JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 20.10.2014, 04:15
MrVideo's Avatar
MrVideo MrVideo is offline
Black Hole
 
Join Date: Nov 2013
Location: Madison, WI
Posts: 281
Default JD2 doesn't check account after restart.

I'm currently away from home for an extended period of time, so in order to keep caught up with stuff I am using the laptop (SP SP3).

What sucks is that the Intel PROSet wireless package tends to lose connection. At that point, the plugin will get flagged as being bad.

My only cure for the Wi-Fi connection is to reboot the computer, as the Intel program will not reconnect.

Now, here comes the issue. Upon restarting JD2, it happily wants to restart the downloads, which will all ultimate fail.

It would be really nice that upon restart of JD2 that it rechecks and resets all plugins. Clicking on reset manually does nothing. I have to delete the plugin and then re-add it. Not an ideal situation.

JD2 should be able to do this for me.

Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 20.10.2014, 14:54
pspzockerscene's Avatar
pspzockerscene pspzockerscene is offline
Community Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Deutschland
Posts: 52,451
Default

I have no idea what you mean with "I have to delete the plugin"...

GreeZ psp
__________________
JD Supporter, Plugin Dev. & Community Manager
How to create a log || Wie man einen Log erstellt
Captcha FAQ EN || Captcha FAQ DE || Erste Schritte & Tutorials
JDownloader 2 Setup Download
-----=>Support Chat<=-----
Spoiler:

A users' JD crashes and the first thing to ask is:
Quote:
Originally Posted by Jiaz View Post
Do you have Nero installed?
That's true James
Quote:
Originally Posted by James
Die Leute verstehen einfach nicht dass nur weil man mit einer Waffe auch auf Menschen schießen kann dass ein Schützenver​ein kein Ort für Amoklaufide​en ist
Reply With Quote
  #3  
Old 21.10.2014, 04:48
MrVideo's Avatar
MrVideo MrVideo is offline
Black Hole
 
Join Date: Nov 2013
Location: Madison, WI
Posts: 281
Default

Simple, in the plugin manager, I highlight my plugin and remove (delete) it so that I can re-add it. Unless that is done, I've lost access to that particular site.

Upon a restart, JD2 should check the validity of the plugin, especially if it is flagged as having an issue.
Reply With Quote
  #4  
Old 21.10.2014, 05:22
tony2long's Avatar
tony2long tony2long is online now
English Supporter
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 6,349
Default

It is called "Account manager", we can remove and re-add the account there, not the plugin.
__________________
FAQ: How to upload a Log
Reply With Quote
  #5  
Old 21.10.2014, 16:52
MrVideo's Avatar
MrVideo MrVideo is offline
Black Hole
 
Join Date: Nov 2013
Location: Madison, WI
Posts: 281
Default

Sorry,right, the account manager. I'm not asking that JD2 do a remove and add,but that it try and reconnect to verify login/account status with the host.

Once the account is flagged yellow, it does not try and re-establish upon a restart. Something that JD2 should not have a problem doing.

Or at least add a button on the bottom to do a reset.

Thanks.
Reply With Quote
  #6  
Old 21.10.2014, 16:59
pspzockerscene's Avatar
pspzockerscene pspzockerscene is offline
Community Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Deutschland
Posts: 52,451
Default

Did you start your computer from hibernate/standby?

GreeZ psp
__________________
JD Supporter, Plugin Dev. & Community Manager
How to create a log || Wie man einen Log erstellt
Captcha FAQ EN || Captcha FAQ DE || Erste Schritte & Tutorials
JDownloader 2 Setup Download
-----=>Support Chat<=-----
Spoiler:

A users' JD crashes and the first thing to ask is:
Quote:
Originally Posted by Jiaz View Post
Do you have Nero installed?
That's true James
Quote:
Originally Posted by James
Die Leute verstehen einfach nicht dass nur weil man mit einer Waffe auch auf Menschen schießen kann dass ein Schützenver​ein kein Ort für Amoklaufide​en ist
Reply With Quote
  #7  
Old 22.10.2014, 01:57
raztoki's Avatar
raztoki raztoki is offline
English Supporter
 
Join Date: Apr 2010
Location: Australia
Posts: 16,973
Default

It could also be due to you disabling a default setting in advanced.

settings > advanced > AccountSettings: Auto Account Refresh (default is checked).

With default setting enabled, JD will auto recheck account status by default, usually within 30-60seconds after start and ~every 30minutes

raztoki
__________________
raztoki @ jDownloader reporter/developer
http://svn.jdownloader.org/users/170

Don't fight the system, use it to your advantage. :]
Reply With Quote
  #8  
Old 22.10.2014, 16:20
MrVideo's Avatar
MrVideo MrVideo is offline
Black Hole
 
Join Date: Nov 2013
Location: Madison, WI
Posts: 281
Default

@pspzockerscene:

No, computer restarted from an already running laptop. JD2 was exited before the reboot.

Quote:
Originally Posted by raztoki View Post
It could also be due to you disabling a default setting in advanced.

settings > advanced > AccountSettings: Auto Account Refresh (default is checked).

With default setting enabled, JD will auto recheck account status by default, usually within 30-60seconds after start and ~every 30minutes
Such an advanced setting does not exist. In the filter I entered "account" and there was no setting for that. Only "Temp Disable On Error Timeout"

Hard to disable an option that I do not see.

If it does recheck 30-60 secs after start, by then it is too late because JD2 is already trying to download what is in the list. I end up removing the plugin and adding it back before 60 sec is up.

I only have one plugin, so it should not take that long to get to it.
Reply With Quote
  #9  
Old 22.10.2014, 16:32
raztoki's Avatar
raztoki raztoki is offline
English Supporter
 
Join Date: Apr 2010
Location: Australia
Posts: 16,973
Default

oh sorry, maybe that setting is only available for developers. I have it turned off as it nukes console http requests.

Think you can delay auto start in advanced (not sure which setting though)

may I ask which plugin we are talking about?
__________________
raztoki @ jDownloader reporter/developer
http://svn.jdownloader.org/users/170

Don't fight the system, use it to your advantage. :]
Reply With Quote
  #10  
Old 22.10.2014, 16:42
MrVideo's Avatar
MrVideo MrVideo is offline
Black Hole
 
Join Date: Nov 2013
Location: Madison, WI
Posts: 281
Default

Quote:
Originally Posted by raztoki View Post
oh sorry, maybe that setting is only available for developers. I have it turned off as it nukes console http requests.

Think you can delay auto start in advanced (not sure which setting though)

may I ask which plugin we are talking about?
uploaded.to
Reply With Quote
  #11  
Old 23.10.2014, 03:26
raztoki's Avatar
raztoki raztoki is offline
English Supporter
 
Join Date: Apr 2010
Location: Australia
Posts: 16,973
Default

are you using / preferring uploaded API or web method?
__________________
raztoki @ jDownloader reporter/developer
http://svn.jdownloader.org/users/170

Don't fight the system, use it to your advantage. :]
Reply With Quote
  #12  
Old 23.10.2014, 15:09
MrVideo's Avatar
MrVideo MrVideo is offline
Black Hole
 
Join Date: Nov 2013
Location: Madison, WI
Posts: 281
Default

Thanks for the reminder. I usually use API method, but because of speed issues at the last location, I was told to try SSL and turn off API, which helped. But now that I am at a location that has better speed, I just switched on API back on.
Reply With Quote
  #13  
Old 23.10.2014, 16:34
raztoki's Avatar
raztoki raztoki is offline
English Supporter
 
Join Date: Apr 2010
Location: Australia
Posts: 16,973
Default

so must been cached cookie issue,

think api wouldn't have that problem from quick look at the code earlier today.

this is the main reason I asked =]

Id recommend using API unless uploaded or you having issues with that interface.

Would be nice for some feedback over the next day or so using API instead of Web with restarts etc.

raztoki
__________________
raztoki @ jDownloader reporter/developer
http://svn.jdownloader.org/users/170

Don't fight the system, use it to your advantage. :]
Reply With Quote
  #14  
Old 23.10.2014, 19:31
MrVideo's Avatar
MrVideo MrVideo is offline
Black Hole
 
Join Date: Nov 2013
Location: Madison, WI
Posts: 281
Default

Ya,I'll force the issue by killing the Wi-Fi connection while downloading and report back the results.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 13:12.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.