JDownloader Community - Appwork GmbH

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11.06.2013, 19:46
Sfor
Guest

Default Bitshare.com - Wtyczka przestarzała

Do dnia wczorajszego bitshare.com działało doskonale. Niestety dzisiaj pojawiła się tendencja do masowego zgłaszania błędu przestarzałości wtyczki.

Quote:
11.06.13 19.13.48to11.06.13 19.13.50 jdlog://1370972511807/
Reply With Quote
Old 11.06.2013, 19:59
dawidd6
Guest

mi na premium działa
Reply With Quote
Old 11.06.2013, 20:01
Sfor
Guest

Problem zaobserwowałem nie wykorzystując konta premium.
Reply With Quote
Old 11.06.2013, 23:02
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter

Próbowałeś przez przeglądarkę?
Twoje logi wskazują, że serwer zwraca błąd: SESSION ERROR z komunikatem:
""You don't have necessary rights to start this download or your session has timed out"

Log wskazuje, że łączysz się przez proxy, być może serwer traktuje próbę rozpoczęcia transferu jako inną sesję i odrzuca połączenie.

Przykładowe linki, które znalazłem w logu - działają na moim połączeniu bez problemu.

Last edited by editestowy; 11.06.2013 at 23:05.
Reply With Quote
Old 12.06.2013, 07:16
Sfor
Guest

Przeprowadziłem eksperyment w przeglądarce. Przy wykorzystaniu jednego z serwerów proxy po wprowadzeniu recaptcha pojawia się komunikat "SESSION ERROR!".

Przypuszczam, że problem jest pośrednio związany z tym serwerem. Z jakiegoś powodu TinyProxy nie jest akceptowany przez bithare.com, podczas gdy 3proxy nie sprawia żadnego problemu.

--------------------------------------

Po dłuższym dochodzeniu muszę stwierdzić, że typ serwera proxy nie powinien mieć znaczenia. Inny serwer TinyProxy działa prawidłowo. Z tego problematycznego też daje się pobierać za pomocą przeglądarki. Po kilku próbach udało się plik pobrać. Jednak konieczne okazało się kasowanie ciasteczek pomiędzy próbami.

Wygląda na to, że bitshare.com umieszcza w ciasteczku informację o wyczerpaniu limitu pobrań. Przełączanie przeglądarki pomiędzy serwerami proxy nie daje rezultatu, gdyż na każdym adresie IP wyświetlany jest komunikat o wyczerpaniu godzinnego limitu pobrań. Dopiero po usunięciu ciasteczek można się przełączać pomiędzy serwerami proxy.

Zgodnie z deklaracją bitshare.com darmowy dostęp powinien umożliwiać pobieranie plików co 10 minut. Komunikat o godzinnym oczekiwaniu można najwyraźniej obejść przez usunięcie ciasteczek, więc kolejny plik da się pobrać po 10 minutach bez zmiany adresu IP.

Last edited by Sfor; 12.06.2013 at 08:21.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules