JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11.03.2015, 07:01
cezary188
Guest
 
Posts: n/a
Default Znikajace linki w JD2

Zauwazylem ze od czasu do czasu gdy dodam jaki link to znika. Mianowicie konto premium wazne jest,plik istnieje wszystko cacy. Jednak link dodaje sie do Link Grabbera po czym jak klikam na pobierz to link zamiast pojawic sie w zakladce Downloads i zaczac sie pobierac to znika nie wiadomo gdzie.
Jak sie zatnie to robi tak ze wszystkimi linkami dopiero reset pomaga. Ktos wie co to moze byc ?
Reply With Quote
  #2  
Old 11.03.2015, 07:42
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,026
Default

Prawdopodobnie potwierdziłeś i zapamiętałeś decyzję o usuwaniu linków nieaktywnych/zduplikowanych przy przenoszeniu linków ze Zbieracza do Pobieranie:
Ustawienia Zaawansowane ->
LinkgrabberSettings: Handle Dupes On Confirm Latest Selection
LinkgrabberSettings: Handle Offline On Confirm Latest Selection
Reply With Quote
  #3  
Old 11.03.2015, 17:07
cezary188
Guest
 
Posts: n/a
Default

Niby tak by to wygladalo, ale niestety to nie to. Linki sa zupelnie nowe. Nigdy ich nie pobieralem. Pozatym mowie ze to nie dytyczy pojedynczych linkow tylko wszystkich. Program sie zwiesza i nie przyjmuje nic. Tylko sprawdza linki a potem znikaja.
Reply With Quote
  #4  
Old 11.03.2015, 18:04
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,026
Default

Hmmm.. samo przeniesienie linków z LinkGrabbera do Downloads nie powinno praktycznie w ogóle obciążać procesora.
Te linki jakie dodajesz to jakieś duże pliki czy niewielkie?
Jeśli niewielkie i masz włączoną opcję:
Ustawienia Zaawansowane:
GeneralSettings: Cleanup After Download Action np na wartość CLEANUP_AFTER_PACKAGE_HAS_FINISHED to po szybkim pobraniu pakiet może zostać usunięty...
Dla niewielkich, szybko pobieranych plików faktycznie mogłoby to wyglądać jak "znikanie"...
Natomiast nie powinno to prowadzić do zawieszania - może jakaś aplikacja w tle (antywirus) nieustannie skanuje aktywność JD2 i powoduje problemy?

Spróbuj zgromadzić logi wg
pkt #9 poradnika z mojej stopki.
Reply With Quote
  #5  
Old 11.03.2015, 18:22
cezary188
Guest
 
Posts: n/a
Default

Nie, pliki byly po 200MB-700MB takze standardowe. Zbiore logi nastepnym razem jak sie zawiesi i wkleje do tego tematu. Czyli pewnie jakos za 3-4 dni.
Reply With Quote
  #6  
Old 13.03.2015, 19:35
cezary188
Guest
 
Posts: n/a
Default

Ok a zatem jak widac nie tak duzo czasu uplynelo i problem jest znowu.
Oto przykladowe linki ktore "znikaja" przy probie pobrania ich
Spoiler:
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**


Konto premium dodane specjlanie nowe zeby nie bylo ze to wina konta.
A tutaj link do logow
Spoiler:
11.03.15 07.04.57to11.03.15 07.01.44 jdlog://2809396763241/
Reply With Quote
  #7  
Old 14.03.2015, 09:14
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,026
Default

Sprawdź czy nie masz ustawionego filtra pokazującego linki wyłącznie "Pomyślne pobrane" (na dole po prawej stronie zakładki Pobieranie)
W przypadku problemów z pobieraniem (nieaktywny link, konto nie Premium etc) linki pominięte mogą zostać odfiltrowane.

Dodatkowo zresetuj opcje: Ustawienia -> Interfejs Użytkownika -> Okna dialogowe -> Zresetuj opcję: "Nie pokazuj więcej" - powinny "powrócić" okienka z potwierdzeniem usuwania.

Jeśli problem nadal występuję, może to być powiązane ze zgłoszeniem poniższym:

- być może w specyficznej konfiguracji nadal ten problem występuje.
Zaktualizuj JD (aby mieć pewność, że masz poprawkę sprzed miesiąca), daj znać, jeśli ponownie się pojawi: zamieść ponownie logi (ale ogranicz proszę do okresu, w którym problem ostatnio wystąpił, nie z ostatnich kilku dni - zaznaczenie wielu okresów powoduje długi czas wczytywania logów)

Last edited by editestowy; 14.03.2015 at 09:21.
Reply With Quote
  #8  
Old 26.03.2015, 11:14
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,026
Default

Zgłoszony problem:
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 08:37.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.