JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05.12.2009, 21:58
maciejowaty
Guest
 
Posts: n/a
Default Dziwny problem z pobieraniem

Od pewnego czasu mam pewien dziwny problem z pobieraniem plików. Otóż program pewną część linków (czasem jeden czasem więcej) pobiera normalnie, a później wszystko się psuje. Pokazuje mi transfer ok 115 kb/s ale niczego nie ściąga, a pasek pobierania cały czas stoi w miejscu. Następnie, po ok 30 sekundach prędkość zmienia się (na jakieś 3- 5 sekund) na ok 20kb/s i tylko w tym momencie pobiera plik. W efekcie plik 100 mb zamiast w 15 minut pobiera się w jakieś 2 - 3 godziny... Dodam jeszcze, że problem ten wcześniej nie występował, a program ściągał wszystko bardzo ładnie.
Jeśli to istotne, to mam Neostradę 1mb, modem Sagem F@st 800
Aha! Nie jest to kwestia strony z jakiej ściągam, bo, (po pierwsze) jak pisałem wcześniej kilka miesięcy temu wszystko było w porządku, a (po drugie) występuje to w przypadku pobierania z każdego źródła.
Reply With Quote
  #2  
Old 05.12.2009, 22:41
Cichy
Guest
 
Posts: n/a
Default

To że kilka miesięcy temu było ok nie znaczy że teraz też będzie.
Sprawdź czy takie "czkawki" masz przy pobieraniu przez przeglądarkę, obserwuj przy okazji czy modem się nie rozsynchronizowuje, ostatnio jest wysyp padających sagemów i problemów z liniami TP.
Reply With Quote
  #3  
Old 06.12.2009, 10:15
maciejowaty
Guest
 
Posts: n/a
Default

podczas ściągania przez przeglądarkę nic takiego się nie dzieje. Ściąga ze stałą szybkością i nie ma żadnych skoków. A problemów z linią też nie ma. Połączenia nie zrywa, z modemem nic się nie dzieje. I niby wszystko jest ok. (tylko ta dziwna prędkość) Wydaje mi się że to ewidentna wina programu... A zaczęło się tak dziać wtedy kiedy po raz pierwszy program pobrał aktualizacje... (podejrzewam że nie ma możliwości wykonania żadnego "downdate'u" do wersji pierwotnej? ^^)
Reply With Quote
  #4  
Old 09.12.2009, 21:22
DarkMan
Guest
 
Posts: n/a
Default

Potwierdzam, u mnie występuje identyczny problem.

Provider: Dialog
Łącze: 4/0,5 Mbits
Urządzenie dostępowe: Callisto + Mikrotik
OS: Win 7 x64

podczas pobierania przez przeglądarkę, problem nie występuje, brak czkawek i skakania transferu.

Nie przejmowałem się tym zbytnio, gdyż często zapuszczałem ściąganie na noc, ale gdy potrzeba coś na szybko ściągnąć, to normalnie krew zalewa.
Reply With Quote
  #5  
Old 09.12.2009, 21:41
maciejowaty
Guest
 
Posts: n/a
Default

No ja też wcześniej nie przejmowałem się tym problemem bo też ściągałem głównie w nocy, ale ostatnio problem zaczął się nasilać ("czkawka" już po pierwszej/drugiej części) i doszło do tego, że przez całą noc nie zdarzy się ściągnąć jeden film... WTF?
Reply With Quote
  #6  
Old 12.12.2009, 16:48
miki
Guest
 
Posts: n/a
Default

Mam podobny problem -wykupiłem sobie 24h konto na http:**External links are only visible to Support Staff**www.rapidsklep.com za 3zl.
Mam premium na rapidzie.com i pobieram dosc duzo linków w sumie pobiera wlasciwie ze wszyskich (3 pakiety) ale nierozumie jednej rzeczy :
Jesli to Prmweium dlaczego mam predkosc pobierania od 0-200, chwilowo do 250kb/s ( bez Premium mialem kiedys w nocy 650- 680kb/s)
i czasami tnie calkowicie pobieranie - pobieranie obecnie nie mozliwe , oczekiwanie na nowe IP przez 30-45 min.

Najbardziej mnie zadziwia : "All Free Slot in Use" w Premium !!! .
Ktos to rozumie bo ja nie.
Dlaczego pokazjue sie czerwona gwiazdka i napis : nie kompletenie pobrany, nie aktywny" .
Nie rozumie tego- moze zostalem oszukany przez sklep bo taka sytuacja nie jest normalna .
Gdzie jest rapid predkosc i brak oczekiwania w Premium ?
Reply With Quote
  #7  
Old 13.12.2009, 14:15
siwek
Guest
 
Posts: n/a
Default

Może wykupiłeś premium, ale nie dodałeś konta do programu? Masz na dolnym pasku ikonę RS konta premium?
Reply With Quote
  #8  
Old 13.12.2009, 20:40
miki
Guest
 
Posts: n/a
Default

Hehe taki nieostrożny to ja nie jestem. Pierwsza rzeczą bylo dodanie do zakładki konta RS premium -login i haslo , ale coz z tego jak ściągało sie gorzej niz na free , lipa i tragedia w jednym , ciągle przerwania, blokady, limity, a prędkość ...
kb/s i to ma byc premium?

Nie polecam nikomu rapidsklep.com - omijacie tych złodziei jak najdalej.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 11:42.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.