JDownloader Community - Appwork GmbH

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10.03.2011, 11:06
sylwan1976
Guest

Default problem z rozłączaniem neta

Witam korzystam z jdownloadera już dość długo i dotychczas wszystko było dobrzę rozłączałem połączenie poprzez rec.bat a łączyłem przez autoconnect ponieważ mam neostradę i miałem modem sagem fast800 to wszystko było ok.Lecz niestety gdy zmieniłem szybkość neta to i musiałem też zmienić modem na combo który nie instaluje się tak jak sagem tylko konfiguruje z przeglądarki internetowej i od tamtej pory nie chce mi się w żaden sposób rozłączyć internet.czy istnieje jakieś rozwiązanie na ten problem?a jeżeli nie to czy może są jakieś inne programy które sobie radzą z linkami hotfile, fileserve ,filesonik itp.?Proszę o pomoc i z góry dzięki.
Reply With Quote
Old 10.03.2011, 21:45
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter

Możesz spróbować "nagrać" własny skrypt, jeśli twojego do twojego modemu nie ma takowego.
http://board.jdownloader.org/showpos...76&postcount=2
Reply With Quote
Old 11.03.2011, 14:42
sylwan1976
Guest

Może masz jakieś inne propozycje bo ta metoda raczej nie działa gdy zrobię to co napisałeś wyświetla się okienko "zapisywanie metody ponownego połączenia" ale czekam kilka minut i nic się nie dzieje niestety.
Reply With Quote
Old 12.03.2011, 00:24
editestowy's Avatar
Polish Supporter

Dziwne, bo wybranie Raw powinno zadziałać nawet z najbardziej "egzotycznymi" modemami.

Napisz jaki masz typ modemu, może ktoś z użytkowników ma podobny i go konfigurował z jD.
Reply With Quote
Old 12.03.2011, 05:44
sylwan1976
Guest

Mój modem to Combo ZTE w ogóle to ile czasu powinno trwać to nagrywanie nowego scryptu? bo ja czekałem z 15 minut i nic się nie działo.
Reply With Quote
Old 12.03.2011, 14:37
editestowy's Avatar
Polish Supporter

Nagrywanie polega na uruchomieniu przez jD strony konfiguracyjnej modemu (w przeglądarce)i tam wykonujesz ręczne "przełączenie" tzn. rozłączenie i połączenie ponowne. Trwa to tyle ile zajmie ci czasu.
Czy strona konfiguracyjna się wogóle odpala?
Reply With Quote
Old 12.03.2011, 15:25
sylwan1976
Guest

Tak otwiera sie strona z konfiguracyjna i co dalej?
Reply With Quote
Old 12.03.2011, 17:51
editestowy's Avatar
Polish Supporter

Musisz znaleśc w konfiguracji "rozłączenie" a potem "połączenie" - jD powinien "nagrać" tę sekwencję, żeby potem wykonywać ją automatycznie.
Wszytko jest opisane tu http://jdownloader.org/knowledge/wik...nnect-recorder + jD również podpowiada.
Reply With Quote
Old 12.03.2011, 23:07
sylwan1976
Guest

Wiesz co nie ma w tej konfiguracji takich opcji jak rozłączanie ani połączenie robię reset modemu ale internet i tak nie chce się rozłączyć nie mam pojęcia czemu ale i tak dzięki za rady chyba że istnieje jeszcze jakaś inna metoda to chętnie jeszcze sprubuje
Reply With Quote
Old 12.03.2011, 23:25
sylwan1976
Guest

No znalazłem i w końcu dałem radę tylko dziwne bo jak rozłączałem wcześniej przez reconnect bat i łączyłem przez autoconnect to trwało to chwilę a teraz zanim zmieni adres ip to trwa ponad minutę dziwne to wszystko ale wielkie dzięki za pomoc.Problem rozwiązany!!!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules