JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 15.05.2013, 19:12
Raq_20 Raq_20 is offline
Junior Loader
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 13
Default Jdownloader widzi wszystkie pliki jako nieaktywne

Witam...od dzisiaj moj jdownloader widzi wszystkie pliki jako wygasle nie aktywne... co kolwiek kopiuje...
Jestem zalogowany na konto premium, przez przegladarke wszystko sciagam wiez z egosfile wszystko jest okey

Moze ktos wie jak to naprawic???
Dzieki wielkie
Reply With Quote
  #2  
Old 15.05.2013, 19:50
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

1. Status sprawdzenia jest: "offline" czy "nie sprawdzony"?
Jeśli ten drugi to być może wyłączyłeś aiutomatyczne sprawdzanie dodawanych linków:
Ustawienia -> Interfejs użytkownika -> Zbieracz linków: Sprawdź dane linku i stan online.
2. Może zablokowałeś przez przypadek firewallem dostęp JD do sieci, stąd przy sprawdzeniu plików, nie mogąc się połączyć z serwerem JD deaktywuje linki?
3. Podaj przykładowe linki - te które sprawdzałem, bez problemów są poprawnie weryfikowane.
Reply With Quote
  #3  
Old 15.05.2013, 20:42
Raq_20 Raq_20 is offline
Junior Loader
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 13
Default

Nie wiem co sie stalo.... mam ustawienia wszystkie dobre...odinstalowalem i zainstalowalem jdownloadera.... i nic..... nagle jakos probowalem dodac jeden link na probe.... i sie udalo a dalsze juz nie... nie mam firewalla.. mam tylko anywirusa... ale wczoraj dzialalo wszystko z anywirusem

dodam screenshot <a href=**External links are only visible to Support Staff**
i jeszcze jedno

**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**


wczesniej jak dodawalem to bylo napisane serwis hostujacy {egofiles.com], a tu w przypadku tego pobierania jest napisane [http links]

ale jak to zrobilem to ja nie wiem ze mi tak to wskoczylo.....

Naprawde nie rozumiem tego

Last edited by Raq_20; 15.05.2013 at 20:54.
Reply With Quote
  #4  
Old 15.05.2013, 22:50
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Podaj przykładowy link.
Wygląda na to, że linki nie są bezpośrednio do egofiles tylko do jakiegoś serwisu pośredniczącego - redirectora.
Reply With Quote
  #5  
Old 15.05.2013, 22:53
Raq_20 Raq_20 is offline
Junior Loader
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 13
Default

Quote:
Originally Posted by editestowy View Post
Podaj przykładowy link.
Wygląda na to, że linki nie są bezpośrednio do egofiles tylko do jakiegoś serwisu pośredniczącego - redirectora.
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff** S05E07.2012.PL.PDTV.XviD.avi
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff** S05E08.2012.PL.PDTV.XviD.avi
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff** S05E09.2012.PL.PDTV.XviD.avi
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**


te linki wrzucilem wczoraj..... polowa sie sciagnela a dzis jak wlaczylem jdownloadera to zaden link mi nie dziala.....

przez przegladarke moge sciagnac smialo bez problemow...

Nigdy jeszcze cos takiego mi sie nie przyrafio....
dziwie sie i nie wiem jak to zrobilem ze ten jeden odcinek mi sie pobral... zobacz prosze screen shoty
Reply With Quote
  #6  
Old 15.05.2013, 23:14
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Linki są poprawne i poprawnie rozpoznawane jako linki do egofiles - testowałem na JD1 i JD2.
Usuń linkii dodaj je ponownie, ewentualnie zaznacz linki i z menu na prawym klawiszu wybierz "Sprawdzanie stanu dostępności".
Jeśli nadal będzie problem zbierz logi (poradnik), wrzuć na jakiś darmowy serwis.
Reply With Quote
  #7  
Old 16.05.2013, 00:16
Raq_20 Raq_20 is offline
Junior Loader
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 13
Default

probowalem wszystkiego... wiem ze linki dzialaja bo wczoraj bylo wszystko okey.... sprawdzalem linki pod wzgledem dostepnosci ..... jutro po pracy wrzuce logi i dalej zobaczymy... dzieki za chec pomocy
Reply With Quote
  #8  
Old 16.05.2013, 16:06
Raq_20 Raq_20 is offline
Junior Loader
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 13
Default

**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**

moje logi


Dzis sprawdzilem i nie dziala... ale linki z innych serwerow jak rapidgator widzi

2 linki ktore dzis sprawdzilem

**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**


**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**

egos nie dziala arapid dziala...

dzieki za wszelka pomoc
Reply With Quote
  #9  
Old 16.05.2013, 18:22
Raq_20 Raq_20 is offline
Junior Loader
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 13
Default

Cofnollem nawet system o kilka dni i tez nie pomoglo....

screen shot na ktorym widac ze linki z egofiles sa nie dostepne a z rapidgator dzilaja

**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**

a oto te linki;

**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**


**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**

i jeszcze log z programu

**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
Reply With Quote
  #10  
Old 16.05.2013, 19:17
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Jesteś pewien, że działa ci pobieranie przez przeglądarkę?
W tym drugim logu jest ślad, że łączysz się z brytyjskiego IP (*.bb.sky.com), albo używasz proxy w GB.
Z tego co wiem to egofiles nie pozwala na transfer spoza adresów przypisanych do polskich domen (na pewno blokuje Niemcy, prawdopodobnie też GB).
Być może w przeglądarce masz ustawione proxy polskie, dlatego pobieranie działa.
Reply With Quote
  #11  
Old 16.05.2013, 20:13
Raq_20 Raq_20 is offline
Junior Loader
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 13
Default

Mieszkam w Wielkiej Brytanii.... sciagam bez problemu z przegladarki.... a przedwczoraj sciagalem przez jdownloadera z egofiles.... od wczoraj zaczely sie problemy...... jak sprawdzam przez przegladarke transfer lacza to pokazuje mi server w Leeds czyli Angielskie IP..... a jest moze jakis inny program ktory zastapil by mi Jdownloadera w ktory moglbym ladowac linki i nie mosialbym uxywac przegladarki .... Mipony tez nie dzialal.... nie wiem sam

Last edited by Raq_20; 16.05.2013 at 20:19.
Reply With Quote
  #12  
Old 16.05.2013, 23:13
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Może używasz polskiego proxy w przeglądarce?
Z tego co piszą np. na peb to od 2 dni blokowane są pobierania jeśli nie masz IP z Polski (potwierdzone blokowanie z Holandii, USA).
Reply With Quote
  #13  
Old 16.05.2013, 23:17
Raq_20 Raq_20 is offline
Junior Loader
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 13
Default

na 2 komputerach sprawdzalem przegladarki.. na jednym jest windows na drgim mac z safari... i na 2 dziala..... ja to mam pecha z tymi kontami... kupilem na 6 miesiecy i musieli zablokowac.... no nie moge z tego..... w GB dziala jak narazie okey... przed sekunda sprawdzalem
Reply With Quote
  #14  
Old 16.05.2013, 23:25
Raq_20 Raq_20 is offline
Junior Loader
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 13
Default

sadzisz ze warto sprawdzic inny program.... skoro wciaz dziala przez przegladarke??
Jak moge sprawdzic na jakiej zasadzie mi sie laczy przegladarka??
Da sie uzyc polskie proxy na JD?

Last edited by Raq_20; 16.05.2013 at 23:28.
Reply With Quote
  #15  
Old 17.05.2013, 19:06
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Da sie (Pobieranie i Sieć ->Internet i Sieć), o ile znajdziesz jakieś działające.

Ale skoro przez przeglądarkę działa, to przez JD też powinno - JD to w sumie taka zautomatyzowana przeglądarka.
W twoich logach jakie zamieściłeś nie ma śladu, że zacząłeś coś pobierać z egofiles. Spróbuj zebrać pobownie logi, ale po tym jak rozpoczniesz pobieranie, nie jedynie jak JD się uruchomił.

Last edited by editestowy; 17.05.2013 at 19:10.
Reply With Quote
  #16  
Old 17.05.2013, 20:05
Raq_20 Raq_20 is offline
Junior Loader
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 13
Default

Nie uwiezysz... wlasnie wlaczylem laptop aby wzucic cos na jdownloadera.. i dziala wszysko... wysle logi i screen shora za jakis czas.... nie rozumiem tego ale dziala....


screen z dzilajacymi linkage
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**

i log

**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**

Nie wiem czemu zaczelo dzialac wszystko jak nalezy ale sie ciesze:)

Last edited by Raq_20; 17.05.2013 at 22:03.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 09:05.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.