarcie komputera
Reply With Quote
  #5  
Old 06.05.2016, 18:37
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Nie sądzę, limit związany jest raczej z kontem - funkcja API pobiera dane bezpośrednio z bazy użytkowników.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 11:28.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.