JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08.01.2010, 10:30
MikeHunt
Guest
 
Posts: n/a
Default Gubi ustawienia

Mam tak od trzech dni, wczesniej nic nie zmienialem w oprog. Wersja JD: 0.9.579, Java: 6 u17, XP SP3.
Chodzi o to, że za każdym uruchomieniem muszę konfigurować go na nowo, czasem wogóle się nie uruchamia, proces Javy jednak jest (0-3% procka, 107MB RAM), czasem jest ok, ale tylko do następnego odpalenia kompa/programu. Przedtem działał normalnie, żadnych problemów z nim nie miałem. Komputer jest czysty, skanowałem czym się dało.
Reply With Quote
  #2  
Old 08.01.2010, 15:16
Cichy
Guest
 
Posts: n/a
Default

Czym dokładnie skanowałeś ? "czym się dało" to bardzo ogólne stwierdzenie, poszczuj kompa combofixem i podaj tutaj log jeśli problem nie zniknie.

Pobierz "czystą" wersję JD i sprawdź czy problem się powtarza.

Sprawdź czy masz uprawnienia dla folderu/plików JD. PPM na folderze JD, wybierasz właściwości i przechodzisz na kartę zabezpieczenia. Na liście "Nazwy grup lub użytkowników" zobaczysz konta jakie masz założone w systemie najedź na nazwę swojego konta i zobacz jakie masz uprawnienia dla tego folderu (pole niżej "uprawnienia dla:"), aby zmiany były zachowywane muszą być odfajkowane pola "modyfikacja" oraz "zapis" jeśli nie są przejmij ten folder.
Reply With Quote
  #3  
Old 09.01.2010, 14:13
MikeHunt
Guest
 
Posts: n/a
Default

Tzn skanowałem AV (Norton 2009), Spybotem, AdAware, Combofixem. I nadal nic.

Czysta wersja JD - odpala się normalnie, restart kompa i: JD się nie odpala (nawet po 20 min), jeżeli killuję proces Javy to JD się odpala ale bez ustawień.

XP nie ma czegoś takiego

I ostatnia rzecz: Reinstall Javy pomógł - ale tylko do dzisiaj.
Reply With Quote
  #4  
Old 09.01.2010, 17:44
Cichy
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by MikeHunt View Post
Tzn skanowałem AV (Norton 2009), Spybotem, AdAware, Combofixem. I nadal nic.
Podaj log z combofix (jeśli masz jeszcze) oraz z OTL

Quote:
Originally Posted by MikeHunt View Post
Czysta wersja JD - odpala się normalnie, restart kompa i: JD się nie odpala (nawet po 20 min), jeżeli killuję proces Javy to JD się odpala ale bez ustawień.
Czyli nie jest to wina JD a systemu.

Quote:
Originally Posted by MikeHunt View Post
XP nie ma czegoś takiego
Jest tylko zapewne masz partycję w FAT32 a nie w NTFS dlatego ta opcja jest niedostępna

Quote:
Originally Posted by MikeHunt View Post
I ostatnia rzecz: Reinstall Javy pomógł - ale tylko do dzisiaj.
Próbowałeś wyłączyć Nortona? Mam takie wrażenie że to on będzie "trzymał" w szczególności jeśli to pakiet internet security.

Wyłącz go lub odinstaluj na czas eksperymentów.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 06:48.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.