JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 13.07.2009, 19:28
bho
Guest
 
Posts: n/a
Default [router]Planet ADE-4400 reconnect

Witam. Posiadam router taki jak w temacie (nie polecam go :/ ). Mam problem z napisaniem skryptu ponownego połączenia. Generalnie, aby go zresetować należy wejsc na adres
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
ale tu pojawia się okienko z formularzem logowania, wystarczy nacisnąć OK na tym formularzu i nie wiem jak napisać by skrypt sam go wcisnął.
Drugie moje pytanie odnosi się do "Zatrzymaj pobieranie". Jaki kod muszę napisać by program nacisnął ten guzik i po restarcie od nowa go wystartował.
Wszystko pisze w pliku zewnętrznym *.bat. Jak na razie mam tylko starowanie strony z restartem i nie wiem co napisać by wcisnął się samoczynnie klawisz ok i zatrzymało się pobieranie i po restarcie routera znów ruszyło. Jeżeli nie zatrzymam połączenia w jd i nie rozpoczne pobierania to mimo restartu routera odlicza się czas do przyznania nowego IP. Proszę o podpowiedzi.
Pozdrawiam.
PS. wiem, że takie tematy powinienem napisać na forum ENG ale chyba nie dał bym rady tak jasno tego wyjaśnić.

Last edited by bho; 13.07.2009 at 19:31.
Reply With Quote
  #2  
Old 16.07.2009, 19:51
Foris Foris is offline
DSL Light User
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 33
Default

Ja mam ten sam router (ja go polecam nie miałem z nim żadnych probelmów) i wystarczyło że wpisałem w odpowiednie rubryki Urzytkownik, Hasło, IP routera (u mnie jest 192.168.1.254) a następnie nacisnąłem "Utwórz skrypt ponownego połączenia" Po czym wszystko zrobiłem tak jakby normalnie robił reset przez przeglądarkę. Następnie zrobiłem test oraz ręczne ponowne połączenie (wtedy mi się nie pojawiał znaczek że nie ustawienia są nie poprawne mimo iż były poprawne) i wystarczyło zaznaczyć "Automatyczne połaczenia ponowne" i wszystko działa doskonale.
Reply With Quote
  #3  
Old 16.07.2009, 20:39
bho
Guest
 
Posts: n/a
Default

Robiłem tym sposobem. Problem w tym, że soft na routerze nie pozwala mi normalnie go zrestartować, kiedy chce przymiescić się na inną podstronę np z resetowaniem to nic sie nie dzieje. Dlatego pogrzebałem w kodzie, aż doszedłem do linku z bezposrednim resetowaniem, wystarczy się tylko zalogować i z tym jest problem, ze nie wiem jak napisać w pliku .bat nacisniecie klawisza ok :/ .
Jak mozesz, to podaj swoj skrypt, tym czasem zmienie firmware.

Last edited by bho; 16.07.2009 at 21:13.
Reply With Quote
  #4  
Old 22.08.2009, 10:39
pikolo75
Guest
 
Posts: n/a
Default

Quote:
Originally Posted by bho View Post
Robiłem tym sposobem. Problem w tym, że soft na routerze nie pozwala mi normalnie go zrestartować, kiedy chce przymiescić się na inną podstronę np z resetowaniem to nic sie nie dzieje. Dlatego pogrzebałem w kodzie, aż doszedłem do linku z bezposrednim resetowaniem, wystarczy się tylko zalogować i z tym jest problem, ze nie wiem jak napisać w pliku .bat nacisniecie klawisza ok :/ .
Jak mozesz, to podaj swoj skrypt, tym czasem zmienie firmware.
Pod tym adresem masz mój poradnik do konfiguracji każdego routera :
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
Reply With Quote
  #5  
Old 26.08.2009, 12:51
bho
Guest
 
Posts: n/a
Default

Dzieki wielkie, to działa :D
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 01:50.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.