JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #2401  
Old 29.06.2022, 18:37
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 77,744
Default

Quote:
Originally Posted by StefanM View Post
Wasn't aware of this. That explains it.
Just had in mind that (almost) all settings are (also) available in Advanced Settings.
Any other settings, which are not available there?
I'm sorry but I don't know, but I've already explained in another post/answer that not every setting is/will be available via advanced settings.
For example the *don't show again* flags for the windows and their locations/sizes aren't available either via advanced settings.

Quote:
Originally Posted by StefanM View Post
I'm afraid I don't understand what you are referring to:
  • What is a full default menu?
  • What is a full customized one?
Can you please explain?
The top, bottom, and rightclick context menus have a default structure. once you customize and/or hit save button
in menu editor, you save the structure. It's an all or nothing storage. That means the menu structure/actions are
saved in complete way. It's not a *you just modified entry x or moved entry y* setting but the complete
menu is saved. I don't see any need for making them available via advanced settings as they are self contained configuration json files, only
containing the menus.
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #2402  
Old 29.06.2022, 19:52
flowlapache flowlapache is offline
DSL Light User
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 31
Default

Quote:
Originally Posted by mgpai View Post
**External links are only visible to Support Staff**...
Thanks for your answer, you helped me few years ago to create this script (for psy-music.ru), it still works.
So I tried the same script for another website (with good website adress and username and password), but it doesn't work easily like the other. I don't understand why because it's the same kind of things..
Reply With Quote
  #2403  
Old 30.06.2022, 09:05
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 77,744
Default

@flowlapache: I will answer here https://board.jdownloader.org/showth...t=71137&page=3
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #2404  
Old 02.07.2022, 03:42
TomNguyen TomNguyen is offline
DSL Light User
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 30
Default

Quote:
Originally Posted by mgpai View Post
Simple history of downloaded links in text format.
  • Default folder: "<jdownloader>\auto\history" (e.g "c:\jdownloader\auto\history")
  • Default file name: "<current date>.txt" (e.g. "Oct 07 2016.txt")
Code:
// Simple history
// Trigger Required : A Download Stopped

if (link.isFinished()) {
    var a /*date*/ = new Date().toString().substring(4, 16);
    var b /*history folder*/ = JD_HOME + "/auto/history/";
    var c /*history file Name */ = a + ".txt";
    var d /*download url*/ = link.getContentURL();
    var e /*download file name*/ = link.getName();

    if (!getPath(b).exists()) getPath(b).mkdirs();
    writeFile(b + c, [d, e].join(",") + "\r\n", true);
}
Dear mgpai,
Could you please help modify this script to save status of all links currently in Jdownloader (not just downloaded links but also links that are currently downloading, links are waiting to download and error links).
My intention is to run this script once per day to get status of all links.
I am currently running Jdownloader on a small Raspberry Pi that doesn't have a screen, it would be very convenient to get status of all links in a text file every day.
Thank you!

Last edited by TomNguyen; 02.07.2022 at 04:10.
Reply With Quote
  #2405  
Old 02.07.2022, 19:34
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 77,744
Default

@TomNguyen: why not use take a look via MyJDownloader webinterface? OR just setup a VNC server on pi and run JDownloader with GUI. the pi has enough power to run JDownloader with GUI in VNC
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #2406  
Old 03.07.2022, 13:45
TomNguyen TomNguyen is offline
DSL Light User
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 30
Default

Thanks Jiaz. I appreciate your suggestions. I still playing around with the PI, very interesting.
Reply With Quote
  #2407  
Old 03.07.2022, 14:18
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 77,744
Default

@TomNguyen: what model do you have? depending on model, GUI and VNC is no problem at all or (old models) it would be better to avoid VNC/GUI.
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #2408  
Old 04.07.2022, 10:12
TomNguyen TomNguyen is offline
DSL Light User
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 30
Default

Quote:
Originally Posted by Jiaz View Post
@TomNguyen: what model do you have? depending on model, GUI and VNC is no problem at all or (old models) it would be better to avoid VNC/GUI.
I am using an old PI that I had a few years ago to run Home assistant to control some smart plugs and lights. Thanks to many event-scripts written by mgpai, I managed to automate JDownloader to run every night to download the sources that I needed. Thinking of upgrading to Pi 400 with a nice keyboard and better cooling system.

Last edited by TomNguyen; 04.07.2022 at 10:15.
Reply With Quote
  #2409  
Old 04.07.2022, 10:30
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 77,744
Default

Quote:
Originally Posted by TomNguyen View Post
Thinking of upgrading to Pi 400 with a nice keyboard and better cooling system.
If you're happy with the setup as it is now, I would *wait*, maybe an pi upgrade is in work
Also right now the Pi4 is *little more* expensive due to chip shortage and whole global delivery situation.
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #2410  
Old 10.07.2022, 13:30
TomNguyen TomNguyen is offline
DSL Light User
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 30
Default

Quote:
Originally Posted by Jiaz View Post
If you're happy with the setup as it is now, I would *wait*, maybe an pi upgrade is in work
Also right now the Pi4 is *little more* expensive due to chip shortage and whole global delivery situation.
I got everything running great on the old PI now.
Will wait for Pi 5 with potentially 16GB ram. Thank Jiaz for the recommendations and many thank mgpai for your great codes.

Last edited by TomNguyen; 10.07.2022 at 13:48.
Reply With Quote
  #2411  
Old 12.07.2022, 10:04
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 77,744
Default

@TomNguyen: I'm also excited about next PI5? hardware specs
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #2412  
Old 12.07.2022, 17:24
wahnsinn wahnsinn is offline
JD Alpha
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 20
Thumbs up

Can anyone here tell me why this does not work:

Trigger:
Package finished

Script:
openURL("G:\foldername");

..clicking "Test Run" just does nothing.

/edit: in case it's not clear, I want that specific folder to be opened in Windows Explorer upon completion of a download.


/edit#2: okay, never mind, I got the basic functionality I wanted using what's posted here:
https://board.jdownloader.org/showpo...postcount=2056

Last edited by wahnsinn; 12.07.2022 at 17:31.
Reply With Quote
  #2413  
Old 12.07.2022, 17:30
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 77,744
Default

@wahnsinn: you want to open the directory? in case of file you have to append
Quote:
file://
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #2414  
Old 12.07.2022, 17:33
wahnsinn wahnsinn is offline
JD Alpha
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 20
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by Jiaz View Post
@wahnsinn: you want to open the directory? in case of file you have to append


Yes, directory - not file.
But it's solved see above. I should have searched the thread for "explorer" right away :D Thanks anyway.
Reply With Quote
  #2415  
Old 12.07.2022, 17:59
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 77,744
Default

@wahnsinn: Thanks for the feedback and you're welcome!
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #2416  
Old 15.07.2022, 20:51
navmesh navmesh is offline
Super Loader
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 29
Default

hi , i have many text files contains download link (direct link to the images i want to download, links separate by linebreak )
examples ,i have the following files that contains link
e:/links/1.txt
e:/links/2.txt
e:/links/3.txt

here is file content example
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**

i want to put all images that i download from link in 1.txt into folder e:/download/1
the same above with 2.txt into e:/download/2

can you please help me to write a script to do that?
Thanks in advance
Reply With Quote
  #2417  
Old 17.07.2022, 10:02
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 77,744
Default

@navmesh: two easy solutions
1.) instead of placing those files just in .txt files,use crawljob container files instead, see https://support.jdownloader.org/Know...ch-basic-usage
there you can customize package name/directory...
You will have to install folderwatch extension first, see https://support.jdownloader.org/Know...all-extensions

2.) use packagizer to parse the number from your txt file and use it as download subfolder, see
https://support.jdownloader.org/Know...paketverwalter
for example
Quote:
sourceURL - contains - file:/.*(\\d+)\\.txt (enable regex checkbox at the right)
...then set
download directory - C:\Users\Username\Downloads\<jd:source:1>
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #2418  
Old 09.08.2022, 11:09
StefanM's Avatar
StefanM StefanM is offline
JD VIP
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 349
Default

@mgpai or whoever can help:
Another script request


In my download list I often have different packages, which have the same name like this:





I want to 'combine' all duplicate folder names in one folder by the same name like this,



by using the 'Move to new Package' command:





If I leave 'Package Name' and 'Save to' alone and just click on 'Ok', in this example, all three packages with the name 2022-08-06 will be combined in one single package with the name 2022-08-06.

I would like to use a script, which - when executed - automatically will combine all duplicate name-packages as in the example above.

I.e.:
  • All (three) packages 2022-08-06 will be combined in one package 2022-08-06.
  • All (two) packages 2022-08-07 will be combined in one package 2022-08-07.
  • ...

Thanks in advance for any efforts taken!
Reply With Quote
  #2419  
Old 10.08.2022, 18:17
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 77,744
Default

@mgpai and @StefanM: maybe not only check package name but also check for download directory and only merge package if same destination?
@StefanM: I think this should be doable but let's wait for script master mgpai
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #2420  
Old 22.08.2022, 12:44
dandyclubs dandyclubs is offline
DSL Light User
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 32
Default how change download folder?

downloads tab

some select packages

i want keep each package name and change save to drive or folder

context menu "move" is one by one

Last edited by dandyclubs; 22.08.2022 at 12:50.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 22:24.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.