JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09.11.2013, 19:46
konsor11
Guest
 
Posts: n/a
Default Pozostające ściągniete linki - niekasowalne

Witam. Nie mozna wykasować linków nieściągniętych jak i ściagnietych.
Pomimo urzycia opcji " usuń" linki pozostają. Problem w tym że robi ich sie coraz więcej.
Chciałem skasować i od nowa wgrać wersję Jdowloadera2 ale nie można tego zrobić, wciąż wyskakuję okno zę jest problem i zamyka okno deinstalacji.
Proszę o informacje co mogę zrobić.
pozdrawiam
Reply With Quote
  #2  
Old 09.11.2013, 20:14
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

U mnie działa poprawnie, wygląda na to, że masz uszkodzoną instalację, skro nawet deinstalacja nie pomaga.
Nie przeinstalowałeś np. Javy ostatnio? Jaką wersje Javy i jaką aktalnie wersję JD2?
Upewnij się, że system nie blokuje zapisu do katalogów JD2 - np. systemy W7 i wyższe mogą blokować zapis do podkatalogów w "Program Files", jeśli użytkownik ma niewystarczające uprawnienia.

Możesz spróbować zaktualizować JD2 w ten sposób:
-usuń podkatalog TMP, uruchom JD2, zaktualizuj
Reply With Quote
  #3  
Old 10.11.2013, 13:17
tom70's Avatar
tom70 tom70 is offline
Fibre Channel User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Polska
Posts: 123
Default

Tak jak pisze editestowy usuwanie linków działa poprawnie.
Editestowy czy można w ustawieniach zaawansowanych ustawić opcję żeby przy usuwaniu nie pobranych linków program usuwał je również z twardego dysku ?Miałem to kiedyś zaznaczone ,teraz z katalogu pobierania muszę usuwać je ręcznie.
Reply With Quote
  #4  
Old 10.11.2013, 21:28
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

@tom70

GraphicalUserInterfaceSettings: Delete Dialog Default Selection - domyślnie jest: Nie usuwaj pobranych plików - usuń tylko linki z JD
Reply With Quote
  #5  
Old 10.11.2013, 22:24
tom70's Avatar
tom70 tom70 is offline
Fibre Channel User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Polska
Posts: 123
Default

Wielkie dzięki
Reply With Quote
  #6  
Old 12.11.2013, 11:28
konsor11
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by editestowy View Post
U mnie działa poprawnie, wygląda na to, że masz uszkodzoną instalację, skro nawet deinstalacja nie pomaga.
Nie przeinstalowałeś np. Javy ostatnio? Jaką wersje Javy i jaką aktalnie wersję JD2?
Upewnij się, że system nie blokuje zapisu do katalogów JD2 - np. systemy W7 i wyższe mogą blokować zapis do podkatalogów w "Program Files", jeśli użytkownik ma niewystarczające uprawnienia.

Możesz spróbować zaktualizować JD2 w ten sposób:
-usuń podkatalog TMP, uruchom JD2, zaktualizuj
Witam. Mam Win7, problem jest od tygodnia, wcześniej było ok. Wersja programu jest najnowsza, nie mogę zobaczyć konkretnie jaka wersja ponieważ gdy w programie wchodze w zakładkę o programie ta niestety mi sie nie otwiera, ale przy probie aktualizacji jest komunikat że wersja jest aktualna.
Przy probie deinstalacji programu pojawia sie komunikat o błędzie, zapisałem ten plik, jest w załączniku.
Attached Files
File Type: txt JDowloader logi.txt (6.1 KB, 152 views)
Reply With Quote
  #7  
Old 12.11.2013, 18:23
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Tak był problem z filelist.txt:

Czyli zrób tak:
ściągnij odpowiedniogo installera ze zgłoszenia (w Twoim przypadku to będzie:
http://installer.jdownloader.org/JD2SilentSetup_x64.exe - 64 bitowy installer dla Javy 64-bit) i nadpisz instalację do tego samego katalogu (możesz zrobić kopię podkatalogu CFG wcześniej) lub
- w załączniku dałem zawartość mojego (najnowsza aktualizacja) podkatalogu update - rozpakuj zawartość archiwum do katalogu: C:\Users\VAIO\AppData\Local\JDownloader v2.0\ i też powinna zadziałać deinstalacja.

Notabene: warto zainstalować JD2 do jakiegoś "prostszego" katalogu np. c:\programy\JD2 - mniej szukania
Attached Files
File Type: zip update.zip (42.1 KB, 63 views)
Reply With Quote
  #8  
Old 13.11.2013, 13:30
konsor11
Guest
 
Posts: n/a
Default

Witam editestowy.
Dzięki, pomoglo. Udała sie deinstalacja. Dziwne tylko, że nowa wersja wgrała się i pliki których nie mogłem usunąć pojawiły sie ponownie. Ale teraz mogłem je już skasować. Wygląda na to że wersja wgrana poprzednio wgrała sie nieprawidłowo stąd pewnie były problemy. Na stronie JD jest informacja o niestabilności nowej wersji i może tu tkwi problem.
Dzięki jeszcze raz za pomoc. Mam nadzieję że nie wróci problem. Dobrze że cie tu mają
Pozdrawiam Wojtek
Reply With Quote
  #9  
Old 13.11.2013, 14:01
tom70's Avatar
tom70 tom70 is offline
Fibre Channel User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Polska
Posts: 123
Default

Editestowy pomimo zaznaczonej opcji usuń z programu i twardego dysku jak i usuń z programu i przenieś do kosza program usuwa tylko z linki z programu,poza tym nie ma możliwości wyłączenia okienka z zapytaniem czy na pewno usunąć linki .Wydaje się że po ostatnich aktualizacjach brakuje w ustawieniach zaawansowanych opcji GraphicalUserInterfaceSettings:Show delete link........
Reply With Quote
  #10  
Old 13.11.2013, 20:25
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

U mnie usuwanie działa - z dysku i z JD, co prawda nie działa "Do kosza" ale może dlatego, że JD mam na przenośnym dysku...
Natomiast opcja, o której piszesz wypadła, bo była lekko bez sensu.
Teraz usuwanie z pominięciem dialogu działa przy wciśniętym CTRL - informuje o tym okienko, kiedy usuwasz po raz pierwszy (zresetuj opcję "Nie pokazuj więcej", jeśli kiedyś ukryłeś).
Reply With Quote
  #11  
Old 18.11.2013, 19:30
tom70's Avatar
tom70 tom70 is offline
Fibre Channel User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Polska
Posts: 123
Default

Pomimo zaznaczeniu w ustawieniach zaawansowanych opcji usuwaj linki z programu i z twardego dysku nadal resztki rozpoczętych a nie dokończonych pobrań usuwane są z programu ,a pozostają w katalogu pobierania.Mam jeszcze zaznaczoną opcję w Menu Prawego Klawisza:Tabela Pobierania -Usuń opcję Delete Files from Harddisk,too ale to też mi nic nie pomogło ?
Poza tym wielkie dzięki za wszystkie tłumaczenia:biggrin:
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 09:13.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.