JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 28.11.2016, 14:53
gring.verni gring.verni is offline
Baby Loader
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 6
Default Ciągłe resetowanie pobierania [Tb7]

Witam serdecznie,
Mam pewien problem z pobieraniem który pojawił się u mnie jakieś 3-4dni temu : przy pobieraniu pliku który składa się z więcej niż 1 części program wariuje i ciągle startuje pobieranie, zrywa, startuje, zrywa i tak bez końca przy okazji zżerając mi pakiet z tb7. Wczoraj 30Gb zniknęło mi w 1min przez to ciągłe resetowane. Przy pobieraniu pliku składającego się z jednej części jest oki.

Pomożecie ?

Pozdrawiam
Reply With Quote
  #2  
Old 29.11.2016, 20:01
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,028
Default

Tb7 z niektórymi serwerami nie umożliwia wznawiania w przypadku większej liczby części na plik, w niektórych przypadkach nawet wznawianie nie jest możliwe:
(lunaticfiles.com, sharehost.eu, fileshark.pl)

O jaki serwis chodzi?
Reply With Quote
  #3  
Old 30.11.2016, 12:29
gring.verni gring.verni is offline
Baby Loader
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 6
Default

Witam,
Odkryłem jeszcze inną ciekawostkę ale po kolei.
Mam konto na tb7, do tej pory gdy chciałem coś pobrać to robiłem to w ten sposób : wchodziłem na jakąś stronę np dark..., tam kopiowałem interesujący mnie link i z automatu zbieracz linków programu go wyłapywał, dalej start i sobie wszystko śmigało jak trzeba, czyli program sam logował się na konto tb7, przerabiał link i pobieranie ruszało. Od pewnego czasu to nie działa co opisałem w pierwszym poście.
Dzisiaj zrobiłem tak : wszedłem na stronę...... skopiowałem dwa linki ( z tylu składał się interesujący mnie plik) , następnie logowanie na tb7, tam wgrałem pliki i kliknąłem przycisk Dodaj do Jdownloader , linki wylądowały w programie, dalej start i wszystko pięknie ruszyło. Pliki pobrane w całości bez żadnych problemów.

Last edited by gring.verni; 30.11.2016 at 13:06.
Reply With Quote
  #4  
Old 30.11.2016, 13:07
gring.verni gring.verni is offline
Baby Loader
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 6
Default

Dodałem kolejny plik tym razem składający się z 5 częsci, i wszystko ruszyło bez problemu, pobrane w całości bez uszkodzeń. Czyli problem leży gdzieś w programie w momencie gdy powinien on użyć konta premium do pobierania.
Reply With Quote
  #5  
Old 30.11.2016, 21:05
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,028
Default

Pobieram właśnie pakiet składający się z 6-ciu plików RAR - bez żadnych problemów ze zrywaniem.
Dla wtyczki jest obojętne czy pobiera pojedynczy plik, czy plik spakowany w 6 części - każda z części to osobny plik na dysku serwera. Dopiero na końcu, jeśli są to archiwa lub plik podzielony na części następuje rozpakowanie lub złączenie plików.
Pobieranie, jeśli jest przerwane powinno skorzystać z wygenerowanego linku i serwis nie powinien naliczać transferu. Zresztą kilka razy zgłaszałem Tb7 problemy (np. z rapidu), że po wygenerowaniu linków transfer jest naliczony, a plik na serwerze docelowym jest niedostępny - transfer powinien być naliczany po poprawnym pobraniu pliku.

Wtyczka działa tak jak pobieranie przez stronę serwisu - czyli loguje się na twoje konto w tb7, "emuluje" generowanie linku finalnego i rozpoczyna jego pobieranie - nic tu nie było zmieniane od wielu miesięcy. Tak więc problemy ze zrywaniem mogą wskazywać na np. problemy ze stabilnością połączenia (np. obciążenie serwerów Tb7) - reszta jest konsekwencją. Jeśli masz logi to zamieść proszę wg reguł poradnika - ich analiza może wskazać konkretny błąd.
Reply With Quote
  #6  
Old 04.12.2016, 19:42
gring.verni gring.verni is offline
Baby Loader
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 6
Default

nie wiem czy to dobrze wklejam :

jdlog://04.12.16 18.33.04 <--> 04.12.16 18.41.18 jdlog://6892769150841/
Reply With Quote
  #7  
Old 04.12.2016, 21:42
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,028
Default

Sugeruje ustawić:
- Liczba plików pobieranych równocześnie: 1
- Liczba części/plik: 4
Catshare przy większej liczbie połączeń zrywa transfer.
Reply With Quote
  #8  
Old 05.12.2016, 09:44
gring.verni gring.verni is offline
Baby Loader
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 6
Default

Witam,
Zmiana ustawień nie pomogła, nie tylko na Catshare tak się dzieje, jest tak na wszystkich serwisach.
Reply With Quote
  #9  
Old 05.12.2016, 22:31
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,028
Default

W logach jakie zamieściłeś jest:
--ID:143TS:1480873168437-04.12.16 18:39:28 - [jd.plugins.download.raf.RAFChunk(run0)] -> ERROR Chunk (connection copy failed) 5
--ID:138TS:1480873168437-04.12.16 18:39:28 - [] -> java.net.SocketException: Socket closed
- wskazuje to albo na problem z pobieraniem z powodu zbyt dużej liczby połączeń z serwerem, albo jakiś program zewnętrzny (Antywirus/Firewall) ingeruje w połączenie powodując błędy - należy poprawnie skonfigurować AV/FW dodając JD do listy zaufanych aplikacji i o ile to możliwe dodając reguły przeciwdziałające kontroli generowanego ruchu (w poradnikach opisane konfigurowanie - w zasadzie większość AV/FW ma podobne możliwości.)

Sporo błędów też jest z powodu tego, że catshare zwraca informację, że plik jest dostępny, TB7 generuje link a przy próbie pobrania okazuje się, że albo plik jest niedostępny, albo serwer catshare na którym jest plik nie odpowiada (może to być błąd tymczasowy - zbyt duże obciążenie serwera lub permanentny) - Tb7 nie powinno naliczać transferu za tego typu nieudane połączenia.

A co do pobierania z innych serwisów (patrz załączniki)- tak jak wspominałem, nie było żadnych zmian po stronie serwisu ani po stronie wtyczki, wiec przyczyna raczej leży po stronie konfiguracji (albo za dużo połaczeń lub ingerencja w transfer aplikacji trzecich)...
Attached Thumbnails
upfiles_tb7.jpg   rapidu_tb7.jpg  
Reply With Quote
  #10  
Old 13.12.2016, 14:55
gring.verni gring.verni is offline
Baby Loader
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 6
Default

Witam

Quote:
Originally Posted by editestowy View Post
albo jakiś program zewnętrzny (Antywirus/Firewall) ingeruje w połączenie powodując błędy - należy poprawnie skonfigurować AV/FW dodając JD do listy zaufanych aplikacji i o ile to możliwe dodając reguły przeciwdziałające kontroli generowanego ruchu (w poradnikach opisane konfigurowanie - w zasadzie większość AV/FW ma podobne możliwości.)
Usunąłem go z listy i wyłączyłem skanowanie portu 88. Nie pomogło. Przyszło mi do głowy że problemem może być fakt że antywirusa zainstalowałem dopiero po instalacji programu Jdownloader. Usunąłem i program i antywirusa, czyszczenie rejestru, później zainstalowałem NODa i prog. Po ustawiałem wszystko "od nowa" i działa jak należy. Pobieram 3 pliki na raz z czego jeden składa się z 4 części. Wszystko wskazywało by na to że to AV robił problemy ale po zainstalowaniu go było oki przez kilka dni. Może któraś z jego aktualizacji.... nie mam pojęcia.
Grunt że wszystko działa jak należy.

Dzięki za pomoc w rozwiązaniu problemu.

Pozdrawiam
Reply With Quote
  #11  
Old 13.12.2016, 20:02
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,028
Default

Dzięki za info zwrotne
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 03:59.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.