|
|||
|
|||
Dziwne pobieranie plików przez nowe wersje Jdownloader-a
Witam Wszystkich
Od jakiegoś czasu mam problem z Jdownloader-em Program dziwnie pobiera pliki. Nie wiem jak to dobrze opisać więc wrzuciłem małego avika z filmem działania programu **External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff** (7,6MB) Program zaczyna ściągać plik po czym po kilku sekundach ponownie pokazuje się napis connecting (w tle nadal ściąga, wolniej bo wolniej ale nie przerywa połączenia bo da się ściągać, nawet z serwerów które nie mają opcji wznawiania połączenia), następnie przez ok. 10 sekund pokazuje że ściąga z jakąś tam prędkością a potem znowu Connecting itd. Szukałem ale nie znalazłem żeby ktoś miał taki problem. Próbowałem już chyba wszystkiego. Wyłączenie antivira i firewalla nic nie daje. Problem pojawia się zarówno na koncie Premium rapida jak i na innych darmowych hostingach. Mało tego problem mam na 2 różnych komputerach zarówno w domu jak i na kompie w pracy. Na tych samych komputerach po uruchomieniu wersji np. 10.386 program działa bez problemu. A zrobienie upgrade-u do wyższej wersji zawsze powoduje pojawienie się problemu Ma ktoś pojęcie co to może być. Z góry Dzięki za pomoc. Logi nic specjalnie nie pokazują (przynajmniej mi): Mały wyciąg z loga: ------------------------ Thread: 14 ----------------------- 14 08.02.10 22:31:19 - FINER [java_downloader] -> Checking for available updates ------------------------ Thread: 15 ----------------------- 15 08.02.10 22:31:27 - SEVERE [java_downloader] -> Webupdater offline or nothing to update ------------------------ Thread: 16 ----------------------- 16 08.02.10 22:31:29 - INFO [java_downloader] -> DownloadWatchDog: start ------------------------ Thread: 17 ----------------------- 17 08.02.10 22:31:30 - INFO [java_downloader] -> Start new Download: filefactory.com ------------------------ Thread: 18 ----------------------- 18 08.02.10 22:31:30 - INFO [java_downloader] -> Start working on Discovery.Channel.Battlefield.Normandy.Xvid.mp3.part1.rar 18 08.02.10 22:32:01 - FINER [java_downloader] -> Connect... 18 08.02.10 22:32:02 - FINER [java_downloader] -> Start Download 18 08.02.10 22:32:02 - FINER [java_downloader] -> Setup virgin download 18 08.02.10 22:32:02 - FINER [java_downloader] -> Start Download in 1 chunks. Chunksize: 104857600 18 08.02.10 22:32:02 - FINER [java_downloader] -> Setup chunk 0: Thread[Downloadchunk 0 - -1,1,main] ------------------------ Thread: 19 ----------------------- 19 08.02.10 22:32:02 - FINER [java_downloader] -> Start Chunk 0 : 0 - -1 ------------------------ Thread: 18 ----------------------- 18 08.02.10 22:32:02 - FINER [java_downloader] -> Wait for chunks |
|
|||
|
|||
U mnie tak jest tylko w wersji nightly. Jak ściągam coś z rapidshare. Po prostu z tego serwisu jest transfer skokowy i w wersji normalnej w momencie chwilowego przestoju nie ma żadnej informacji, a w nightly pokazuje te przerwy w transferze właśnie w ten sposób, ale oczywiście nie zrywa połączenia, więc się nie martw. Pewnie z innych stron też tak pokazuje, gdy transfer zwalnia chwilowo, ja akurat zaobserwowałem to przy ściąganiu z konta darmowego rapidshare. Widać twórcy w wersji testowej coś tam pozmieniali i stąd taki napis się pojawia. Nie jest to związane z żadnym antyvirem czy czymś podobnym z tego co widzę. Chyba że u Ciebie to jest w wersji stabilnej?
|
|
|||
|
|||
Quote:
|
|
|||
|
|||
Transfer skacze tak samo w obu wersjach, tylko że w nightly przy przestoju pokazuje to właśnie ten napis, a w normalnej nawet jak transfer stoi to pokazuje szybkość jakby taką uśrednioną i nawet w momencie przestoju wydaje Ci się, że nadal pobiera. U mnie też wyświetla niby teraz 42 KB/s a w rzeczywistości w tym momencie nie ściąga. Dlatego w nightly zrobili, że szybciej odświeża dane i wyłapuje właśnie tą przerwę w transferze.
Last edited by siwek; 09.02.2010 at 00:28. |
|
|||
|
|||
Quote:
|
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|