JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 24.01.2010, 03:21
RaaF
Guest
 
Posts: n/a
Thumbs up Rozwiązanie problemu z HOTFILE.COM !!!!

Witam wszystkich :D
Jak wielu z Was boryka się z tym samym problemem co ja. JDownloader ma problem z połączeniem do hotfile . Temat jest dla osób z kontem PREMIUM. Mnie osobiście to wk...wiło zwłaszcza przez to że jako ''USER PREMIUM ACOUNT'' płacimy za ten szybki dostęp. Na samej stronie Hotfile ciężko znaleźć pomoc lub jakiś odnośnik by JD działał tak samo jak przed aktualizacja.
Można próbować kontaktować się z hotfile przez maila (treść trzeba napisać po angielsku a co do czasu odpowiedzi już nie mówie)
Miałem nadzieje, że jeśli poczekam to błąd naprawi się podczas kolejnej aktualizacji...Oczywiście JD nadal widzi nasze konta jako "Invalid", co jest oczywiście śmieszne, po czym wyłącza się. Zasada ''nie licz na innych'' (chodzi o sam JD aktualizacje czy hotfile.com) potwierdza się. Szukałem rozwiązania na ten problem i znalazłem na jednym z polskich forum. Jest to forumPEB.PL:thumbup: !!!! Pełen szacunek dla autora, który znalazł rozwiązanie .
1. ściągnij LINK:
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
2. WYŁĄCZ JDownloader!!!!
3.wypakuj i kopiuj plik ''HotFileCom.class'' do folderu naszego JDownloadera. Jak np u mnie to ''C:\JDownloader\jd\plugins\hoster"
4. jeśli znajdziecie dany folder to wystarczy zastąpić plik i włączyć JD. Jeśli nasze konto jest wyłączone JD aktywuj je i patrz jak znowu ściąga !!!!:w00t:

Oczywiście polecam forum PEB ze względu na super dział pomocy!!!

PASS/HASŁO: peb.pl
Miłego ściągania!!
  #2  
Old 24.01.2010, 04:33
drbits's Avatar
drbits drbits is offline
JD English Support (inactive)
 
Join Date: Sep 2009
Location: Physically in Los Angeles, CA, USA
Posts: 4,437
Default

Przykro mi. Ja nie rozumiem polskiego. Google tÂłumaczy Âźle.
(I am sorry, I do no understand Polish. Google translates badly.)

Jest to kwestia 1171. Mocuje siê je w bie¿¹cym wtyczki.
(This is issue 1171. It is fixed in the current plugin.)

Zapisz (ZrĂłb kopiĂŞ zapasowÂą) HotFileCom.class gdzieÂś.
(Backup your HotFileCom.class somewhere.)

Zacz¹Ì JDownloader. Zacz¹Ì w uaktualniÌ. WyjdŸ JDownloader. Zacz¹Ì JDownloader.
(Start JDownloader and update. Exit JDownloader. Start JDownloader.)

ProszĂŞ nam powiedzieĂŚ tutaj, czy dziaÂła on prawidÂłowo.
Please tell us here whether it works properly.

DziĂŞkujĂŞ
BitĂłw Doctor
(Thank you, drbits)
-----------------------------

Jeœli u¿ytkownik nie rozumie coœ w programie, ¿e jest b³¹d w programie.
(If the user does not understand something in the program, that is a bug in the program.)

Last edited by drbits; 24.01.2010 at 04:40.
  #3  
Old 24.01.2010, 11:04
tom70's Avatar
tom70 tom70 is offline
Fibre Channel User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Polska
Posts: 123
Default

Rozwiązanie to pochodzi z tej strony,na PEB-a zostało tylko wrzucone.
  #4  
Old 26.01.2010, 16:11
4glp
Guest
 
Posts: n/a
Default

może ktoś podać linka do tego pliku
  #5  
Old 26.01.2010, 21:02
tom70's Avatar
tom70 tom70 is offline
Fibre Channel User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Polska
Posts: 123
Default

http://board.jdownloader.org/showpos...8&postcount=33
Bardzo proszę.

Last edited by tom70; 26.01.2010 at 21:04.
  #6  
Old 26.01.2010, 22:47
drbits's Avatar
drbits drbits is offline
JD English Support (inactive)
 
Join Date: Sep 2009
Location: Physically in Los Angeles, CA, USA
Posts: 4,437
Default

Proponuję otworzyć nowy wątek: Witryny dla dobra polskiej pomocy komputera.
(I suggest that you open a new topic: Sites for good Polish computer help.)

Postaram się, aby temat klei.
(I will try to make the topic sticky.)
  #7  
Old 17.02.2010, 16:26
coyotxxx coyotxxx is offline
DSL Light User
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 32
Default

Witam

skopiowałem plik zgodnie z instrukcją odpalam program chcę teraz dodać konto premium i nie ma hotfile.com

co robię nie tak
  #8  
Old 17.02.2010, 16:54
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Wrzuciłeś zip czy rozpakowałeś i wrzuciłeś plik class?
  #9  
Old 18.02.2010, 22:26
s0ber
Guest
 
Posts: n/a
Default

Niby ten sposób działa, ale nie działa. Pokazuje, że jest konto, że jest aktywne, niby wszystko fajnie, ale działa tak, jakbym nie miał premium, a mam. Jeśli mam ściągać plik z jednego linku lub 3 czy 4, to OK, ale kiedy chcę zassać DVD Floydów z HF, to rodzi się problem, bo w jD nie abla. :/
---
It seems like this way is working, but still something's wrong. Account is shown as active and working, everything looks fine, but it works like I'm having only free account, but I am a premium user. So... if I want to download some file from one link or maybe 3 - 4 links - for me it's not a problem, but if I want to get for example Pink Floyd DVD, it becomes difficult, 'cause premium account in jD just doesn't work. :/

*sorry for my lousy English.
  #10  
Old 19.02.2010, 11:19
drbits's Avatar
drbits drbits is offline
JD English Support (inactive)
 
Join Date: Sep 2009
Location: Physically in Los Angeles, CA, USA
Posts: 4,437
Default

s0ber,

Please check the Maximum number of simultaneous downloads per host setting. This should be between 4 and 8 for a premium account.

Ustawienia - Podstawowe - Pobieranie i sieć - Maksymalna ilość równocześnie pobieranych plików na hosta
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 01:47.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.