JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 26.10.2017, 06:46
Agnostos Agnostos is offline
Zetta Loader
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 191
Default

What new fruit is that????

So now for capchas we must install this browser plugin?

Without this my jdownloader addon/plugin why can't decrypt capchas as we did before?
Reply With Quote
  #22  
Old 26.10.2017, 07:06
flashdrive flashdrive is offline
Modem User
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by Agnostos View Post
What new fruit is that????

So now for capchas we must install this browser plugin?

Without this my jdownloader addon/plugin why can't decrypt capchas as we did before?
Please read the previous posts. The captcha codes actually come from Google and Google has changed the way they do them. Of course, Google did not notify JDownloader.org in advance so the JDownloader people are now trying to do the best they can to make things work again.
Reply With Quote
  #23  
Old 26.10.2017, 08:53
raztoki's Avatar
raztoki raztoki is offline
English Supporter
 
Join Date: Apr 2010
Location: Australia
Posts: 15,972
Default

@deChat
removed your duped post.

This is far from mishandling, think you're over reacting in the scheme of things. This issue was identified by myself and numerous reports (here on our forum and support ticket system some what later) and back to a working state within less than 24hours. As we already had support for this requirement, we just needed to make minor changes to tell all JDownloader 2.0 clients that default setter is now inverted, as in ReCaptchaV2 via browser solver wont work without browser extension or the android app.

In respects to 'terse' comment. End users do not need essay, they need to know what needs to be done, so precise/to the point answers benefit everyone.

now the essay

They (google) disabled function of our most fail safe support (ReCaptchaV2 via browser solver) the other day when they disabled localhost access. Now you get notified that you can't run from localhost, which has been the case for select sites in the past, as sites could enable it as a ReCaptchaV2 profile setting. We don't force users to use extensions or mobile apps when other options are available (Jiaz mentioned this before).

please understand that we have multiple support for ReCaptchaV1 and ReCaptchaV2

ReCaptchaV1
- browser loop
- original code (now used as fail over as it produced really bad quality image)
these can be done locally or remotely as its just a image.

ReCaptchaV2
- locally > browser solver > without extension (localhost) *
- locally > browser solver > with extension (localhost without login)
- locally > phantomjs > dialog in jd **
- remotely > my.jd > android
- remotely > my.jd > webui with phantomjs **
- remotely > my.jd > browser extension

* = disabled/broken due non localhost requirement
** == quality crapola, and I believe its not working well/mostly broken.

you also have CES access ReCaptchaV1 and ReCaptchaV2 depending on the provider.

as you can see there are multiple methods, of which only ONE method has failed albeit the most utilised.

Hope that helps you understand more, end of essay.

Not sure why your my.jdownloader account wasn't made, please create support ticket for it on support.jdownloader.org, mrc or Jiaz will respond. You also signed up for forum account, so did receive emails from JDownloader email servers on multiple occasions. On the assumption that you signed up to both services with the same email provider.

-edit-
jiaz has indicated that Simon has worked on iOS support so it might be working, just none of us tested it. Jiaz also indicated that, that component is only in the paid version.

raztoki
__________________
raztoki @ jDownloader reporter/developer
http://svn.jdownloader.org/users/170

Don't fight the system, use it to your advantage. :]

Last edited by raztoki; 27.10.2017 at 02:37.
Reply With Quote
  #24  
Old 26.10.2017, 18:56
farmerjoe farmerjoe is offline
Vacuum Cleaner
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 16
Default

Might be a naive question, but why isn't it possible to run that code in a "modified" localhost page?
Which part of the extention makes the captcha work again?
Reply With Quote
  #25  
Old 26.10.2017, 19:12
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 59,611
Default

Because Google Recaptcha is running in different scope than its including website. You don't have access to other scopes that your own. The webextension however is able to *go* into different scopes.
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #26  
Old 26.10.2017, 19:15
farmerjoe farmerjoe is offline
Vacuum Cleaner
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 16
Default

That's pretty nasty of Mr. G :(
I guess they didn't make that change out of performance issues but rather keeping 3rd party software away from their captchas.
Reply With Quote
  #27  
Old 26.10.2017, 19:29
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 59,611
Default

They did it to close that little *door* we/and others were using.
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #28  
Old 27.10.2017, 02:09
Newbie78 Newbie78 is offline
Vacuum Cleaner
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 18
Default

I am facing an issue I haven't seen anyine mentioning. This localhost issue happened to me as well, so as advised I installed my jdownloader extension in firefox, even opened an account, then after updating jd2, this issue was resolved, but then another problem occurs. When I try to download a link using ReCaptchaV2, the captcha opens in browser, I resolved it, but the download won't start inside jd2, it says ignored..
Any help? Thank you
Reply With Quote
  #29  
Old 27.10.2017, 02:28
raztoki's Avatar
raztoki raztoki is offline
English Supporter
 
Join Date: Apr 2010
Location: Australia
Posts: 15,972
Default

@Newbie78
create a hoster bug (new thread) report about the issue, if you solved the recaptchav2 then it wont be directly related to this thread/topic. It be hoster specific issue.
__________________
raztoki @ jDownloader reporter/developer
http://svn.jdownloader.org/users/170

Don't fight the system, use it to your advantage. :]

Last edited by raztoki; 27.10.2017 at 02:38.
Reply With Quote
  #30  
Old 27.10.2017, 10:45
JDownloadFan JDownloadFan is offline
Junior Loader
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 10
Default

You mentioned Edge does not support webextensions. Does this mean that there will be no way for it to use recap V2? I've always used edge exclusively for JD capchas and nothing else; I like it that way because it doesn't affect my regular browsing and just feels more secure.

Alternatively, is there a way to specify JD to use a specific browser instead of the default webbrowser? That would help a lot!
Reply With Quote
  #31  
Old 27.10.2017, 11:02
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 59,611
Default

Edge does not(yet) support webextensions. But as far as I know they are working on support. So at the moment you will have to use Firefox, Chrome or Opera or install it as second browser. Yes you can customize Browser in JDownloader and keep Edge as default one in your System
Settings-Advanced Settings-BrowserCaptchaSolver.browsercommandline
https://board.jdownloader.org/showpo...2&postcount=13
Point 9 here, https://support.jdownloader.org/Know...splay-captchas
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #32  
Old 28.10.2017, 18:15
mwald mwald is offline
Junior Loader
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 13
Default New Keep2Share Capture Recognition Fail

After the most recent JDownloder2 update, the capture recognition feature for Keep2Share fails. I have attached a screen capture. I am on Windows 10, not an Android device.
Attached Thumbnails
Keep2Share Fail.jpg  
Reply With Quote
  #33  
Old 29.10.2017, 02:17
raztoki's Avatar
raztoki raztoki is offline
English Supporter
 
Join Date: Apr 2010
Location: Australia
Posts: 15,972
Default

@mwald
please read this thread, ensure you either install the my.jdownloader extension for firefox/chrome, or install the andriod app.

raztoki
__________________
raztoki @ jDownloader reporter/developer
http://svn.jdownloader.org/users/170

Don't fight the system, use it to your advantage. :]
Reply With Quote
  #34  
Old 29.10.2017, 04:05
JDownloadFan JDownloadFan is offline
Junior Loader
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Jiaz View Post
Edge does not(yet) support webextensions. But as far as I know they are working on support. So at the moment you will have to use Firefox, Chrome or Opera or install it as second browser. Yes you can customize Browser in JDownloader and keep Edge as default one in your System
Settings-Advanced Settings-BrowserCaptchaSolver.browsercommandline
**External links are only visible to Support Staff**...
Point 9 here, **External links are only visible to Support Staff**...
@jiaz

That worked perfectly!!! Thank you for the step-by-step instructions!
(I was lucky I wanted to use chrome since I didn't need to change anything)
Reply With Quote
  #35  
Old 29.10.2017, 10:25
unknownsoldierx unknownsoldierx is offline
JD Alpha
 
Join Date: May 2009
Posts: 21
Default

Firefox 56.0.2

I installed the MJD browser extension, but it doesn't work right. JD2 opens the browser tab, and the recaptcha box is there, but it is not automatically clicked. I have to manually click it each time, then the tab closes automatically.
Reply With Quote
  #36  
Old 29.10.2017, 14:05
raztoki's Avatar
raztoki raztoki is offline
English Supporter
 
Join Date: Apr 2010
Location: Australia
Posts: 15,972
Default

@unknownsoldierx
known issue, it will be looked at
__________________
raztoki @ jDownloader reporter/developer
http://svn.jdownloader.org/users/170

Don't fight the system, use it to your advantage. :]
Reply With Quote
  #37  
Old 30.10.2017, 05:49
Agnostos Agnostos is offline
Zetta Loader
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 191
Default

Quote:
Originally Posted by flashdrive View Post
Please read the previous posts. The captcha codes actually come from Google and Google has changed the way they do them. Of course, Google did not notify JDownloader.org in advance so the JDownloader people are now trying to do the best they can to make things work again.
As i see the captcha is the exactly same as before(At last at sites there is captcha and i use these sites.

So how google change it?

And this is new fruit is program or simply an addon of the jd2beta?

Last edited by Agnostos; 30.10.2017 at 05:51.
Reply With Quote
  #38  
Old 30.10.2017, 06:20
Agnostos Agnostos is offline
Zetta Loader
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 191
Default

I install the firefox addon but it doesn't grab the links.

Why?
Reply With Quote
  #39  
Old 30.10.2017, 08:21
dabrown dabrown is offline
Black Hole
 
Join Date: Jun 2015
Location: North America
Posts: 252
Default

Quote:
Originally Posted by Agnostos View Post
As i see the captcha is the exactly same as before(At last at sites there is captcha and i use these sites.

So how google change it?
They didn't change how it looked, or even how it operated at the user level. They changed the backend to no longer accept captcha requests originating from "localhost" by default. JD was using localhost to display the captcha on your browser, since the page was being generated on your computer. So when Google changed it to lot allow localhost, it broke. The browser plugin is needed to make the page LOOK like it originated from the correct web domain to Google.
Reply With Quote
  #40  
Old 30.10.2017, 16:59
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 59,611
Default

From google faq
Code:
localhost domains are no longer supported by default. If you wish to continue supporting them for development you can add them to the list of supported domains for your site key. Go to the admin console to update your list of supported domains. We advise to use a separate key for development and production and to not allow localhost on your production site key.
developers.google.com/recaptcha/docs/faq

Because some ppl still think we are just making it up
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 16:55.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.