|
|||
|
|||
NetiaSpot Router
Poradnik po Polsku
Wymogi:
1. Stwórz nowe macro w iMacros po czym wklej ten skrypt: Code:
VERSION BUILD=10022823 TAB T=1 TAB CLOSEALLOTHERS URL GOTO=**External links are only visible to Support Staff**SET !TIMEOUT_STEP 20 SET !ERRORIGNORE YES TAG POS=1 TYPE=A FORM=NAME:form_contents ATTR=TXT:Wyloguj<SP>się SET !ERRORIGNORE NO TAG POS=1 TYPE=INPUT:TEXT FORM=NAME:form_contents ATTR=NAME:username CONTENT=YOUR_USERNAME SET !ENCRYPTION NO TAG POS=1 TYPE=INPUT:PASSWORD FORM=NAME:form_contents ATTR=NAME:password_* CONTENT=YOUR_PASSWORD TAG POS=1 TYPE=TD FORM=NAME:form_contents ATTR=ID:center_login_submit URL GOTO=**External links are only visible to Support Staff**TAG POS=1 TYPE=TD FORM=NAME:form_contents ATTR=ID:center_conn_disable_ppp1 WAIT SECONDS=5 TAG POS=1 TYPE=TD FORM=NAME:form_contents ATTR=ID:center_confirm_submit WAIT SECONDS=2 TAG POS=1 TYPE=TD FORM=NAME:form_contents ATTR=ID:center_conn_enable_ppp1 TAG POS=1 TYPE=A FORM=NAME:form_contents ATTR=TXT:Wyloguj<SP>się 3. Zapisz skrypt jako reconnect.iim 4. Utwórz nowy plik .bat po czym wklej do niego skrypt poniżej. Tym samym upewnij się że scieżki do programu iMacros oraz makra się zgadzają. Jeśli się zgadzają zmien tylko YOUR_SYS_LOGIN na twój systemowy login. Code:
@echo off "C:\Program Files (x86)\Ipswitch\iMacros\iMacros.exe" -macro "C:\Users\YOUR_SYS_LOGIN\Documents\iMacros\Macros\reconnect.iim" -tray @echo NetiaSpot Radziu's IP Changer Code:
@echo off "C:\scieżka_twojej_przeglądarki\przeglądarka_z_pluginem_imacros.exe imacros://run/?m=reconnect.iim 6. Wcisnij przycisk Test aby sprawdzić czy wszystko działa 7. To wszystko Notka: Wychodzi na to że możesz pominąć punkty 4 oraz 6 jesli uzywasz metody "zewnetrzny skrypt ponownego połączenia". W takim wypadku po prostu wklej kod z punktu 4 w rubrykę "plik wsadowy". Pełne ponowne połączenie trwa około 20-30s. Skrypt działa dla mnie bez zarzutów, ale wydaje mi się że mozna go jeszcze usprawnić, więc jestem otwarty na jakiekolwiek sugestie Dziennik zmian: v2.0 - W znacznej mierze skróciłem skrypt. Teraz wykonuje on mniej kroków, przez co jest o wiele szybszy i praktycznie bez błedów. Last edited by TheRadziu; 22.12.2015 at 01:59. Reason: Zaktualizowanie do wersji 2.0 |
|
|||
|
|||
Dodałem nową wersję makra oraz poprawiłem troche tutorial.
SKRYPT ROWNIEŻ DZIALA NA SYSTEMACH Z RODZINY LINUX - Jedyna róznica to sposób jego uruchomienia np. Code:
iceweasel imacros://run/?m=reconnect.iim |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|