JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12.10.2009, 21:55
garzew
Guest
 
Posts: n/a
Default Folder pobierania

Witam. Jak ustawić w JD aby linki został pobrane do wskazanych przezemnie folderów a nie żeby pobierał wszystko do jednego?
Reply With Quote
  #2  
Old 12.10.2009, 23:48
Cichy
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by garzew View Post
Witam. Jak ustawić w JD aby linki został pobrane do wskazanych przezemnie folderów a nie żeby pobierał wszystko do jednego?
Otwierasz Ustawienia w drzewie po lewej klikasz Pobieranie i sieć. Następnie Folder pobierania klikasz przycisk Wybierz i wybiarasz folder w którym mają być zapisywane pliki.

Poniżej opcji Folder pobierania możesz zaznaczyć Utwórz podfoldery uwzględniając nazwy pakietów program będzie tworzył folder z nazwą pakietu w katalogu głównym (tym który wybierasz)

Możesz również po dodaniu pakietu na listę kliknąć go dwukrotnie na dole rozwinie się menu w którym wybierasz folder dla tego pakietu. (jak przypuszczam o to właśnie pytasz)

Last edited by Cichy; 12.10.2009 at 23:54.
Reply With Quote
  #3  
Old 13.10.2009, 21:47
garzew
Guest
 
Posts: n/a
Default

Wielkie dzięki. Mam jeszcze jedno pytanie. Jak ustawic aby program zajmował sie pobraniem jednego linku na raz? Mam ustawione liczbę jednoczesnych połączeń na 1 ale gdy np. jeden link nie wchodzi, albo trzeba czekać to zaczyna kolejny mimo że tamten też ciągle próbuje pobrać. Chce aby w razie problemu z pobraniem zresetował połączenie i spróbował jeszcze raz.
Reply With Quote
  #4  
Old 16.10.2009, 11:52
Cichy
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by garzew View Post
Wielkie dzięki. Mam jeszcze jedno pytanie. Jak ustawic aby program zajmował sie pobraniem jednego linku na raz? Mam ustawione liczbę jednoczesnych połączeń na 1 ale gdy np. jeden link nie wchodzi, albo trzeba czekać to zaczyna kolejny mimo że tamten też ciągle próbuje pobrać. Chce aby w razie problemu z pobraniem zresetował połączenie i spróbował jeszcze raz.
W JD masz dwie opcje:
-maksymalna ilość połączeń
-pobieraj równocześnie (jeśli chcesz aby był pobierany tylko jeden plik ta opcja ma mieć wartość 1)

Quote:
...trzeba czekać to zaczyna kolejny mimo że tamten też ciągle próbuje pobrać..
Dla mnie to bardzo enigmatycznie napisałeś, podaj więcej szczegółów, czy na liście masz linki tylko z jednego hostingu czy z kilku ? (wygląda na to że z kilku), jeśli chcesz pobierać konkretne pliki z jednego serwisu i nie chcesz aby program podczas oczekiwania (w przypadku konta free) przeskakiwał do innego serwisu zaznacz pakiety z tego drugiego kliknij PPM i wybierz dezaktywuj, po skończeniu pobierania z hostingu pierwszego aktywuj drugi

Jeśli chcesz zrestartować link/pakiet który nie pobrał się klikasz PPM na nim i wybierasz RESTART
Reply With Quote
  #5  
Old 17.10.2009, 18:28
garzew
Guest
 
Posts: n/a
Default

Witam. Tamtą sprawę już rozwiązałem.
Mam jednak inne pytanie: Ustawiłem plik wsadowy reconect.bat takiej treści:
@echo off
rasdial "Internet ADSL" /disconnect
rem ping -n 20 127.0.0.1 >nul
rasdial "Internet ADSL" "tu mam login" "tu hasło"
Wykonuje test Zmień IP i wszystko jest OK. Ale program nie wykonuje rozłączenia ani po pobraniu pliku ani również gdy trzeba czekać na wolne lącze. Czy cos robie nie tak? Gdzie ustawić?
Reply With Quote
  #6  
Old 18.10.2009, 14:50
djmontorsi
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by garzew View Post
Witam. Tamtą sprawę już rozwiązałem.
Mam jednak inne pytanie: Ustawiłem plik wsadowy reconect.bat takiej treści:
@echo off
rasdial "Internet ADSL" /disconnect
rem ping -n 20 127.0.0.1 >nul
rasdial "Internet ADSL" "tu mam login" "tu hasło"
Wykonuje test Zmień IP i wszystko jest OK. Ale program nie wykonuje rozłączenia ani po pobraniu pliku ani również gdy trzeba czekać na wolne lącze. Czy cos robie nie tak? Gdzie ustawić?
Może poprostu nie masz zainstalowanego programiku Autoconnect......
Reply With Quote
  #7  
Old 18.10.2009, 21:45
garzew
Guest
 
Posts: n/a
Default

Mam autoconnect. Poza tym skrypt reconnect.bat sam wykonuje łączenie.
A co oznacza w zakładce Ponowne połączenie->Zewnętrzne->Parametr (1 parametr na 1 wiersz)?
Co powinno sie tam wpisywać?

Last edited by garzew; 18.10.2009 at 22:21.
Reply With Quote
  #8  
Old 19.10.2009, 21:21
garzew
Guest
 
Posts: n/a
Default

Mam prośbę. czy ktoś kto posiada modem sagem fst 800 i mu działa rozłączanie mógłby przesłać mi cały program? Tak abym miał pełną konfigurację programu może wtedy złapie?
Reply With Quote
  #9  
Old 20.10.2009, 10:10
Cichy
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by garzew View Post
Mam prośbę. czy ktoś kto posiada modem sagem fst 800 i mu działa rozłączanie mógłby przesłać mi cały program? Tak abym miał pełną konfigurację programu może wtedy złapie?
@garzew a może byś tak spróbował poszukać ? Od czego mamy dział Ponowne połączenie (reconnect) ? >>>TUTAJ jest opisane co i jak należy zrobić.
Reply With Quote
  #10  
Old 20.10.2009, 21:23
garzew
Guest
 
Posts: n/a
Default

Dobra udało się. Usunalem wszystko, potem pobrałem program ze strony jdownloader.org + java 64bit i wszystko ruszyło
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 14:07.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.