JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 27.12.2010, 18:15
Centaurus7
Guest
 
Posts: n/a
Default ZTE ZXV10 W300, TP, windows 7

Witam.

Od kilku dni walcze z automatycznym rozłączeniem i połączeniem połączenia w JDownloanderze. Wszystkie metody które znalazłem w internecie do tej pory nie skutkuja. W tej chwili nie mam już pomysłu...ręce mi opadają. Mam Neostrade, na kompie windows 7 i jak w tytule taki wynalazek jak ZTE ZXV10 W300.
Proszę o pomoc.
Reply With Quote
  #2  
Old 27.12.2010, 20:53
UnofficialSupport
Guest
 
Posts: n/a
Default

Utwórz nowy skrypt, odpali się przeglądarka, zaloguj się, przejdź w ustawienia połączenia na routerze i akceptuj je jeszcze raz.
Reply With Quote
  #3  
Old 27.12.2010, 21:51
Centaurus7
Guest
 
Posts: n/a
Default

No właśnie próbowałem i lipa. Po odpaleniu przeglądarki pokazuje się białe okno i tak już zostaje. Czytałem tutaj o tej metodzie ale u mnie nie śmiga...
Reply With Quote
  #4  
Old 27.12.2010, 21:56
UnofficialSupport
Guest
 
Posts: n/a
Default

A wpisałeś poprawny IP routera? Możesz go sprawdzić poprzez
Start > Uruchom > 'cmd' wpisz > OK > wpisz ipconfig i wyskakuje Ci brama domyślna. I to wpisz w router IP, odpal znów rejestrator i sprawdź czy działa. Na routerze też powinieneś mieć zaznaczony 'adres dostępowy'.
Reply With Quote
  #5  
Old 28.12.2010, 14:32
Centaurus7
Guest
 
Posts: n/a
Default

Racja-IP routera było do d... "ipconfig" w "cmd" pomogło naprawić mój błąd. Dalej poszło jak należy...skrypcik zrobiony i zapisany. Choć nie testowany w praktyce, ale wygląda obiecująco.
Do zalogowania się na router wpisujcie:
Użytkownik: admin
Hasło: admin
IP routera: 192.168.1.1

Myślę że post wyjaśnia już problem ZTE ZXV10 W300 na Neostradzie i Windows 7, więc powodzenia wszystkim

Serdecznie dziękuję UnofficialSupport za pomoc i pozdrawiam.
Reply With Quote
  #6  
Old 28.12.2010, 15:37
UnofficialSupport
Guest
 
Posts: n/a
Default

Jak Ci się uda go wykonać do końca, podeślij tu do tematu, może się komuś przyda.
Reply With Quote
  #7  
Old 02.01.2011, 20:34
Centaurus7
Guest
 
Posts: n/a
Default

Test udany. Wszystko śmiga jak należy...
Reply With Quote
  #8  
Old 25.02.2011, 12:32
Arek223
Guest
 
Posts: n/a
Default Problem

Witam
Mam pewien problem ze skonfigurowaniem skryptu do JD. Metody wspomniane w tym temacie u mnie nie działają. Wpisując ''ipconfig'' nie wyświetla mi skrypt do routera. Możliwe jest że to wina systemu Win 7. Robiąc skrypt ponownego połączenia, JD zawiesza się i wyświetla komunikat ''tworzenie skryptu'', czekałem z 30 min i nic. Hasło i login mam taki jak w tym temacie. Tak więc prosiłbym jeśli ktoś ma skrypt do ZTE ZXV10 W300 o wrzucenie go w tym temacie. Mam dość resetowania ip przez wyłączanie modemu. Dodam jeszcze że resetowałem system i wcześniej działał, a i jeszcze jedno, w opcjach internetowych, tam gdzie jest zmień ustawienia karty sieciowej miałem przed resetem połączenia lan z routerem, a teraz mam z kartą sieciową Realtek RTL8168D. Więc może w tym jest problem. Z góry dzięki o pomoc.
PS: Sorry za refresh.

Last edited by Arek223; 25.02.2011 at 12:33. Reason: Błąd
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 07:15.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.