JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 27.05.2009, 12:43
kowalmisiek kowalmisiek is offline
Junior Loader
 
Join Date: May 2009
Posts: 13
Unhappy Problem z reconnectTP-Link TL-WR641G/TL-WR642G

Witam. Dzis mi sie rano zaktualizował jDownloader. Wszystko ladnie wyglada ale jest problem z ustanowieniem ponownego polaczenia na ktorym mi bardzo zalezy bo mam dynamiczne ip a nie lubie czekac jak cos sciagam z rapida czy innych serwerow. Mam router TP-Link TL-WR641G/TL-WR642G. Wiec swoje dane mam wpisane. Daje "Utwórz skrypt ponownego połączenia". Wyskakuje mi nowe okienko z moim IP i daje start. Wchodze na router i daje disconnect. Router sie rozlancza i nawiazuje polaczenie na nowo. A problem mam taki ze pojawia mi sie male okienko z usmiechnieta buźka ktorego sie nieda w zaden sposob wylaczyc. I ogolnie sie przez to okienko caly jDownloader zawiesza i jedyne co moge zrobic to "CTRL-ALT-
DEL" i wylaczyc. Z popszednia wersja nie mialem najmniejszego problemu.

Last edited by kowalmisiek; 27.05.2009 at 12:46.
Reply With Quote
  #2  
Old 27.05.2009, 13:09
djuzi's Avatar
djuzi djuzi is offline
JD Polish Support (inactive)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Poland
Posts: 486
Default

Mógłbyś wysłać screenshot?
Reply With Quote
  #3  
Old 27.05.2009, 13:18
kowalmisiek kowalmisiek is offline
Junior Loader
 
Join Date: May 2009
Posts: 13
Default

Quote:
Originally Posted by djuzi View Post
Mógłbyś wysłać screenshot?
Prosze bardzo http://img32.imageshack.us/my.php?image=beztytuurly.jpg To okienko sie nazywa "RRStatus" Wydaje mi sie ze to jest jakis blad w programie i czekam na aktualizacje

Last edited by kowalmisiek; 27.05.2009 at 18:02.
Reply With Quote
  #4  
Old 28.05.2009, 11:52
P1T3RR0
Guest
 
Posts: n/a
Default

Mam identyczną sytuację, jD wiesza się po ponownym połączeniu, właśnie próbuję rozwiązać ten problem, jak mi się uda to dam znać.

EDIT
Znalazłem rozwiązanie.
Znalazłem starego jD na necie zassałem i w nim ustawiłem sobie ponowne połączenie. jD poprawnie wygenerował kod do resetu, więc go skopiowałem do nowego jD, ustawiłem ip routera, login i hasło do niego i działa.
Mój kod (może zadziała również na twój router):
Code:
[[[HSRC]]]
    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
            AUTH /? HTTP/1.1
            Host: %%%routerip%%%
            Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]
    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
            GET /goform/connect?wan_connect_status=Disconnected HTTP/1.1
            Host: %%%routerip%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]
    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
            GET /home.asp? HTTP/1.1
            Host: %%%routerip%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]
    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
            GET /home.asp? HTTP/1.1
            Host: %%%routerip%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]
[[[/HSRC]]]

Last edited by P1T3RR0; 28.05.2009 at 12:04.
Reply With Quote
  #5  
Old 28.05.2009, 13:05
kowalmisiek kowalmisiek is offline
Junior Loader
 
Join Date: May 2009
Posts: 13
Default

Quote:
Originally Posted by P1T3RR0 View Post
Mam identyczną sytuację, jD wiesza się po ponownym połączeniu, właśnie próbuję rozwiązać ten problem, jak mi się uda to dam znać.

EDIT
Znalazłem rozwiązanie.
Znalazłem starego jD na necie zassałem i w nim ustawiłem sobie ponowne połączenie. jD poprawnie wygenerował kod do resetu, więc go skopiowałem do nowego jD, ustawiłem ip routera, login i hasło do niego i działa.
Mój kod (może zadziała również na twój router):
Code:
[[[HSRC]]]
    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
            AUTH /? HTTP/1.1
            Host: %%%routerip%%%
            Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]
    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
            GET /goform/connect?wan_connect_status=Disconnected HTTP/1.1
            Host: %%%routerip%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]
    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
            GET /home.asp? HTTP/1.1
            Host: %%%routerip%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]
    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
            GET /home.asp? HTTP/1.1
            Host: %%%routerip%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]
[[[/HSRC]]]
Juz wczoraj do tego doszedlem. Zrobilem dokladnie to samo tylko ze nie poprawialem kodu. Sciaglem starsza wersje jd ustawilem pod swoj tp-link i zaktualizowałem. I dziala ale swoja droga to przydala by sie poprawka do tego reconnecta bo niektorzy moga sobie nie poradzic
Reply With Quote
  #6  
Old 28.05.2009, 15:06
xxx149xxx xxx149xxx is offline
Baby Loader
 
Join Date: May 2009
Posts: 7
Default

Mam ten sam problem. Zrobiłem ja wyrzej i działa
Działający reconnect w Tp-Link W8910G na neostradzie
Code:
[[[HSRC]]]
    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET / HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]

    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET / HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]

    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET /top.html HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]

    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET /menu.html HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]

    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET /info.html HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]

    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET /info.html HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]

    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET /wancfg.cmd?action=view HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]

    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET /wancfg.cmd?action=view&linkCtrl=0&vpi=0&vci=35&conId=1 HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]

    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET /wancfg.cmd?action=view&linkCtrl=0&vpi=0&vci=35&conId=1 HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]

    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET /wancfg.cmd?action=view&linkCtrl=1&vpi=0&vci=35&conId=1 HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]

    [[[STEP]]]
        [[[REQUEST]]]
        GET /wancfg.cmd?action=view&linkCtrl=1&vpi=0&vci=35&conId=1 HTTP/1.1
        Host: %%%routerip%%%
        Authorization: Basic %%%basicauth%%%
        [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]

[[[/HSRC]]]

Last edited by xxx149xxx; 28.05.2009 at 17:20.
Reply With Quote
  #7  
Old 03.06.2009, 01:00
ziolo
Guest
 
Posts: n/a
Default

A jesli mojego routera nie ma na liscie? Jak moge wygenerowac ten kod? Dodam, ze przed aktualka wszysko ladnie chodzilo... Sciagnalem starsza wersje jdownloadera, ale dalej nie moge nic sciagac. Nie pamietam juz, co zrobilem wczesniej, zeby dzialalo... Pomocy
Reply With Quote
  #8  
Old 03.06.2009, 13:08
djuzi's Avatar
djuzi djuzi is offline
JD Polish Support (inactive)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Poland
Posts: 486
Default

ziolo nagraj skrypt ponownego połączenia.
Reply With Quote
  #9  
Old 03.06.2009, 14:04
ziolo
Guest
 
Posts: n/a
Default

Nie da sie. Znajduje mi IP routera, ale gdy klikam na "utworz skrypt ponownego polaczenia" pojawia sie czysta biala strona bez jakiegokolwiek znaku.

Dodam, ze mieszkam w akademiku i niektore porty moga byc poblokowane /jesli to ma jakies znaczenie/.
Reply With Quote
  #10  
Old 03.06.2009, 14:24
djuzi's Avatar
djuzi djuzi is offline
JD Polish Support (inactive)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Poland
Posts: 486
Default

Bez dostępu do routera nie ma szans na jego resetowanie.
Reply With Quote
  #11  
Old 03.06.2009, 17:01
ziolo
Guest
 
Posts: n/a
Default

Czyli nic sie nie da zrobic?
Reply With Quote
  #12  
Old 05.06.2009, 09:15
djuzi's Avatar
djuzi djuzi is offline
JD Polish Support (inactive)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Poland
Posts: 486
Default

Wszystko zależy od połączenia. Jeśli Twoje IP jest w jakiś sposób dynamicznie przypisywane to da się, ale jeśli nie - to niestety nie da.
Reply With Quote
  #13  
Old 22.08.2009, 09:44
pikolo75
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by ziolo View Post
Czyli nic sie nie da zrobic?
Pod tym adresem masz mój poradnik do konfiguracji każdego routera :
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
Reply With Quote
  #14  
Old 10.12.2009, 20:45
Artur15
Guest
 
Posts: n/a
Default

Mam ten sam problem. Zrobiłem ja wyrzej i działa
Działający reconnect w Tp-Link W8910G na neostradzie

Kod:
[[[HSRC]]]
[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET / HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET / HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
Authorization: Basic %%%basicauth%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /top.html HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
Authorization: Basic %%%basicauth%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /menu.html HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
Authorization: Basic %%%basicauth%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /info.html HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
Authorization: Basic %%%basicauth%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /info.html HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
Authorization: Basic %%%basicauth%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /wancfg.cmd?action=view HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
Authorization: Basic %%%basicauth%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /wancfg.cmd?action=view&linkCtrl=0&vpi=0&vci=35&conId=1 HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
Authorization: Basic %%%basicauth%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /wancfg.cmd?action=view&linkCtrl=0&vpi=0&vci=35&conId=1 HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
Authorization: Basic %%%basicauth%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /wancfg.cmd?action=view&linkCtrl=1&vpi=0&vci=35&conId=1 HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
Authorization: Basic %%%basicauth%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
[[[REQUEST]]]
GET /wancfg.cmd?action=view&linkCtrl=1&vpi=0&vci=35&conId=1 HTTP/1.1
Host: %%%routerip%%%
Authorization: Basic %%%basicauth%%%
[[[/REQUEST]]]
[[[/STEP]]]

[[[/HSRC]]]

Proszę o napisanie informacji gdzie należy ten skrypt wkleić!! Nazlezy go wkleić do "Skrypt CLR", czy gdzie?? Proszę o informację:))

Last edited by Artur15; 10.12.2009 at 20:55.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 12:49.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.