JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 22.09.2009, 22:38
scorpion_1982
Guest
 
Posts: n/a
Default Tworzenie pluginów oraz Kompilacja

Witam jak wygląda tworzenie pluginów dla JDownloadera,
Korzstam z środowiska Elipse for Developer.

mam jakieś źródło pluginu i chce to skompilować, dodałem do projektu biblioteki lib, i jak odpalam to uruchamia mi się JDownloader, a mi chodzi głównie o przetestowanie pluginu, jak wy to robicie, poproszę jakieś linki w jaki sposób mogę się z tym uporać..

Dziękuję serdecznie i pozdrawiam.
Reply With Quote
  #2  
Old 27.09.2009, 17:09
djuzi's Avatar
djuzi djuzi is offline
JD Polish Support (inactive)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Poland
Posts: 486
Default

Kompilujesz całego JD - wtedy też twoje zmiany we wtyczkach są kompilowane, pobieraj aktualne wersje z SVN.
Reply With Quote
  #3  
Old 06.10.2009, 10:10
scorpion_1982
Guest
 
Posts: n/a
Default

djuzi - Dzięki, więc tak, sciągłęm paczkę z SVN, i za piernika nie wiem jak to uruchomić w "Eclipse IDE for Java Developers: Build id: 20090619-0625"

Tworze nowy projekt jako Aplikacja Java, z jednym katalogiem src jak idzie.

po stworzeniu projektu przekopiowuję wszystkie pliki z trunk do katalogu, odswieżam i daje uruchom, wyskakuję mi okno by wybrać klasę startową, wybieram Main - jd

zaczyna się kompilacja, dochodzi do 2?% i wywala mi błąd że skrypty niektórę mają błędy i czy mimo to uruchomić daję tak, i klapa, co robię źle.

Jak to uruchomić ??

Pytanie 2.
Jak jest tworzona paczka Jar dla Jdownloadera
zaóważyłem że jest plik JDOWNLOA.SF
a w nim sumy kontrolne plików *.java oraz *.class

Jak utworzyć na koniec taką paczkę.

Jescze raz dziękuję za pomoc.
Edit:
Uporałem się z uruchomieniem tego po wielkich mekach,
tyle że nie wiem co trzeba robić by mi kompilowało pluginy dodatkowe.

Oraz jak spakować plugin w paczkę jar by jdownloader nie sciągał mi z neta pluginu a korzystał z mojego..

Dziękuję i pozdrawiam.

Last edited by scorpion_1982; 06.10.2009 at 22:16. Reason: Rozwiązany pkt.1
Reply With Quote
  #4  
Old 10.10.2009, 12:02
djuzi's Avatar
djuzi djuzi is offline
JD Polish Support (inactive)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Poland
Posts: 486
Default

Cieszę się, że dajesz rady.

Powinno kompilować wszystko do kupy ale:
Zmienione przez Ciebie wtyczki będą działać tylko w wersji skompilowanej z SVN, czyli na wypuszczonym przez Naszą Ekipę już nie zadziałają. Wyłącz na swojej SVNowskiej wersji aktualizacje.
Reply With Quote
  #5  
Old 21.10.2009, 19:54
scorpion_1982
Guest
 
Posts: n/a
Default

No więc tak chciałem poprawić plugin JDRemoteControl
Z prostego powodu, mam śieć własną w domu, ściągam jakieś pliki na mojej maszynie a w tym czasie z monitora mojego korzysta brat, wiec mam dostęp z jego laptopa do mojego komputera, tzn miał bym jeśli plugin by działał na adresie sieciowym, czyli przykładowo uruchamiam Jdownloader na maszynie z ip 192.168.0.2

a z komputera 192.168.0.9= chce coś dodać, podglądnąć itp. ale się nie da, ponieważ plugin nasłuchuję na adresie 127.0.0.1 zamiast na 192.168.0.2.

Jeśli chodzi o oprogramowanie to poradził bym sobie, bo piszę aplikację pod win.

A tu do tego nie mam siły, jak chce by mi użyło pluginu to muszę odznaczyć katalog z lng itp. wtedy mam plugin ale brak polskich czcionek, jednym słowem masakra..

Prosił bym jedynie was byście zmienili tą malutką niedogoność z pluginie bo, jaki jest sens mieć jdownloadera uruchomionego na tym samym komputerze i sterowanie nim za pomocą komend w przeglądarce ?

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

Last edited by scorpion_1982; 22.10.2009 at 13:59.
Reply With Quote
  #6  
Old 21.10.2009, 22:28
Cichy
Guest
 
Posts: n/a
Default

Kolego 127.0.0.1 to nie port !! tak samo 192.168.0.2 !!
Masz tam przykładowo 10025 i kompy spięte przez router ten port musisz przekierować na routerze żeby się połączyć. Jeśli chcesz się łączyć zdalnie np. z pracy musisz skonfigurować DMZ.

Wpisz w przeglądarce na kompie z którego chcesz się połączyć
Code:
**External links are only visible to Support Staff**
Dostaniesz listę komend, np. po wpisaniu
Code:
**External links are only visible to Support Staff**
zobaczysz aktualną prędkość

Last edited by Cichy; 21.10.2009 at 23:05.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 06:57.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.