JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09.01.2012, 13:17
drummer4513
Guest
 
Posts: n/a
Default Problem z pobieraniem

Witam !!!

Mam pewien problem z JD. Cokolwiek bym nie ściągał nie działa mi jak trzeba. Zawsze traci połączenie i trzeba czekać 5 minut na wznowienie chyba, że zrobie to ręcznie. A teraz nie ma żadnego transferu na liczniku: ani jednego Kb/s. Wie ktoś może o co chodzi ???
Reply With Quote
  #2  
Old 09.01.2012, 13:43
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,028
Default

Za mało informacji.
Konta free czy Premium, jaka wersja jD, jaka wersja Javy.
Zweryfikuj też wg poradnika poniżej, pkt. 4.
Reply With Quote
  #3  
Old 09.01.2012, 14:01
drummer4513
Guest
 
Posts: n/a
Default

Wersja JD 0.9.581. Konto premium. Jak sprawdzić wersje jawy ???

Przy Ustawieniach Konta Premium pisze także: serwer error, please try later.

Last edited by editestowy; 09.01.2012 at 14:05. Reason: Połączono posty
Reply With Quote
  #4  
Old 09.01.2012, 14:10
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,028
Default

1. Wersję Javy można sprawdzić w ten sposób (zakładam, że korzystasz z Windows):
menu Start -> Uruchom --> W okienku uruchamianie wpisać: cmd --> Pojawi się okienko linii komend, w nim wpisac:
java -version

Jeśli system znajdzie prawidłowo ścieżki do zainstalowanego środowiska Javy to odpowiedź powinna być podobna do tej (to co jest w boldzie, to właśnie wersja środowiska Javy)

C:\>java -version
java version "1.7.0_02"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_02-b13)
Java HotSpot(TM) Client VM (build 22.0-b10, mixed mode, sharing)

2. Jak serwis? Może to problem z samym serwisem, sprawdzałeś logowanie przez przeglądarkę?
Reply With Quote
  #5  
Old 09.01.2012, 14:13
drummer4513
Guest
 
Posts: n/a
Default

Niestety Windows nie pokazuje mi jaką mam Jave.
A serwis ??? Chodzi o filesonica ??? Jak zalogować sie przez przeglądarke ??

Sprostowanie; java:1.6.0_22
Reply With Quote
  #6  
Old 09.01.2012, 14:27
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,028
Default

Quote:
Originally Posted by drummer4513 View Post
A serwis ??? Chodzi o filesonica ??? Jak zalogować sie przez przeglądarke ??
No wejść na stronę główną serwisu i zalogować się.
Sprawdź również czy linki działają w przeglądarce - tzn. czy po zalogowaniu daje się je ściągać przez przeglądarkę.

Co do wersji Javy... Używasz dojść starej wersji, zalecałbym aktualizację do ostatniej, rekomendowanej przez producenta wersji (Java Version 6 Update 30).
Ale... przed updejtem należy zapoznać się bezwzględnie z tym tematem:
http://board.jdownloader.org/showthread.php?t=34090 !

Natomiast - w pierwszej kolejności proszę przeczytaj pkt. 4 instrukcji z mojej stopki lub z przyklejonego tematu. Problem ze zrywaniem połączenia/"znikaniem" konta może wynikać ze źle skonfigurowanego AV/FV lub nieprawidłowych znaków w haśle.

Zweryfikuj również wersję wtyczki do filesonic:
Ustawienia -> Wtyczki i dodatki -> Serwisy i konta Premium --> Znajdź "filesonic" - wtyczka powinna być w wersji 15597
Reply With Quote
  #7  
Old 09.01.2012, 14:34
drummer4513
Guest
 
Posts: n/a
Default

Czy te javy 6u25 są tylko 64 bitowce ???

Niestety nie umiem znaleźć takiej wersji na mój system

4 punkt już czytałem i zrobiłem jak sugerowałeś

wtyczka w wersji jak napisałeś

Nie chce mnie zalogować na strone z której moge pobrac ten plik.

Na serwis filmyhd.net wchodze bez problemu

Last edited by editestowy; 09.01.2012 at 15:00. Reason: Edytuj własne posty, zamiast pisać jeden po drugim!
Reply With Quote
  #8  
Old 09.01.2012, 14:59
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,028
Default

Nie, zawsze jest do wyboru wersja 32-bitowa i 64-bitowa - zazwyczaj instaluje się wersję zgodną z wersją systemu operacyjnego.
Wersja 32-bitowa oznaczona jest *-i586.exe, 64-bitowa: *-x64.exe
Bezpośrednie linki: _http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/jdk-6u25-download-346242.html

Teoretycznie Java 64-bitowa wymagana jest, jeśli potrzebujesz więcej pamięci, niektórzy użytkownicy piszą, że jest (w używaniu z jD) mniej stabilna, więc instalują 32-bitową.

Quote:
Originally Posted by drummer4513
Nie chce mnie zalogować na strone z której moge pobrac ten plik.

Na serwis filmyhd.net wchodze bez problemu
Nie bardzo rozumiem, skoro nie chce ci się zalogować na stronie filesonic, to jak chcesz, żeby ci działało konto Premium w jD? A co ma wspolnego serwis filmyhd.net ze ściąganiem z FSo? Do ściąganie z serwisu FSo (filesonic) musi ci działać konto na filesonic - to chyba oczywiste?

Last edited by editestowy; 09.01.2012 at 15:04.
Reply With Quote
  #9  
Old 09.01.2012, 15:06
drummer4513
Guest
 
Posts: n/a
Default

Nie mam pojecia co ma wspólnego. Nie znam sie na takich rzeczach. Chce tylko tylko żeby to działało.

We have detected some suspicious behaviour coming from your IP address (77.253.164.209) and have been temporarily blocked.
Takie coś jeszcze wyskoczyło na filesonic.com ...


A strona od filesonica nie tyle nie chce mnie zalogować co po prostu nie ładuje sie. Wyświetla sie biała strona.

Last edited by drummer4513; 09.01.2012 at 15:14.
Reply With Quote
  #10  
Old 09.01.2012, 15:23
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,028
Default

Twój adres IP został zablokowany tymczasowo. Prawdopodobnie zbyt dużo jednoczesnych prób połączenia. Zrestartuj router, poczekaj aż zostanie ci przyznany nowy adres IP i jeszcze raz spróbuj.
Logowanie do serwisu jest na filesonic.com - po prawej stronie na górze, przełącz na język polski i zaloguj się naciskając klawisz. Po zaogowaniu się, przetestuj w przeglądarce linki jakie powodują problemy i jeśli wszystko będzie ok - wtedy przetestuj w jD.

Last edited by editestowy; 09.01.2012 at 15:25.
Reply With Quote
  #11  
Old 09.01.2012, 15:36
drummer4513
Guest
 
Posts: n/a
Default

Zalogowałem sie ale to nic a nic nie dało...

A teraz jeszcze wyskoczyło w JD Invalid account... Ja juz nie mam siły na to...

mozemy pogadać przez gg ???
byłoby chyba prościej ???

Last edited by editestowy; 09.01.2012 at 16:15. Reason: EDYTUJ WŁASNE POSTY!!!!!
Reply With Quote
  #12  
Old 09.01.2012, 16:13
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,028
Default

Quote:
Originally Posted by drummer4513 View Post
Zalogowałem sie ale to nic a nic nie dało...

A teraz jeszcze wyskoczyło w JD Invalid account... Ja juz nie mam siły na to...
Invalid account oznacza, że albo pomyliłeś się przy wpisywaniu nazwy użytkownika lub w haśle są znaki specjalne.
Reply With Quote
  #13  
Old 09.01.2012, 16:17
drummer4513
Guest
 
Posts: n/a
Default

Dostałem nowe hasło i konto. Na razie działa. jak bedzie dalej coś nie halo dam znać.

No i już jest problem. Zresetowało łączenie z jednym plikiem. I cały czas traci połączenie i trzeba czekac 5 minut...

Last edited by drummer4513; 09.01.2012 at 16:21.
Reply With Quote
  #14  
Old 09.01.2012, 16:28
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,028
Default

Wysłałem ci na PW wiadomość jak się ze mną skontaktować na GG.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 06:40.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.