JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 18.12.2010, 11:41
david_caruso
Guest
 
Posts: n/a
Default Jdownloader görüntü sorunu( herşey birbiri içine giriyor )

Merhabalar.

Java, Jdownloader ve ekran kartım güncel. Ama nedense görüntü sorunu yaşıyorum. Herşey birbiri içine giriyor. Resimlerle göstermek gerekirse;










Ekran kartım HD 5770. Acaba uyumsuzluk mu var ?
Daha öncede jdownloader kullanıyodum. Sorun yoktu. Ekran kartını güncelledikten sonra bu problemin çıktığını tahmin ediyorum. Java ve jdownloader'ı komple kaldırıp tekrar kurdum işe yaramadı. Jdownloader temasını değiştirdim oda işe yaramadı.
Reply With Quote
  #2  
Old 18.12.2010, 17:36
sezgin91
Guest
 
Posts: n/a
Default

bendede aynı sorun bazen oluyor ..
Reply With Quote
  #3  
Old 18.12.2010, 21:03
maynak00's Avatar
maynak00 maynak00 is offline
JD Legend
 
Join Date: May 2009
Location: Turkey
Posts: 2,049
Default

kullanıcı arayüzü seçeneğinden görünümü windows style yapıp denermisin.belki sorunu çözebilir.bir de pencere kenarlığı seçeneğini kapat
Reply With Quote
  #4  
Old 19.12.2010, 11:53
david_caruso
Guest
 
Posts: n/a
Default

Şöyle birşey farkettim. Jdownloader açıkken Need for Speed11' e giriyorum. Oyundan çıktığımda görüntü normale dönüyor. PC resetlediğimde gene görüntü bozuluyor :D

@maynak00
Önerin için sağol. Download işlemim bitsin deneyeceğim.
Reply With Quote
  #5  
Old 17.02.2011, 11:41
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

JDownloaderı bu komutla başlatmalaısın > bu adreste hem komut hemde hazır başlatıcı mevcut> indirip JD'yi bununla başlatmayı dene support.jdownloader.org/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticl eid=12

grafik kartının d3d özelliğinden kaynaklanıyor olabilir problem, konu eski biliyorum fakat eğer tekrar uğrarsan ya da başkaları aynı problemi yaşarsa denesinler...


Normalde Java problemi gibi görünüyor problem bu verdiğim çözüm alternatif bir çözümdür
Reply With Quote
  #6  
Old 26.08.2011, 14:54
macolar
Guest
 
Posts: n/a
Default

Freeloader şuan aynı sorunu ATI 11.8 sürümünde bende yaşıyorum. Link değişmiş sanırım, sorunun çözümü nedir ?

edit: maynak00'ın yazdığı çözüm işe yarıyor fakat programın görünümü alıştığımıza göre daha kötü geliyor göze...

Last edited by macolar; 26.08.2011 at 14:59.
Reply With Quote
  #7  
Old 26.08.2011, 23:20
maynak00's Avatar
maynak00 maynak00 is offline
JD Legend
 
Join Date: May 2009
Location: Turkey
Posts: 2,049
Default

Quote:
Originally Posted by macolar View Post
Freeloader şuan aynı sorunu ATI 11.8 sürümünde bende yaşıyorum. Link değişmiş sanırım, sorunun çözümü nedir ?

edit: maynak00'ın yazdığı çözüm işe yarıyor fakat programın görünümü alıştığımıza göre daha kötü geliyor göze...
linkte sorun yok.(eid den önce bir karakter boşluk var onu kaldırdım ve kısalttım)
http://bit.ly/n8cAY5


bende de listede çok link olduğu zaman tam ekran normal ekran geçişleri yaparken görüntü birbirine giriyor.biraz bekleyince düzeliyor.ram 140mb gibi ama arada chrome kullanırken 3gb ram dolup java çöküyorx).eğer yakalayıcıda değilse linkleri kaybetmiyor.:thumbup:

sende sürekli mi oluyor bu dediğin sorun?

ha bi de chage loga bak.seninkine artısı yoksa yüklemen gerekmez.

benim anlamadığım her başlangıçta JDownloaderD3D.exe ile mi başlatılacak?:confused:

Last edited by maynak00; 27.08.2011 at 00:17.
Reply With Quote
  #8  
Old 27.08.2011, 09:18
macolar
Guest
 
Posts: n/a
Default

senin 2. satırda bahsettiğin sorun ram yetersizliğinden kaynaklanıyor.

benim bahsettiğim ve konuda geçen sorunda ekran kartı güncellemeleri sonrası çıkıyor. bazı güncellemelerde bu sorun kalkıyor bazı güncellemelerde yeniden boy gösteriyor. bir önceki ekran kartı sürümüne geçtiğimde düzelecektir büyük ihtimal ama bi sonraki güncellemeye kadar kalsın.

bu arada okuyanların aklında soru işareti olur belki, bu ekran kartımı güncelemeden önce ve sonrasında hiçbir ayar değişikliği yapmadım. aklınızda acaba ekran kartı ayarlarını değiştirdi diye mi oldu gibi bir soru işareti kalmasın.

linkte For ATI-Users satırında çözümü güncel sürümdeki menüde olmamasından dolayı deneyemedim, daha sonra ekran kartı ayarları değiştirerek güncel sürümde sorunu hangi ayarın tetiklediğini yazarım.

JDownloaderD3D.exe olayınıda hiçbir çözüm kalmaz ise deneyeceğim. maynak00 link için teşekkür ettim...
Reply With Quote
  #9  
Old 10.10.2011, 00:46
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

http://board.jdownloader.org/showpos...28&postcount=2

Adresi ekledim oradan indirebilirsiniz. Siteden indirdiğiniz webinstaller ile birlikte gelen JDownloader içerisinde d3d dosyasının olması lazım. Evet JD'yi bununla çalıştıracaksınız.

Java bazı grafik kartlarının D3D özelliğini kullanıyor. JDownloaderD3d.exe dosyası bu özelliği devre dışı bırakarak JDownloader'ı başlatmanızı sağlıyor.

Last edited by Freeloader; 10.10.2011 at 00:49.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 12:38.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.