JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07.04.2011, 20:50
silsar
Guest
 
Posts: n/a
Default Filesonic "plik tymczasowo niedostepny"

No wiec problem polega na tym, ze w programie pisze ze plik nie dotepny chociaz jest on dostepny na stronie.

Problem pojawil sie dopiero dzis, wczoraj wczytalem sobie liste plikow z *.jdc i sciaglem, dzis kiedy to zrobilem nie chcialo sie nic sciagnac tylko kazdy link z filesonica pisalo ze "tymczasowo niedostepny".

Zrobilem reinstal, nadal to samo, mimo ze w pliku *.jdc byly nie tylko pliki z file sonica ale z innych zrodel tez, wiec uszkodzenie tego pliku odpada.

Dodam ze po jakichs 20 min program zaczal sciagac normalnie pliki, natomiast kiedy musialem uruchomic komputer od nowa, problem znow sie pojawil.

Nie wiem co robic, prosze o pomoc.
Reply With Quote
  #2  
Old 07.04.2011, 21:33
kemotek
Guest
 
Posts: n/a
Default

Mam dokładnie ten sam problem: stan procesu "Plik tymczasowo niedostępny Oczekiwanie 10min" i jedzie odliczanie w dół i po 10 minutach znowu zaczyna odliczanie od 10 min zamiast ściągać :/ Może problem leży w kontach Filesonica kupionych na allegro, gdyż większość z nich jest współdzielona z wieloma użytkownikami więc moze sam serwis filesonica dodal zabezpieczenie i teraz z jednego konta bedzie mogło korzystać np 3 różne IP w jednym momencie tak jak jest to w rapidshare
Reply With Quote
  #3  
Old 07.04.2011, 21:43
silsar
Guest
 
Posts: n/a
Default

A moze wina lezy po stronie programu?

Widze ze strona file sonic zaaktualizowana i teraz jest filesonic.nk

byc moze to jest problem i trzeba czekac na nowy plugin.
Reply With Quote
  #4  
Old 07.04.2011, 21:50
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Problem jest z pluginem 13897 dla kont Premium, dla kont free działa.
W przeglądarce działa dla obu typów kont.
Należy poczekać na aktualizację wtyczki
Reply With Quote
  #5  
Old 07.04.2011, 21:57
kemotek
Guest
 
Posts: n/a
Default

Strona filesonic.com istnieje pod starym adresem:
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**

czegoś takiego jak filesonic.nk nie widzę ani też raczej nie zmienili by domeny od tak sobie.

Natomiast napewno jest to problem z JD,
bezpośrednio przez przeglądarke zalogowałem sie do premium i plik od razu zaczął się sciągać.

Wyłączyłem też na wszelki wypadek firewalla i antyvira co niestety nie pomogło.

------------------------
>> Problem jest z pluginem 13897 dla kont Premium
no więc czekamy, teraz tylko wget

Problem dotyczy wszystkich serwisów ?
Reply With Quote
  #6  
Old 07.04.2011, 22:03
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Dotyczy Filesonic.
Reply With Quote
  #7  
Old 07.04.2011, 22:19
b0dek
Guest
 
Posts: n/a
Default

Witam po raz 1wszy!
Dokladnie mam ten sam problem co koledzy wyzej. Potwierdzam tez, iz przez przegladarke pobiera normalnie. Teraz pytanie ile bedziemy czekac na poprawe ? Bo to juz staje sie powoli denerwujace...

-=edit=-

Szkoda slow na ten program. Zeby chociaz jakies info dali czy cos...a tu jak za komuny cisza i nadzieja, ze moze kiedys bedzie dobrze.

Last edited by b0dek; 07.04.2011 at 22:27.
Reply With Quote
  #8  
Old 07.04.2011, 22:38
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Quote:
Originally Posted by b0dek View Post
Szkoda slow na ten program. Zeby chociaz jakies info dali czy cos...a tu jak za komuny cisza i nadzieja, ze moze kiedys bedzie dobrze.
Nie pisz pierdoł - problemy z Filesonic głównie wynikają z tego, że hosting co chwilę miesza w swoim API powodując awarię wtyczki. Skoro wczoraj działało a dzisiaj nie działa, a nic nie było zmieniane w oprogramowaniu, to wina jest po stronie hostingu!

--- update
Zresztą - filesonic chyba poprawił już błędy - bo teraz działa.

Last edited by editestowy; 07.04.2011 at 22:45.
Reply With Quote
  #9  
Old 07.04.2011, 22:50
Muhammad
Guest
 
Posts: n/a
Default

Mam identyczny problem. Będąc dzisiaj w pracy, zakupiłem konto Filesonic na 30 dni i "podpiąłem" je pod JDownloadera. Wszystko działało jak trzeba, dopóki nie wróciłem do domu. Teraz kiedy chcę ściągnąć jakikolwiek plik z Filesonica, wyskakuje bez przerwy komunikat: "Temporary unavailable Wait 9m:59s". I tak w kółko. Czy winą może być to, że z tego samego komputera (laptopa) korzystam w pracy i w domu (gdzie są różne IP)? Jeśli tak, to czy jest na to jakaś rada - np. zakup drugiego konta i przełączanie się między nimi, w zależności od tego, czy jestem w pracy czy w domu?

Chyba że, tak jak piszecie, wina leży po stronie JDownloadera.
Reply With Quote
  #10  
Old 07.04.2011, 22:57
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Quote:
Originally Posted by Muhammad View Post
Chyba że, tak jak piszecie, wina leży po stronie JDownloadera.
Problem był po stronie Filesonic, wydaje się, że już poprawili (ściągam w tej chwili z tego serwisu). Zweryfikuj czy w tej chwili działa.
Reply With Quote
  #11  
Old 07.04.2011, 23:00
Muhammad
Guest
 
Posts: n/a
Default

Odpukać - działa! Aż się boję ruszać cokolwiek...
Reply With Quote
  #12  
Old 07.04.2011, 23:01
b0dek
Guest
 
Posts: n/a
Default

Zapewne wina lezy po stronie filesonic.
Szkoda, ze w tym czasie kiedy wyskakiwal ten "komunikat nie sprawdzilem czy sytuacja jest taka sama na innym hostingu i tez premium.
Jakos na FreeRapid Filesonic nic nie mieszal w API... Zreszta juz malo wazne bo wszystko hula jak nalezy.
Reply With Quote
  #13  
Old 07.04.2011, 23:17
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Quote:
Originally Posted by b0dek View Post
Jakos na FreeRapid Filesonic nic nie mieszal w API... Zreszta juz malo wazne bo wszystko hula jak nalezy.
Aplikacja nic nie miesza w API, bo to są funkcje pisane przez programistów serwisu a nie przez programistów FreeRapid czy jDownloader.

API to zestaw funkcji (innymi słowy interface) dostarczanych przez hosting mający na celu usprawnienie wszelkiej funkcjonalności związanej z obsługą (logowanie, weryfikacja linków, ściąganie etc). Funkcje te są uruchamiane na serwerze i zwracają do aplikacji wywołującej odpowiednie wyniki (np. konto premium ok, invalid, link istnieje, link niedostępny itd). Aplikacja korzystająca z API uniezależniona jest od wszelkich zmian związanych np. z przebudową wyglądu strony. Niestety jeśli programiści hostingu sknocą coś w tych funkcjach (najwyraźniej dzisiaj coś zmieniali) to aplikacja z nich korzystająca przestanie prawidłowo działać.
Reply With Quote
  #14  
Old 16.09.2011, 12:00
renmaister
Guest
 
Posts: n/a
Default

Dodam że ten problem pojawił się również u mnie na wupload oczywiście na premium
Reply With Quote
  #15  
Old 16.09.2011, 17:30
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

http://board.jdownloader.org/showthread.php?p=167160
Reply With Quote
  #16  
Old 16.09.2011, 20:33
Bieelas
Guest
 
Posts: n/a
Default

Sorki ze mecze ale na wupload nadal nie działa i wyskakuje to samo, Edi dałeś linka ale niestety nie jestem tak dobry w angielskim jak ty. Mógł byś napisać w skrócie co należy zrobić?
Reply With Quote
  #17  
Old 20.09.2011, 20:31
miki
Guest
 
Posts: n/a
Default

Fszysto to wina tego programu no.

**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 08:06.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.