JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 31.05.2011, 21:52
Mehmet
Guest
 
Posts: n/a
Default captchas

Merhaba arkadaşlar. JDownloader elle girdiğim captcha resimlerini otomatik olarak captchas klasörüne indiriyor. Bu özelliği kapatmanın bir yolu var mı arkadaşlar ? Benim için önemli bir sorun, yardım ederseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
Reply With Quote
  #2  
Old 01.06.2011, 06:10
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

normlalde boşaltması lazım klasörü, vaktim olunca ekiple görüşürüm
Reply With Quote
  #3  
Old 01.06.2011, 15:34
maynak00's Avatar
maynak00 maynak00 is offline
JD Legend
 
Join Date: May 2009
Location: Turkey
Posts: 2,049
Default

arkadaş doğru diyor.nightlyde 3327 captcha resmi var,stableda 260.temizlemeyşe ilgili orun olduğu ortada.benim de kafama takılan bişeydi.bu kadar captcha ne işe yarar.belki aynısı denk gelir de otomatik çözümler desem bunların çözülmüş halleri yedeklenmiyor.googleın bir gönderdiği diğerine zaten uymuyor.1. nedeni arşivleri çok büyük,2. nedeni captchalar üzerinde sürekli oynuyorlar.
Reply With Quote
  #4  
Old 03.06.2011, 02:04
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

şu anda oto boşaltmıyor, kendiniz elle boşaltın dosya boyutları o kadar büyük değil zaten. İlerde boşaltacak.
Reply With Quote
  #5  
Old 03.06.2011, 22:54
Mehmet
Guest
 
Posts: n/a
Default

Efendim acaba klasörü silsek sorun tamamen ortadan kalkar mı ? veya bu özelliği kapatmamızın başka bir yolu olabilir mi ?

Last edited by Mehmet; 03.06.2011 at 22:59.
Reply With Quote
  #6  
Old 03.06.2011, 23:38
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

tahminim otomatik yeniden oluşturulur klasör, belki yazdırma izinlerini düzenleyerek engellenebilir.
Reply With Quote
  #7  
Old 04.06.2011, 17:56
Mehmet
Guest
 
Posts: n/a
Default

Evet yeniden klasör oluşturdu otomatikman. Ben birkaç yöntem daha deneyeceğim. İşe yararsa paylaşırım. İlginiz için teşekkür ederim.
Reply With Quote
  #8  
Old 06.06.2011, 12:36
maynak00's Avatar
maynak00 maynak00 is offline
JD Legend
 
Join Date: May 2009
Location: Turkey
Posts: 2,049
Default

@Mehmet şu programlardan biriyle klasörü read-only ya da lock diyerek ayarlayabilecek misin?(ücretli bunlar.nerden bulurum diyorsan google var veya özelden sorarsın)

FSPro Hide Folders 2009 veya Gilisoft File Lock.
bunlar dışında bildiğin aynı işi gören varsa o da olabilir.
windows 7 64bit dahil destekliyor bunlar.
bir dene sonucu buraya yaz. umarım çözersin

edit:NTFSdeki güvenlik özelliğini atlamışım o da sınırlandırma getirebiliyor.fat sürücüler için güvenlik özelliği yok ve kullanmak içinse fat>ntfs dönüşümü yapılmalı(format değil),ya da dediğim gibi programlar dışında kilitleme olmaz.

Last edited by maynak00; 08.06.2011 at 18:22.
Reply With Quote
  #9  
Old 06.06.2011, 17:16
Mehmet
Guest
 
Posts: n/a
Default

Program kullanmadan klasöre veri yazma erişimini kapattım. Fakat dosyayı indireceğim sırada "Barındırıcı problemi" hatası verdi. Ben de hatanın başka bir sebepden kaynakmadığından emin olmak için erişim iznini açtım ve hata ortadan kalktı.
Reply With Quote
  #10  
Old 08.06.2011, 18:25
maynak00's Avatar
maynak00 maynak00 is offline
JD Legend
 
Join Date: May 2009
Location: Turkey
Posts: 2,049
Default

cmd ile veya bat dosyasıyla o klasörün içeriğini silebilecek komut var mı.uğraştım uğraştım komut satırında da yazdım .bat uzantılı da yaptım çözüm bulamadım.
rmdir del s q f gibi komutların kullanımını da anlasam daha güzel olcak.
@freeloader senin komut satırı bilgin nasıl?
Reply With Quote
  #11  
Old 08.06.2011, 19:40
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

Bu şekilde çalışıyor > C:\Program Files\JDownloader benim jd yolum > içeriğini silmesini istediğim klasör captchas koyu olarak belirttim. bat dosyası JDownloader klasörünün içerisinde olmalı.

kodu .bat içerisine yerleştir düzenle JD klasörüne koy çalıştır

Code:
FOR /R "C:\Program Files\JDownloader" %%a IN (captchas) DO RMDIR /S /Q "%%a"

komut satırı bilgim berbat
Reply With Quote
  #12  
Old 09.06.2011, 01:32
Mehmet
Guest
 
Posts: n/a
Default

Ben Linux kullanıyorum. Yeni başladığım için ve yaygın olmadığı için kod bilgim yok. Ayrıca daha fazla kurcalayarak programın ayarlarını bozmaktan korkuyorum. Son sorum olacak. JD Ekibi bu konu ile ilgili bir güncelleme çıkarmayı düşünüyor mu ? Diğer dillerdeki forumlarda bu sorunla karşılaşan kimse yok mu ?
Reply With Quote
  #13  
Old 09.06.2011, 02:05
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

bu herkes için sorun teşkil etmiyor ciddi birşey değil , iyi bir linuxçü basit scriptlerle dilediğini yapabiliyor zaten . Linux kullanıyorsan script işlemlerinde linux windowsu duman eder, netten araştırarak linux scriptleri konusunda kendini geliştirmeni tavsiye ederim. bol bol bozarak öğren korkacak birşey yok.

ilk öğreneceğin şeylerden birisi > cron görevleri > belirli aralıklarla dilediğin görevleri yerine getirmeni sağlıyor.
cyberciti.biz/faq/how-do-i-add-jobs-to-cron-under-linux-or-unix-oses/

Türkiyede 1000lerce linux kullanıcısı bulunmakta hatta linux konusunda yardımcı olabilecek çok kaliteli linux forumları var. Googledan araştır. linuxçülere sakın windows deme hemen darılırlar

Linuxü bir kere kullandım işlemcimin hızı çok düşük olduğu için üzülerek kaldırmak zorunda kaldım. GUI çok ağırdı...

Bu arada ilerde porblem ortadan kalkacak görüşüldü

Unutma cron görevleri ile istediklerini yaptırabilirsin baya güzel görünüyor. Görevleri anla öğren her zaman işini görür

hadi ben kaçtım iyi geceler... çenem açıldı yine
Reply With Quote
  #14  
Old 09.06.2011, 08:29
maynak00's Avatar
maynak00 maynak00 is offline
JD Legend
 
Join Date: May 2009
Location: Turkey
Posts: 2,049
Default

@freeloader verdiğin kod işe yaradı.:w00t:ben şöyle yapıp denedim.dosyayı klasörde tutmak gerekmiyor.istediğiniz yere sallayın (captchas ın içi hariç)
yardımın için çok teşekkürler

Quote:
cd e:
FOR /R "E:\JD" %%a IN (captchas) DO RMDIR /S /Q "%%a"
"E:\JD\captchas" olarak bir klasör oluşturdum.içine uzantıları farklı dosyalar attım
NOT:bilgisayar bilginiz zayıfsa girişmeyin.klasör ve içeriği anında uçuyor

kolaylık olsun diyerek iki bat dosyası olarak veriyorum.JDownloader program files veya program files (x86) konumlarında kurulu olanlar için.(virus yok.kullanıp kullanmama size kalmış.)
Reply With Quote
  #15  
Old 09.06.2011, 15:58
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

beynine sağlık
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 14:50.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.