JDownloader Community - Appwork GmbH

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30.07.2012, 15:33
LaKlusek
Guest

Default Hellshare: Pobiera przez premium tylko raz

Witam,
mam premium na Hellshare. Z jDownloaderem stabilnym ani Nightly nie działało w ogóle (ciągle pokazywało, że za duże obciążenie serwera i kazało 10 minut czekać i tak w nieskończoność). Przy JD2beta ruszyło, konto ładnie rozpoznaje jako premium, wszystkie ustawienia mam nieruszane od instalacji, ale kiedy biorę np. 8 plików w jednej paczce, z prędkością premium pobiera pierwsze 3 pliki (zaznaczone jest, że 3 pobierania równoczesne), ale kiedy się skończą, potem bierze tylko jeden plik i to z prędkością ~60kbps. Muszę wszystko zastopować, usunąć konto premium, ustawić je jeszcze raz, dać play i wtedy cykl się powtarza - 3 pliki OK, potem pojedyncze pobieranie i to z prędkością podobną do darmowej. O co chodzi i jak to naprawić?

Last edited by editestowy; 30.07.2012 at 19:21. Reason: Problemy z konkretnym serwisem zamieszczać należy w sekcji "Wtyczki hostingu".
Reply With Quote
Old 30.07.2012, 19:18
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter

Za duże obciążenie i oczekiwanie pokazują się wyłącznie dla użytkowników niezarejestrowanych lub użytkowników zarejestrowanych i nie-Premium.
Wtyczka dla hellshare jest tak ustawiona, że maksymalna liczba jednocześnie pobieranych plików jest mniejsza/równa 2 - przy większej liczbie zrywało połączenie więc ograniczyłem.
Zmniejsz liczbę pobieranych części na plik - ustawienia 3-6 części na plik w większości przypadków w zupełności wystarczają.
Sprawdziłem dzialanie wtyczki na przykladowym pakiecie z 4 linkami - najpierw ściągniete zostały pierwsze 2, następnie kolejne 2 - oba używały mniej więcej połowę przepustowości łącza (przy ustawieniu 3 części na plik) - więc raczej nie widzę problemów z wtyczką.

W przypadku dalszych problemów - utwórz logi i zamieść ID logu (Menu: ? -> Utwórz Log)
Reply With Quote
Old 31.07.2012, 12:17
LaKlusek
Guest

Wiem, że tak powinno być, ale rozpoznawało mnie jako premium, a pokazywało mimo wszystko.

Ustawiłem tak jak pisałeś i teraz już samo się przełącza, dzięki. Teraz jednak problem polega na tym, że są dość duże wahania prędkości - trwa dobrą minutę, zanim rozbuja się do pełnej przepustowości (przy pobieraniu przez przeglądarkę praktycznie od razu) i w trakcie ściągania nie jest sztywne tylko występują dość silne wahania (~1,5MBps), a czasem w ogóle sumaryczna prędkość spada z 3MBps do 650KB. Łącznie więc z pełną prędkością ściąga gdzieś przez połowę czasu, reszta to walka w okolicach 1MBps. W czym tkwi problem?
Reply With Quote
Old 31.07.2012, 19:47
editestowy's Avatar
Polish Supporter

JD w niczym nie ogranicza prędkości.
Ograniczenia mogą wynikać z:
-- obciążenia konkretnego serwera
-- obciążenia łącza twojego dostawcy (np. pora dnia)
-- dodatkowo na prędkość może wpływać antywirus/firewall np. poprzez śledzenie pakietów, analizowanie ruchu - najlepiej ustawić reguły dla tych aplikacji aby wogóle nie śledziły/analizowały ruchu generowanego przez jD.

Nie ma co porównywać prędkości pokazywanej przez przeglądarkę z prędkością pokazywaną w JD - było to wiele razy wyjaśniane na forum, wystarczy poszukać.
Przy dużych wahaniach należy zmniejszyć liczbę części na plik - bo oznacza to, że łącze nie jest stabilne i nie przydziela każdemu z połączeń (części) jednakowej przepustowości.
Reply With Quote
Old 01.08.2012, 11:57
LaKlusek
Guest

OK, tak zrobię, dzięki
Reply With Quote
Old 06.08.2012, 21:33
LaKlusek
Guest

Zrobiłem jak mówisz - jest 1 część na plik i sprawa wygląda tak, że zaczyna ładnie z całą prędkością łącza 3MBps, utrzymuje to przez jakieś 3-5 plików, a potem z każdym kolejnym zwalnia aż po kilku plikach mamy 250KBps. Daję stop na wszystkie połączenia, od razu start i w cudowny sposób łączy znów (na tych samych plikach, na których przed chwilą było 250KBps!), ale tym razem na 3MBps i cały cykl od początku. Czym jest to spowodowane?
Reply With Quote
Old 07.08.2012, 20:46
editestowy's Avatar
Polish Supporter

JD w niczym nie ogranicza transferów - napisałem to już w poście #4 - kody wtyczek i całej aplikacji są publicznie dostępne, więc można samemu sprawdzić.
To, że po przerwaniu transmisji prędkość może być inna to logiczne - inicjalizujesz przecież od nowa połączenia.
Sprawdź czy podobnie nie zachowuje ci się przy ściąganiu z innych serwerów.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules