JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 22.03.2009, 19:24
hubert_nnn
Guest
 
Posts: n/a
Cool jDownloader na routerze

Mam taki pomysł, by zainstalować jDownloader na routerze Linksys WRT54GL z założonym czytnikiem kart i kartą SD 4Gb. Na routerze można zainstalować linuksa, to już wiem, wiem też, że jDownloader jest w wersji na linuksa i istnieje wtyczka do zdalnego sterowania. Nie mogę tylko nigdzie znaleźć jakie są wymagania sprzętowe jDownloadera, ani czy można go uruchomić w trybie tekstowym. Jeśli dałoby się uruchomić go w trybie tekstowym na procku 200 MHz (http://en.wikipedia.org/wiki/Linksys_WRT54G_series), to byłbym bardzo zadowolony.
Reply With Quote
  #2  
Old 23.03.2009, 10:01
djuzi's Avatar
djuzi djuzi is offline
JD Polish Support (inactive)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Poland
Posts: 486
Default

W chwili obecnej JDownloader wymaga trybu graficznego, więc nie da rady uruchomić go w samym trybie tekstowym. W przyszłości będzie to możliwe, ale nie wiemy jeszcze kiedy. Wymagania JDownloadera będą różne dla różnych systemów, typów procesorów. Jest on wieloplatformowy, więc nie uda się ich ujednolicić. Ale jeśli uda Ci się zainstalować jakiś tryb graficzny na 200 MHz i uruchomić JDownloadera - daj znać o tym
Reply With Quote
  #3  
Old 23.03.2009, 11:29
hubert_nnn
Guest
 
Posts: n/a
Default

Skoro was program jest opensourceowy, to zobaczę co można by zrobić z jego kodem, przecież i tak najważniejsze elementy są wtyczkami:thumbup:. Ja jestem programistą Javy i C#, tylko muszę chwilę wolną znaleźć.:whistling::sleeping:
Reply With Quote
  #4  
Old 09.06.2009, 19:38
afp
Guest
 
Posts: n/a
Default

A gdyby zrobić wersje pod wrt i zarządzać ją tylko przez interfejs www. Bylaby taka możliwość?
Reply With Quote
  #5  
Old 10.06.2009, 12:54
halcyforn
Guest
 
Posts: n/a
Default

byloby niezle otwirasz jdownloadera tak samo jak sterownie routerem. ciekawy pomysla ale niekażdy roputer ma te opcje.
Reply With Quote
  #6  
Old 10.06.2009, 18:18
Gregrin
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by afp View Post
A gdyby zrobić wersje pod wrt i zarządzać ją tylko przez interfejs www. Bylaby taka możliwość?
Przecież napisali że narazie nie ale planuja w przyszłości.

Quote:
Originally Posted by halcyforn View Post
byloby niezle otwirasz jdownloadera tak samo jak sterownie routerem. ciekawy pomysla ale niekażdy roputer ma te opcje.
Ty do końca chyba nie wiesz o czym piszesz Jeśli chcesz posterować sobie JD za pomocą przeglądarki to zainstaluj sobie wtyczke Interfejs WWW i wejdz na adres **External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff** (pewnie można też zdalnie sterowac wiec dla neostradowców polecam załozenie sobie nazwy niż korzystanie z IP **External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**)

Ja mam pytanko (bo też za bardzo sie na tym nie znam), da sie do tego wpakować JD **External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff** ?? albo tu **External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff** ?? Podejrzewam że nie, ale kto pyta nie bładzi
Reply With Quote
  #7  
Old 11.06.2009, 08:56
djuzi's Avatar
djuzi djuzi is offline
JD Polish Support (inactive)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Poland
Posts: 486
Default

Odpowiedź jest prosta: Jeśli zainstalujesz na tym urządzeniu system operacyjny wspierający Javę i mający możliwość uruchomienia interfejsu graficznego, to prawdopodobnie JD będzie na tym śmigał.

W przyszłości planujemy możliwość uruchamiania JD "Headless", czyli bez GUI, zarządzane całkowicie przez przeglądarkę. Ale to w przyszłości, ponieważ to mnóstwo pracy.
Reply With Quote
  #8  
Old 11.10.2011, 07:34
krysiu
Guest
 
Posts: n/a
Default

Witam

Quote:
Originally Posted by djuzi View Post
W przyszłości planujemy możliwość uruchamiania JD "Headless", czyli bez GUI, zarządzane całkowicie przez przeglądarkę. Ale to w przyszłości, ponieważ to mnóstwo pracy.
Chciałbym odgrzać nieco temat ponieważ nie znalazłem kontynuacji tego wątku gdzie indziej na forum.
1. Czy cos w tej sprawie sie zmieniono czyli czy na ta chwile istnieje możliwość uruchomienia JD bezpośrednio na routerze ?
2. Co z interfejsem - czy udostępniona jest może wersja bez GUI ?
3. Jeśli przynajmniej na 1 pytanie z powyższych istnieje pozytywna odpowiedz :-) to czy sa jakieś dedykowane (bądź) wybrane routery na których śmiga to lepiej / gorzej czy wystarczy router z LINUXem i możliwością instalacji Javy (w jakiej wersji)

Z góry dzięki za informacje.
Reply With Quote
  #9  
Old 11.10.2011, 12:40
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Hmmm... wersja headless nadal chyba w planach... bliżej nieokreślonych.

Jeśli chodzi o zarządzanie przez przeglądarkę to można skorzystać z pluginu Remote Control - oczywiście sam jD musi byc postawiony na jakimś kompie z interfejsem (czy to windowsowym czy też linuxowym:)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 19:41.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.