JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11.04.2014, 21:17
Pionier
Guest
 
Posts: n/a
Default Problem podczas startu pobierania

Podczas startu pobierania pokazuje ze sciaganie sie rozpoczelo i ze juz pobralo np 2MB przy jakiejs predkosci no i sciaganie sie wstrzymuje, na tym stanie czyli 2MB potrafi jdownloader przytrzymac paczke nawet do kilku minut, czasami dluzej trwa te wstrzymanie niz same pobieranie pliku. Sa jakies rady?
Reply With Quote
  #2  
Old 12.04.2014, 10:44
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Sprawdzić czy Antywirus/Firewall nie ingeruje w transfer - na forum pisano o tym wielokrotnie - niepoprawnie skonfigurowane skanowanie ruchu sieciowego potrafi "zabić" pobieranie przez JD.
Reply With Quote
  #3  
Old 16.04.2014, 23:55
Pionier
Guest
 
Posts: n/a
Default

Po wyłączeniu anty wirusa oraz firewalla dalej jest to samo
Reply With Quote
  #4  
Old 17.04.2014, 07:44
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Jakieś konkretne serwery (przykładowe linki) czy też dzieje się tak z pobieraniem z dowolnego serwera.
W jakiej wersji JD występują te problemy? Jaki antywirus?
Reply With Quote
  #5  
Old 17.04.2014, 17:02
Pionier
Guest
 
Posts: n/a
Default

Niewazne z jakiego serwera sciagam, kazdy ma tak samo. Antywirusa w ogóle nie mam, natomiast wersja jdownloader to 0.9.581

Last edited by Pionier; 17.04.2014 at 19:10.
Reply With Quote
  #6  
Old 17.04.2014, 22:35
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Nigdy się nie spotkałem z takim zachowaniem - to wygląda na to, że coś skanuje, albo buforuje pobierane dane, przed zapisaniem na dysk, ewentualnie jakiś skaner sieciowy w twojej lokalnej sieci, może jakieś proxy tak dziwnie działa?
Ściąganie w przeglądarce działa poprawnie?
Możesz ewentualnie spróbować JD2, ale to raczej wygląda na problem po stronie jakiejś konfiguracji sieci u ciebie.
Reply With Quote
  #7  
Old 17.04.2014, 23:20
Pionier
Guest
 
Posts: n/a
Default

Zainstalowanie JD2 pomoglo, sciaga juz normalnie, dzieki.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 05:01.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.