JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06.02.2020, 12:17
officiallyme officiallyme is offline
Super Loader
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 25
Default NAS: Dailymotion HLS Videodownload auch ohne FFMPEG möglich?

Hallo zusammen,

ich möchte ein paar Videos von DailyMotion herunterladen, erhalte aber die Nachricht, dass FFMPEG fehlt.
Ich öasse jDownloader2 auf meinem NAS laufen (NSA325v2) und würde gerne auf das Nachinstallieren von FFMPEG verzichten.Wäre esmöglich die Dateien trotzdem herunterzuladen? Die Videos sollten doch trotzdem downloadbar sein, oder nicht?

Ich habe gelesen, dass FFMPEG die Dateien nach dem Download konvertiert. Könnte eine Fehlinformation sein, aber falls nicht, dann könnte ich die Konvertierung ja anschließend auf dem PC machen.

Vielen Dank für eure Hilfe
Reply With Quote
  #2  
Old 06.02.2020, 12:49
pspzockerscene's Avatar
pspzockerscene pspzockerscene is online now
Community Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Deutschland
Posts: 51,271
Default

Quote:
Originally Posted by officiallyme View Post
ich möchte ein paar Videos von DailyMotion herunterladen, erhalte aber die Nachricht, dass FFMPEG fehlt.
Ich öasse jDownloader2 auf meinem NAS laufen (NSA325v2) und würde gerne auf das Nachinstallieren von FFMPEG verzichten.
Warum?

Quote:
Originally Posted by officiallyme View Post
Wäre esmöglich die Dateien trotzdem herunterzuladen? Die Videos sollten doch trotzdem downloadbar sein, oder nicht?

Ich habe gelesen, dass FFMPEG die Dateien nach dem Download konvertiert. Könnte eine Fehlinformation sein, aber falls nicht, dann könnte ich die Konvertierung ja anschließend auf dem PC machen.
Naja technisch ist alles möglich, aber das umzubauen nur um das Bereitstellen "kaputter" Dateien zu ermöglichen halte ich für unsinnig das würden auch kaum User verwenden.

Wenn dailymotion noch http Streams bereitstellen würde könnte man einfach die laden und bräuchte kein Ffmpeg --> Vielleicht findest du etwas heraus aber soweit ich sehen kann gibt es dort nur noch HLS Streams.
Bei YouTube z.B. kann man Ffmpeg meiden, aber nur, weil sie auch noch vollständige Streams anbieten (bei YT ist es ne andere Sache die streamen Audio & Video separat in den höheren Qualitätsstufen).


Quote:
Originally Posted by officiallyme View Post
Vielen Dank für eure Hilfe
Gerne

Grüße, psp
__________________

Ad-free installers || Werbefreie Installer
Windows Setup<--JD2 BETA-->Linux Setup x86 || Linux Setup x64 || Mac Setup
-----=>Support Chat<=-----
Spoiler:

A users' JD crashes and the first thing to ask is:
Quote:
Originally Posted by Jiaz View Post
Do you have Nero installed?
That's true James
Quote:
Originally Posted by James
Die Leute verstehen einfach nicht dass nur weil man mit einer Waffe auch auf Menschen schießen kann dass ein Schützenver​ein kein Ort für Amoklaufide​en ist
Reply With Quote
  #3  
Old 06.02.2020, 14:59
raztoki's Avatar
raztoki raztoki is offline
English Supporter
 
Join Date: Apr 2010
Location: Australia
Posts: 16,728
Default

depends on the provider, if they only offer hls then you will need ffmpeg.
even with youtube dash (audio and video seperate) dl is internal core, and only muxed together as a single volume.
hls currently is wrapped into ffmpeg, and this handles the download and muxing as download progresses.
If we did handle the dl ourselves we might be able to increase download speeds, and either mux at the end or as we go (Im assuming this is possible). At the end would require 2x filesize (dl segments > mux into single volume > delete segments).

currently not possible to process the ffmpeg task remotely, it would be easier for you to dl on your remote system to your nas over the network and then shut down on completion if you require the additional cpu power.

raztoki
__________________
raztoki @ jDownloader reporter/developer
http://svn.jdownloader.org/users/170

Don't fight the system, use it to your advantage. :]
Reply With Quote
  #4  
Old 07.02.2020, 02:46
officiallyme officiallyme is offline
Super Loader
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 25
Default

Nun ja, Pakete auf einem NAS nachinstallieren ist meist viel umständlicher als an einem PC.
Aber ich habe ffmpeg nun mittels slacker -Ui nachinstalliert.
Muss ich es aber irgendwie in jdownloader verlinken? Der Fehler bleibt nämlich bestehen.

Ich kann per shell aber auch kein FFMPEG starten.

Code:
sudo find . -print | grep -i 'ffmpeg*'                
./ram_bin/usr/local/dmsf/binary/cgi-bin/ffmpeg-video-thumb.desc
./usr/local/dmsf/binary/cgi-bin/ffmpeg-video-thumb.desc
./usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/funpkg/removed/ffmpeg-0.8.7-arm-1,reinstalled,202002
07_034542
./usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/funpkg/installed/ffmpeg-0.8.7-arm-1
./usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/funpkg/cache/s/ffmpeg-0.8.7-arm-1.txz
./e-data/e9902f35-4024-4b41-9626-08c2131c7087/jd2/cfg/org.jdownloader.controlling.ff
mpeg.FFmpegSetup.dash2m4acommand.json
./e-data/e9902f35-4024-4b41-9626-08c2131c7087/jd2/cfg/org.jdownloader.controlling.ff
mpeg.FFmpegSetup.dash2oggaudiocommand.json
./e-data/e9902f35-4024-4b41-9626-08c2131c7087/jd2/cfg/org.jdownloader.controlling.ff
mpeg.FFmpegSetup.dash2opusaudiocommand.json
./e-data/e9902f35-4024-4b41-9626-08c2131c7087/jd2/cfg/org.jdownloader.controlling.ff
mpeg.FFmpegSetup.muxtomp4command.json
./e-data/e9902f35-4024-4b41-9626-08c2131c7087/jd2/cfg/org.jdownloader.controlling.ff
mpeg.FFmpegSetup.demux2m4acommand.json
./e-data/e9902f35-4024-4b41-9626-08c2131c7087/jd2/cfg/org.jdownloader.controlling.ff
mpeg.FFmpegSetup.demuxgenericcommand.json
./e-data/e9902f35-4024-4b41-9626-08c2131c7087/jd2/cfg/org.jdownloader.controlling.ff
mpeg.FFmpegSetup.muxtowebmcommand.json
./e-data/e9902f35-4024-4b41-9626-08c2131c7087/jd2/cfg/org.jdownloader.controlling.ff
mpeg.FFmpegSetup.demux2mp3command.json
./e-data/e9902f35-4024-4b41-9626-08c2131c7087/jd2/cfg/org.jdownloader.controlling.ff
mpeg.FFmpegSetup.demuxandconvert2ogg.json
./e-data/e9902f35-4024-4b41-9626-08c2131c7087/jd2/cfg/org.jdownloader.controlling.ff
mpeg.FFmpegSetup.extensiontoformatmap.json
./e-data/e9902f35-4024-4b41-9626-08c2131c7087/jd2/cfg/org.jdownloader.controlling.ff
mpeg.FFmpegSetup.dash2aaccommand.json
./e-data/e9902f35-4024-4b41-9626-08c2131c7087/jd2/cfg/org.jdownloader.controlling.ff
mpeg.FFmpegSetup.demux2aaccommand.json
./e-data/e9902f35-4024-4b41-9626-08c2131c7087/jd2/cfg/org.jdownloader.controlling.ff
mpeg.FFmpegSetup.muxtomkvcommand.json
./e-data/e9902f35-4024-4b41-9626-08c2131c7087/jd2/themes/standard/org/jdownloader/im
ages/logo/ffmpeg.png.license
./e-data/e9902f35-4024-4b41-9626-08c2131c7087/jd2/themes/standard/org/jdownloader/im
ages/logo/ffmpeg.png
./e-data/e9902f35-4024-4b41-9626-08c2131c7087/jd2/logs/1580741728735_Mon, Feb 3, 202
0 14.55 +0000/org.jdownloader.controlling.ffmpeg.FFmpeg.log.0.lck
./e-data/e9902f35-4024-4b41-9626-08c2131c7087/jd2/logs/1580741728735_Mon, Feb 3, 202
0 14.55 +0000/org.jdownloader.controlling.ffmpeg.FFmpeg.log.0
./i-data/c7d796b4/.system/zy-pkgs/ffproot/ffp/funpkg/removed/ffmpeg-0.8.7-arm-1,rein
stalled,20200207_034542
./i-data/c7d796b4/.system/zy-pkgs/ffproot/ffp/funpkg/installed/ffmpeg-0.8.7-arm-1
./i-data/c7d796b4/.system/zy-pkgs/ffproot/ffp/funpkg/cache/s/ffmpeg-0.8.7-arm-1.txz
root@NSA325-v2-101:/#

Last edited by officiallyme; 07.02.2020 at 03:55.
Reply With Quote
  #5  
Old 08.02.2020, 01:17
officiallyme officiallyme is offline
Super Loader
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 25
Default

Update:
Ich habe FFMPEG nun installiert aber erhalte beim Downloadversuch nach wie vor die Fehlermeldung, dass FFMPEG fehlt.

Quote:
ffmpeg version 0.10.2 Copyright (c) 2000-2012 the FFmpeg developers
built on Apr 2 2012 13:27:15 with gcc 4.5.4 20111110 (prerelease)
configuration: --prefix=/ffp --disable-static --enable-shared --enable-gpl --enable-nonfree --enable-small --disable-encoder=aac --disable-decoder=aac --disable-armv6 --disable-armv6t2 --disable-armvfp
libavutil 51. 35.100 / 51. 35.100
libavcodec 53. 61.100 / 53. 61.100
libavformat 53. 32.100 / 53. 32.100
libavdevice 53. 4.100 / 53. 4.100
libavfilter 2. 61.100 / 2. 61.100
libswscale 2. 1.100 / 2. 1.100
libswresample 0. 6.100 / 0. 6.100
libpostproc 52. 0.100 / 52. 0.100
Hyper fast Audio and Video encoder
usage: ffmpeg [options] [[infile options] -i infile]... {[outfile options] outfile}...

Use -h to get full help or, even better, run 'man ffmpeg'
admin@NSA325-v2-101:~$
Reply With Quote
  #6  
Old 08.02.2020, 02:49
raztoki's Avatar
raztoki raztoki is offline
English Supporter
 
Join Date: Apr 2010
Location: Australia
Posts: 16,728
Default

have you configured the path for ffmpeg and ffprobe in advanced settings?

raztoki
__________________
raztoki @ jDownloader reporter/developer
http://svn.jdownloader.org/users/170

Don't fight the system, use it to your advantage. :]
Reply With Quote
  #7  
Old 08.02.2020, 09:30
officiallyme officiallyme is offline
Super Loader
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 25
Default

No, I did not. It was stated in numerous threads here that one ahould leave it as null.
I tried another package of ffmpeg and when I started the downloads again, it showed "ffmpeg setup" or "is being setup" or something and then switched back to ffmpeg missing.

So it seems to find it but can't/won't use it.
Reply With Quote
  #8  
Old 08.02.2020, 10:14
raztoki's Avatar
raztoki raztoki is offline
English Supporter
 
Join Date: Apr 2010
Location: Australia
Posts: 16,728
Default

you leave it null if you want JD to auto install or maybe we have methods to auto find it based on standard binary paths (not sure on this). If its still throwing error message due to no been found I'd go to say that you need to specify the path in advanced settings.
__________________
raztoki @ jDownloader reporter/developer
http://svn.jdownloader.org/users/170

Don't fight the system, use it to your advantage. :]
Reply With Quote
  #9  
Old 08.02.2020, 11:14
officiallyme officiallyme is offline
Super Loader
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 25
Default

I tried to set it to '/ffp/bin/' (both with and without the final '/' at the end) and I get an error message 'Sorry, failed to set new value'.

jDownloader is being run as root. So all privileges should be there. Any ideas?

P.S.: jDownloader is not being stored internally but on an external usb drive. But still, the absolute path should be valid, should it not?

I also replaced the ffmpeg version with one that should have all the correct settings and libs.

Quote:
ffmpeg version 1.1.1 Copyright (c) 2000-2013 the FFmpeg developers
built on Mar 21 2013 20:09:15 with gcc 4.5.4 (GCC) 20111110 (prerelease)
configuration: --prefix=/ffp --enable-gpl --disable-htmlpages --enable-version3 --enable-nonfree --enable-libx264 --enable-libshine --enable-libfdk_aac --enable-libtwolame --enable-libopus --enable-librtmp --enable-libass
libavutil 52. 13.100 / 52. 13.100
libavcodec 54. 86.100 / 54. 86.100
libavformat 54. 59.106 / 54. 59.106
libavdevice 54. 3.102 / 54. 3.102
libavfilter 3. 32.100 / 3. 32.100
libswscale 2. 1.103 / 2. 1.103
libswresample 0. 17.102 / 0. 17.102
libpostproc 52. 2.100 / 52. 2.100
Hyper fast Audio and Video encoder

Last edited by officiallyme; 08.02.2020 at 11:22.
Reply With Quote
  #10  
Old 08.02.2020, 14:34
raztoki's Avatar
raztoki raztoki is offline
English Supporter
 
Join Date: Apr 2010
Location: Australia
Posts: 16,728
Default

you need to provide the full path, including the binary. the advanced setting might need to be escaped correctly also. are you using the webui to set?
__________________
raztoki @ jDownloader reporter/developer
http://svn.jdownloader.org/users/170

Don't fight the system, use it to your advantage. :]
Reply With Quote
  #11  
Old 08.02.2020, 17:42
officiallyme officiallyme is offline
Super Loader
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 25
Default

I am using the webui, yes.
But it asks for the path to ffmpeg and ffprobe in one. Would I then need to write
/ffp/bin/ffmpeg, /ffp/bin/ffprobe
?
Reply With Quote
  #12  
Old 09.02.2020, 00:38
raztoki's Avatar
raztoki raztoki is offline
English Supporter
 
Join Date: Apr 2010
Location: Australia
Posts: 16,728
Default

@officallyme
yes, that should do it
__________________
raztoki @ jDownloader reporter/developer
http://svn.jdownloader.org/users/170

Don't fight the system, use it to your advantage. :]
Reply With Quote
  #13  
Old 22.02.2020, 19:38
officiallyme officiallyme is offline
Super Loader
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 25
Default

Feedback:
Yes, it worked. I had to manually enter the paths
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 10:55.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.