JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #3021  
Old 19.03.2019, 13:02
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 79,108
Default

__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #3022  
Old 19.03.2019, 18:13
John Space
Guest
 
Posts: n/a
Default

Sorry if this has been posted before. My JD2 is not downloading YT videos anymore. Here is the register:

19.03.19 11.32.10 <--> 19.03.19 11.30.39 jdlog://3891776935451/

The linkgrabber shows an error message that says

Last edited by Jiaz; 19.03.2019 at 19:32.
Reply With Quote
  #3023  
Old 19.03.2019, 19:32
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 79,108
Default

@JohnSpace: according to your log, there is a proxy that fails to respond
88.xx.xx.xx:3128_java.net.SocketTimeoutException_ connect timed
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #3024  
Old 19.03.2019, 21:27
ErDamiano
Guest
 
Posts: n/a
Default

Hi, Jdown 2 stopped to work with most YouTube videos and audio, after the download, when the conversion starts, i get a "outdated plugin" message. The same videos work on another pc. Here's a log of when it happens: 19.03.19 19.39.25 <--> 19.03.19 19.40.32 jdlog://2402776935451/
Reply With Quote
  #3025  
Old 20.03.2019, 10:25
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 79,108
Default

@ErDamiano: You're using old WinXP. ffmpeg binaries distributed in JDownloader require minimum Windows 7 as ffmpeg dropped support for older Windows versions. You've got to download and use older/compatible ffmpeg version, for example
mega.nz/#!LYNm0ARD!U8_xvNRchJkdJdH1uCHmeMc1WCao6mFwJ7KdonsM2Sk

extract this somewhere and then setup the path in Settings-Advanced Settings-search for ffmpeg and ffprobe and set the path to executable
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #3026  
Old 20.03.2019, 13:42
Cyberavater Cyberavater is offline
JD Legend
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 731
Default

That script updates from time to time. So, I guess you should add an update mechanism so that JD2 gets that update as well.
Reply With Quote
  #3027  
Old 20.03.2019, 14:55
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 79,108
Default

The script does no magic than just uses the embed version of the video.
I just need to check why this fails/is missing in JD.
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #3028  
Old 20.03.2019, 18:33
ErDamiano
Guest
 
Posts: n/a
Default

oh thanks, indeed the problem was on my father's old pc, but happened only recently
Reply With Quote
  #3029  
Old 20.03.2019, 18:59
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 79,108
Default

@Erdamiano: Could you follow my explanation and make it work again?
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #3030  
Old 20.03.2019, 20:13
ErDamiano
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by Jiaz View Post
@Erdamiano: Could you follow my explanation and make it work again?
Yes just tried and it worked, many thanks!
Reply With Quote
  #3031  
Old 20.03.2019, 20:37
John Space
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by Jiaz View Post
@JohnSpace: according to your log, there is a proxy that fails to respond
88.xx.xx.xx:3128_java.net.SocketTimeoutException_ connect timed
Solved! Thank you very much!
Reply With Quote
  #3032  
Old 21.03.2019, 09:51
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 79,108
Default

Thanks to both for the feedback!
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #3033  
Old 21.03.2019, 13:53
pulokade pulokade is offline
Vacuum Cleaner
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 19
Default

Quote:
Originally Posted by Jiaz View Post
@pulokade:
Q1: opus requires more recent ffmpeg version. what os are you using? what ffmpeg version?
Q2: not supported at the moment and currently not planned.
Hello Jiaz,
One thing I cannot understand is, since ffmpeg is the process to do AFTER downloading both MP4 and OPUS, and my problem is, I cannot find a way to tell jdownloader to DOWNLOAD the MP4 and OPUS first. How should I set it to let this happens? The link I post before can serve as an example. Thanks.
Reply With Quote
  #3034  
Old 21.03.2019, 14:13
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 79,108
Default

@pulokade: JDownloader doesn't even try to download a variant(combination of audio/video stream) if it knows that ffmpeg doesn't support it. Just upgrade ffmpeg to newer version and update paths in Settings-Advanced Settings-search for ffmpeg and then it should be available as option/variant
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #3035  
Old 28.03.2019, 10:46
Cyberavater Cyberavater is offline
JD Legend
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 731
Default

I'll just add it here just in case; **External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
(check if it helps, thanks)
Reply With Quote
  #3036  
Old 28.03.2019, 11:55
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 79,108
Default

thanks, will check it
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #3037  
Old 28.03.2019, 12:58
pulokade pulokade is offline
Vacuum Cleaner
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 19
Default

Quote:
Originally Posted by Jiaz View Post
@pulokade:
Q1: opus requires more recent ffmpeg version. what os are you using? what ffmpeg version?
Q2: not supported at the moment and currently not planned.
After updating my ffmpeg thru jdownloader, it seems i managed to set the youtube settings so that it only download a ogg file. I dont understand but it works on some youtube links. The remaining links I use other downloader to download or just ignore.

Thanks the team and this is really a useful function. if we are given more selections on format to download (some format exists from the source but is not shown in the youtube plugin settings), then would be even greater.
Reply With Quote
  #3038  
Old 28.03.2019, 13:29
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 79,108
Default

Whenever the video offers this audio stream, then it should be possible with JDownloader. Please know that JDownloader does NOT convert any streams. So when you have a link where JDownloader doesn't offer ogg, then chances are high that ogg isn't provided in first place. If you want I can check, just post example links.

Format selection should provide all available formats. Do you have examples for missing formats? Maybe YT has recently added new itags which must be added to JD first.
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #3039  
Old 28.03.2019, 14:09
pulokade pulokade is offline
Vacuum Cleaner
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 19
Default

Quote:
Originally Posted by Jiaz View Post
Whenever the video offers this audio stream, then it should be possible with JDownloader. Please know that JDownloader does NOT convert any streams. So when you have a link where JDownloader doesn't offer ogg, then chances are high that ogg isn't provided in first place. If you want I can check, just post example links.

Format selection should provide all available formats. Do you have examples for missing formats? Maybe YT has recently added new itags which must be added to JD first.

for example this video has 2 360p MP4 stream. one is video-only, one is video+audio combined. In the plugin setting there is no way to distinguish these two format (if it is possible please teach me, thanks.)

Another small glitch is that, when detecting the link, the Korean characters (i believe they are UTF8) can be downloaded and written as filename successfully. However when seen on the user interface, the Korean characters become a "square". How should we work around this and see the Korean character in the jdownload user interface? may be it is a problem with the Java, but I dont know how to fix it.

EDIT: the link is **External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
Reply With Quote
  #3040  
Old 28.03.2019, 14:56
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 79,108
Default

Quote:
Originally Posted by pulokade View Post
However when seen on the user interface, the Korean characters become a "square". How should we work around this and see the Korean character in the jdownload user interface
Not a problem in JDownloader/Java, just font that doesn't support unicode. In case you're on Windows, setup 'Arial Unicode MS' (without') in Settings-Advanced Settings-search for fontname
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 04:45.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.