JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #541  
Old 28.12.2018, 14:31
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 62,492
Default

@chaostheory: why would the file switch back to online on later linkcheck? in case the file is shown as offline because some sort of temp block is in place, then we should update the plugin to handle that
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #542  
Old 28.12.2018, 15:19
raztoki's Avatar
raztoki raztoki is offline
English Supporter
 
Join Date: Apr 2010
Location: Australia
Posts: 16,060
Default

irresponsible type of request, that could/would create ddos event....
__________________
raztoki @ jDownloader reporter/developer
http://svn.jdownloader.org/users/170

Don't fight the system, use it to your advantage. :]
Reply With Quote
  #543  
Old 30.12.2018, 02:51
chaostheory chaostheory is offline
Modem User
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 3
Default

This is perfectly responsible. I am using filebit multihoster, downloading ~100 GB per night across ~50-100 links. Every single time I am waking up to 5-6 "file not found" statuses. I am forcing "check online status" and they're "suddenly" online and ready to be downloaded again.

GFYCAT: **External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**

I can reproduce it as many times as you want it. The reason I asked for script like that is right there. Every day I have 5-6 offline packages which leaves me usually with downloads at 95-99% percent that I need to force download manually to actually finish.

Last edited by chaostheory; 30.12.2018 at 03:02. Reason: added gfycat
Reply With Quote
  #544  
Old 30.12.2018, 07:24
raztoki's Avatar
raztoki raztoki is offline
English Supporter
 
Join Date: Apr 2010
Location: Australia
Posts: 16,060
Default

just the way you approach it is irresponsible
if you had 50 - 100 links requesting every 15seconds is 1 request every 1.2(50links)-0.6(100links) seconds. If it did this task once an hour sure or even half hour, but not every 15 seconds

I would personally would like to find out why its happen vs making a work around (which is what Jiaz was alluding to). Maybe they are reporting offline or maybe a plugin issue because filename and or filesize can't be found. Maybe due to your request limit or download limit reached. Without seeing a log its hard to say why.
__________________
raztoki @ jDownloader reporter/developer
http://svn.jdownloader.org/users/170

Don't fight the system, use it to your advantage. :]
Reply With Quote
  #545  
Old 31.12.2018, 02:02
chaostheory chaostheory is offline
Modem User
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 3
Default

First things first, I think you missed the part where I specifically wrote:

Quote:
I'm looking for a script that checks online status, every 15 seconds, for parts that were marked "file not found".
I want to check/force online check only and specifically for files that were marked as offline. There's no need to check online status of files that are downloading/downloaded already or those that are marked as online.

Then there's at best ~10 links to check every 15 seconds. This is not much and wouldn't trigger a DDOS warning on providers end, there's no way.

Hell, we can even up that time to 60 seconds or 120 seconds, this won't make much of a difference for provider/hoster, but it will for me.

Last edited by chaostheory; 31.12.2018 at 02:04.
Reply With Quote
  #546  
Old 31.12.2018, 02:17
raztoki's Avatar
raztoki raztoki is offline
English Supporter
 
Join Date: Apr 2010
Location: Australia
Posts: 16,060
Default

I read what you wrote buddy and fully understand what you said. I even agree with you that 10 parts it shouldnt create a ddos event (maybe it would with multiple hundred+ would more likely create this issue), files just its still the wrong approach. fix the underlying issue which is causing false positive (reporting as offline).
__________________
raztoki @ jDownloader reporter/developer
http://svn.jdownloader.org/users/170

Don't fight the system, use it to your advantage. :]
Reply With Quote
  #547  
Old 10.01.2019, 13:15
umax umax is offline
Mega Loader
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 61
Default Permissions required

Almost two years ago I had problems with the "permissions required" dialog that popped up every time my scripts accessed the file system.
https://board.jdownloader.org/showth...t=70525&page=3

Jiaz made a change to that behavior, and instead of popping up 9 times, it is now popping up only ONCE. Thank you for that!

I do not want to seem greedy, but is it possible to add a solution that disables these alerts completely? I am aware of the security issues that might arise from using foreign scripts... how about adding a button next to "synchronous execution of script" (call it something like "grant all permissions").
This button would then affect only that specific script and allow scripters to optimize their own script without having to deal with this dialog again (and again and again...).


Apart from that I noticed a new behavior of the editor, and I do not know whether it's a new feature or a bug:
chars like ({["' always appear in pairs when I type them.
Thus, typing a left bracket "(" results in "()".

Last edited by umax; 10.01.2019 at 14:01.
Reply With Quote
  #548  
Old 10.01.2019, 14:41
mgpai mgpai is offline
Script Master
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 520
Default

Quote:
Originally Posted by umax View Post
... is it possible to add a solution that disables these alerts completely?
Method is listed in built-in help:
Code:
disablePermissionChecks();

Quote:
Originally Posted by umax View Post
... I do not know whether it's a new feature or a bug
It is a feature of the editorKit (JSyntaxPane) used by JD (updated a few months back). While it is meant to make writing scripts easier, it is doing quite the opposite (at least for me).
Reply With Quote
  #549  
Old 10.01.2019, 15:26
umax umax is offline
Mega Loader
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 61
Default

Code:
disablePermissionChecks();
Great! This works perfectly and is more than I hoped for since it somehow seems to undermine Jiaz' security concerns:
Quote:
Originally Posted by Jiaz View Post
JDownloader asks permission for every api call or file access. You don't want to import a script from someone without checking it and voila, it sends personal data to somewhere else and then formats your computer That's why you have to *agree* every such action and there is a *don't show again' checkbox.
Quote:
Originally Posted by mgpai View Post
It is a feature of the editorKit (JSyntaxPane) used by JD (updated a few months back). While it is meant to make writing scripts easier, it is doing quite the opposite (at least for me).
Yes, it's annoying. I wonder if there is anyone who finds this unseful.
For larger projects I will now use an external editor.
Reply With Quote
  #550  
Old 18.01.2019, 14:14
Skeeve Skeeve is offline
Linkgrabbing Monster
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 86
Default

I think I found the bug in my code :(

Just in case anyone is interested, please find the fixed code below

Code:
  var JDOWNLOADER="**External links are only visible to Support Staff**;
  var data= {
    "passwords" : "",
    "source": "",
    "package": package,
    "urls": link,
    "submit": "submit"
  };
  console.debug(JDOWNLOADER, data);
  GM.xmlHttpRequest({
  	method: "POST",
  	url: JDOWNLOADER,
  	data: objEncodeURIComponent(data),
  	headers: {
 		"Content-Type": "application/x-www-form-urlencoded"
  	},
  });


function objEncodeURIComponent(obj) {
  var str = [];
  for (var p in obj)
    if (obj.hasOwnProperty(p)) {
      str.push(encodeURIComponent(p) + "=" + encodeURIComponent(obj[p]));
    }
  return str.join("&");
}

@pspzockerscene asked me to ask again here. He mentione that @Jiaz or @mpgai might be able to assist.

The original question (in German) can be found here: https://board.jdownloader.org/showthread.php?t=79637


------------

Hi!

I'm using a greasemonkey script to send my URLs to jDownloader.

I also add package information.

jDownloader just receives the links, the package is ignored.

My assumption is, that the packagizer interferes here and sorts my links under "Various Files".

How can I fix that?

This is the part of the code which sends to jDownloader:

Code:
  var JDOWNLOADER="**External links are only visible to Support Staff**;
  var data= {
    "passwords" : "",
    "source": "",
    "package": package,
    "urls": link,
    "submit": "submit"
  };
  console.debug(JDOWNLOADER, data);
  GM.xmlHttpRequest({
  	method: "POST",
  	url: JDOWNLOADER,
  	data: "password=&source=&package=&submit=submit&urls=" +  encodeURIComponent(link),
  	headers: {
 	  	"Content-Type": "application/x-www-form-urlencoded"
  	}
    }
  });
Due to the console output I'm able to verify that the package is indeed sent.

I'm not sure whether or not it's important, but the package name contains spaces.

Last edited by Skeeve; 18.01.2019 at 14:29.
Reply With Quote
  #551  
Old 18.01.2019, 14:19
pspzockerscene's Avatar
pspzockerscene pspzockerscene is offline
Community Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Deutschland
Posts: 48,213
Default

Quote:
Originally Posted by Skeeve View Post
I think I found the pug in my code :(
You're welcome to post it here as it could be helpful for other users

-psp-
__________________

Ad-free installers || Werbefreie Installer
Windows Setup<--JD2 BETA-->Linux Setup x86 || Linux Setup x64 || Mac Setup
-----=>Support Chat<=-----
Spoiler:

A users' JD crashes and the first thing to ask is:
Quote:
Originally Posted by Jiaz View Post
Do you have Nero installed?
That's true James
Quote:
Originally Posted by James
Die Leute verstehen einfach nicht dass nur weil man mit einer Waffe auch auf Menschen schießen kann dass ein Schützenver​ein kein Ort für Amoklaufide​en ist
Reply With Quote
  #552  
Old 20.01.2019, 11:27
chest069 chest069 is offline
Modem User
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 3
Question Need a JDownloader2 + Filebot Script or help creating one

I am trying to use the scripter program in the JDownloader2 GUI program.

I am wanting it process my downloads when they complete by running a script/event trigger that tells it to run filebot with the amc script.

Rednoah on another page suggested that I use var script = 'C:/jdownloader-postprocess.cmd' which is a Windows cmd file that I think he created but I put that in the script and nothing triggers filebot after the download completes.

He suggested I come here for help on this and also to check the log files.

My other issue is where are the log files for my event script or how do I get it to create one so I can try and figure this out.

Thanks for any help on this.
Reply With Quote
  #553  
Old 20.01.2019, 19:31
chest069 chest069 is offline
Modem User
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 3
Question Could someone help me make a event script?

Hello,

Could someone help me make a event script / trigger in JDownloader2?

This is on Windows 10 64 bit also. I want it to trigger after my downloads complete.

Once the file downloads I want it to run filebot and the amc script to process the video files and rename them and move them to the correct folder.

If I could get some help on creating this it would be great.
Reply With Quote
  #554  
Old 21.01.2019, 21:49
pspzockerscene's Avatar
pspzockerscene pspzockerscene is offline
Community Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Deutschland
Posts: 48,213
Default

Merged EventScripter threads.

-psp-
__________________

Ad-free installers || Werbefreie Installer
Windows Setup<--JD2 BETA-->Linux Setup x86 || Linux Setup x64 || Mac Setup
-----=>Support Chat<=-----
Spoiler:

A users' JD crashes and the first thing to ask is:
Quote:
Originally Posted by Jiaz View Post
Do you have Nero installed?
That's true James
Quote:
Originally Posted by James
Die Leute verstehen einfach nicht dass nur weil man mit einer Waffe auch auf Menschen schießen kann dass ein Schützenver​ein kein Ort für Amoklaufide​en ist
Reply With Quote
  #555  
Old 22.01.2019, 08:54
mgpai mgpai is offline
Script Master
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 520
Default

@chest069: Make sure the script is located in the specified path. You can contact me in JD Chat if you need any help with the troubleshooting.
Reply With Quote
  #556  
Old 22.01.2019, 11:20
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 62,492
Default

Quote:
Originally Posted by umax View Post
Code:
disablePermissionChecks();
Great! This works perfectly and is more than I hoped for since it somehow seems to undermine Jiaz' security concerns:


Yes, it's annoying. I wonder if there is anyone who finds this unseful.
For larger projects I will now use an external editor.
Too many ppl were asking for this. Also ppl writing their own scripts should know what they are doing. permission checks are good for shared/public scripts. A dialog to check permission doesn't help either if the user simply clicks *okay*. We all know the famous UAC windows dialog
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #557  
Old 30.01.2019, 19:32
plaintext plaintext is offline
BugMeNot Account
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 95
Default

Quote:
Originally Posted by mgpai View Post
Update JD when idle.
I would like to trigger updates after a reconnect, can you tell me how to modify the script for this?
Why dont't you need to check isDonwloading() ?

thank you.
Reply With Quote
  #558  
Old 31.01.2019, 05:43
mgpai mgpai is offline
Script Master
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 520
Default

Quote:
Originally Posted by plaintext View Post
I would like to trigger updates after a reconnect...
It might better to restart and update "Before a Reconnect". Running it "After a Reconnect", may interrupt downloads or any other activities which have started immediately after the reconnect, in which case updating while idle is a better option.

This script can also be used with "After a Reconnect" trigger.

Code:
// Restart and update, if updates are available
// Trigger: Before a Reconnect

if (callAPI("update", "isUpdateAvailable")) callAPI("update", "restartAndUpdate");

Quote:
Originally Posted by plaintext View Post
Why dont't you need to check isDonwloading() ?
It does check if downloads are running (isDownloadControllerIdle()).
Reply With Quote
  #559  
Old 03.02.2019, 16:22
plaintext plaintext is offline
BugMeNot Account
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 95
Default

Oh, so the line
// Trigger Required: "Interval"

is not a comment. Thank you.
Reply With Quote
  #560  
Old 03.02.2019, 16:35
plaintext plaintext is offline
BugMeNot Account
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 95
Default

well, obviously I missed something. Reading more about it the event scripter requires json code. Bin I dont find a howto for it. Is there an howto or do I have to try to get it working using examples?!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 03:22.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.