JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09.01.2010, 23:03
zamizazo
Guest
 
Posts: n/a
Default Pirelli drg a226g tekrar bağlan sorunu

Tekrar bağlan betiği yaratiyorum işe yaramiyor. router reconnect 1.3 kullandim. Birkaç gün işe yaradi şimdi o da çalişmiyor. Işin ilginç tarafi jdownloader a eklemeden de çalişmiyor. Başta çalişirken şimdi neden çalişmiyor anlamiş değilim . Forumda yazan herşeyi yaptim.
Bir çözüm lütfen

Last edited by Freeloader; 15.01.2010 at 08:59.
Reply With Quote
  #2  
Old 10.01.2010, 14:35
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

router reconnect exe dosyasını el ile çalıştır ? ve çalışıyor mu sonucu bildir.

**External links are only visible to Support Staff**www.whatismyip.com adresinden Ip adresin değişmiş mi değişmemiş mi diye bakabilirsin.

eğer çalışyorsa jdowloadera router reconnect exe dosyasını harici yöntem yerine BATCH olarak ekleyip tekrar dene.
Reply With Quote
  #3  
Old 11.01.2010, 19:09
zamizazo
Guest
 
Posts: n/a
Default

maalesef çalışmıyor. ama daha önce çalıştırdım exe olarak hatta jdownloader ile de çalışıyordu ama şimdi her iki şekilde de çalışmıyor. betik zaten olmuyor.
Reply With Quote
  #4  
Old 12.01.2010, 13:25
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

işletim sisteminin güvenlik duvarı ayarlarından upnp ye izin verilmiş durumda mı peki? güvenlik duvarını tekrar kontrol et.
Reply With Quote
  #5  
Old 13.01.2010, 18:58
zamizazo
Guest
 
Posts: n/a
Default

güvenlik duvarında upnp çerçevesi işaretli durumda. ayrıca forumda anlatıldığı gibi modemin ayarlarında aşağıda yazan iki maddeyi de işaretledim.

*Diğer Ağ Kullanıcılarının DRG A226G'nin Ağ Özelliklerini Kontrol Etmesine İzni Ver
*Kullanılmayan UPnP Servislerinin Otomatik Silinmesini Etkinleştir
Reply With Quote
  #6  
Old 13.01.2010, 18:59
zamizazo
Guest
 
Posts: n/a
Default

bunlardan daha önca birisi işaretliydi ben ikisini de aktif konuma getirdim. dedğim gibi bunları yaptıktan sonra çalıştı ama şimdi noldu bilmiyorum?
Reply With Quote
  #7  
Old 14.01.2010, 14:29
bilgadem
Guest
 
Posts: n/a
Default

Ben de aynı modemi kullanıyorum. router reconnect ile çok hızlı bir şekilde yapabiliyorum. İstersen şuradaki adrese bak. http://board.jdownloader.org/showthread.php?t=9661 Herşeyi oradaki gibi yaptığından emin ol. İlk başta benim de olmamıştı, üzerinde biraz uğraşınca oldu. Tekrar denemeni tavsiye ederim.
Reply With Quote
  #8  
Old 14.01.2010, 18:08
zamizazo
Guest
 
Posts: n/a
Default

ben de aynı konuda yazanları yaptım zaten. programı da burda buldum. dedim ya çalışordu. ama şimdi çalışmıyor. modemi fabrika ayarlarına döndürsem sorun olur mu?
Reply With Quote
  #9  
Old 14.01.2010, 23:45
bilgadem
Guest
 
Posts: n/a
Default

Denemekten zarar gelmez. Tavsiyem bunu yapmadan önceki ayarlarını yedekle. Ben de aynı modemi kullandığım için gerekirse sorunu bulmak için birkaç kısmı karşılaştırabiliriz.
Reply With Quote
  #10  
Old 15.01.2010, 19:11
zamizazo
Guest
 
Posts: n/a
Default

peki buyedekleme konusunda yardımcı olabilirmisin?
Reply With Quote
  #11  
Old 16.01.2010, 16:31
bilgadem
Guest
 
Posts: n/a
Default

Kastettiğim ayarlarını bir yere kaydetmen. İstersen screenshot al. Ya da word'e falan aktar. Üst düzey bir yedeklemeden bahsetmiyorum
Reply With Quote
  #12  
Old 17.01.2010, 21:31
charnel
Guest
 
Posts: n/a
Default

Zamizao ve bilgeadem vista kullanmıyorsunuz sanırım değil mi?

Vista da deneme şansınız varmı hiç bu işlemi?

Bende herşeyi denedim, Freedownloader yardımcı olmaya çalıştı sağolsun ama olacak gibi değil bu iş..

Gezmediğim forum okumadığım yer kalmadı resmen.. Yabancı forumlar dahil.

Şimdi Win XP ye de dönme şansım yok malesef :(((
Reply With Quote
  #13  
Old 18.01.2010, 21:04
zamizazo
Guest
 
Posts: n/a
Default

xp kullanıyorum.
reset attım modeme. değişen bişey olmadı. upnp de şimdi sadece üstteki madde işaretli.
yine olmuyo. hertürlü şeyi denedim. değişen bişey yok. zaten freeloader da vazgeçti sanırım bize yardımcı olmaktan:)
Reply With Quote
  #14  
Old 18.01.2010, 22:54
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by zamizazo View Post
xp kullanıyorum.
reset attım modeme. değişen bişey olmadı. upnp de şimdi sadece üstteki madde işaretli.
yine olmuyo. hertürlü şeyi denedim. değişen bişey yok. zaten freeloader da vazgeçti sanırım bize yardımcı olmaktan:)
vazgeçmedim bunun için betik oluşturcam ama önce charnel isimli arkadaşın bana modem ayarlarınaki bazı butonlarla ilgili onay vermesini bekliyorum.

bu arada charnel bu modem için curl script buldu ve onu da deniyecek eğer çalışırsa buraya da mutlaka yollicağından eminim.
Reply With Quote
  #15  
Old 19.01.2010, 09:27
charnel
Guest
 
Posts: n/a
Default

Çalışsa tabiki seve seve ve büyük bir mutlulukla yollayacaktım fakat olmadı.

Change ip dedikten 10 sn sonra "reconnection failed" hatası veriyor jdownloder da.

Zaten bu curl script Pirelli DRG A225G içindi. Bizimkisi 226G. Uyar belki dedik uymadı. :(

Bu arada o kurulum sayfasındaki uygula / yenile butonları da hiçbir şekilde ip yi resetlemiyor.

Yani tüm yollar tıkandı nerdeyse.. Ne kıl modemmiş ya!
Reply With Quote
  #16  
Old 20.01.2010, 00:28
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

Modem için betik oluşturuldu ilkinde çalıştı fakat


Modem yeniden TAM olarak reboot edildiğinde , giriş parolası yeniden şifreleniyor ve yeniden başlatıldığında her oturum için bir cookie anahtarı oluşturuyor . Betik ile bu iş olur fakat parse edilmesi lazım.

Daha öncede rascon adlı arkadaşımızın başına gelmişti aynı problem ve jiaz bunun için betik yazmıştı. En kısa sürede jiaz ile görüşüp oluşturmasını rica etçem. Eğer meşgulse kendim denicem.


Birkaç güne kadar umarım hallederiz.
Reply With Quote
  #17  
Old 20.01.2010, 02:18
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

üzülerek söylemek durumundayım Jiaz ile az evvel görüştüm , bu cookie (md5) , on the fly yani anında yaratılıyormuş , yani kısacası kaynak kodun içinde yokmuş bu yüzden şimdilik bu modem için betik yazmak mümkün değil.

belki ilerde, upnp tool ile ilgili araştırma yapılması lazım
Reply With Quote
  #18  
Old 20.01.2010, 08:44
charnel
Guest
 
Posts: n/a
Default

Freedownloader gerçekten çok uğraştın. Önce bunun için teşekkürler.

Modem sakat biraz ne yazıkki.

Router Reconnect ile uğraşıcam tekrar. Kablolu olayını da denerim bugün. Ama internetin altını üstüne getirmeme rağmen Router Reconnect ve Vista ikilisini birlikte kullanan görmedim. Programın yapımcısına bile mail attım geçen günlerde.

Bütün yabancı forumlarıda geziyorum. Bu arada atlamışta olmayayım Windows um 64bit Vista. Sanmıyorum gerçi fark yaratabileceğini ama..

Olay Vista da bitiyo bence kesinlikle..

Tekrar Router Reconnect çalıştırınca ne olduğunu izah edeyim. Program açıldığı anda 1-2 sn içinde kablolu ağ bağdaştırıcısını kapatıyor sadece. IP değişmiyor. Bağlantı ancak kablolu ağ başdaştırıcısını etkinleştir deyince geri geliyor.

Last edited by charnel; 20.01.2010 at 08:46.
Reply With Quote
  #19  
Old 01.02.2010, 20:34
zamizazo
Guest
 
Posts: n/a
Default

halen bir gelişme yok sanırım.
peki bişey merak ediyorum. diğer indirme yöneticileri bu modemi tekrar başlatabiliyormu?
Reply With Quote
  #20  
Old 08.02.2010, 01:40
Freeloader
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by zamizazo View Post
halen bir gelişme yok sanırım.
peki bişey merak ediyorum. diğer indirme yöneticileri bu modemi tekrar başlatabiliyormu?
hayır yöntem (Universal UPNP Reconnect) çalışmadığı için diğer indirme yöneticileirnde de çalışmaz.


tekrar bağlanma işleminin indirme yöneticisi ile ilgisi yok. Tekrar bağlanma gerçekleştirmek için yöntemler var ve indirme yöneticisinin bu yöntemi bekleme sürelerinde tetiklemesi yeterli.

Diğer indirme yöneticileri derken herhalde cryptload ya da usd den bahsediyorsun?

usd'ye bat ve exe ekleyebilirsin

cryptload yönlendirici (router) için oluşturulan http scriptlerini kendi anlayabileceği dile çevirir > adı CLR script. Ayrıca exe ve bat desteği de var.

jdownloader ; livehader (script) /curl , .bat .exe , batch ve CLR gibi yöntemlerin tümünü destekler.

.......

Universal UPNP Reconnect .exe dosyası (Robert Pöhlmann tarafından yazıldı) ve tam olarak nasıl çalıştığını bilmiyorum sadece işe yaradığını biliyorum (en azından birkaç kullanıcıda çalıştı) ve bunu yukarıdaki tüm indirme yöneticilerine ekleyebilirsin. indirme yöneticisi sadece gerektiğinde exe'yi tetikliyor. Asıl işlemi yapan executable dosyası.

not ; bu exe aslında fritzbox modemler için hazırlandı fakat upnp desteği olan birçok modemde de çalıştığı tespit edildi.

.......
alsında router için kullanılması gereken en sağlıklı yöntem liveheaders fakat bu sizin routerın güvenlik sistemi diğer routerlara göre çok gelişmiş ve betiklerlerde problem çıkartıyor. Router her reset sonrasında güvenlik anahtarını değiştiriyor ve bu anahtar kaynaktan gelmiyor ve problemi yaratan da bu. Yoksa jiaz bunu birkaç dakikada düzeltebilirdi.

sonuç ; livehaders yönteminin geliştirilmesini beklemek durumundayız.

diğer bir çözümü ; imacros ile bu problem ortadan kaldırlabilir.

google arama moturunu kullanarak imacros ile modemlere nasıl reset attırılır konusunu inceleyin.

Last edited by Freeloader; 08.02.2010 at 01:47.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 07:01.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.