JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 28.04.2020, 10:44
Flexi Flexi is offline
Baby Loader
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 5
Default JDownloader2 install on raspbian

Hello guys,
i'm new to this forum.
Since yesterday i tried to install JD2 on my rpi.
I first tried with the 32 bit installer but i had an error:
"./JD2Setup_x86.sh: 225: ./JD2Setup_x86.sh: bin/unpack200: Exec format error
Error unpacking jar files. The architecture or bitness (32/64)
of the bundled JVM might not match your machine."

So I did a java install as explain in Here and then i installer JD2.

I ran "java -jar JDownloader.jar -norestart" twice to enter my logins as prompted to and now i'm stuck in :
"Update Message: Check for updates
Update Progress: 3%
Update Progress: -1%
Update Message: Contact server...
"Update Message: Check for updates
Start Update
Update Message: Check for updates
Update Progress: 3%
Update Progress: -1%
Update Message: Contact server...
Update Message: Check for updates
Update Progress: 100%"

I'm guessing this is all normal, but it has been more than an hour now . Should i just wait ?

Thanks for all the work and sorry if i missplaced or misstitled the thread.
Reply With Quote
  #2  
Old 28.04.2020, 14:58
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 67,320
Default

According to output the installation is complete.
Are you running JDownloader with GUI/head or headless? JDownloader will only ask for MyJDownloader logins on headless installation, else you can setup them in GUI Settings->MyJDownloader
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #3  
Old 29.04.2020, 09:44
Flexi Flexi is offline
Baby Loader
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 5
Default

Hello Jiaz, Thanks for the answer.

I have absolutly no idea. I installed java 11.0.7 openjdk and then i download and installed the JD2 java version available on jdownloader.org.
and this
"java -jar JDownloader.jar &"

give me a shitload of error like:

"
" WARNING: An illegal reflective access operation has occurred
WARNING: Illegal reflective access by org.appwork.shutdown.ShutdownController (file:/home/pi/Desktop/JD2install/JDownloader.jar) to field java.lang.ApplicationS hutdownHooks.hooks
WARNING: Please consider reporting this to the maintainers of org.appwork.shutdown.ShutdownController
WARNING: Use --illegal-access=warn to enable warnings of further illegal reflective access operations
WARNING: All illegal access operations will be denied in a future release
INFO >> sun.Desktop: null
INFO >> XDG_CURRENT_DESKTOP: null
INFO >> KDE_FULL_SESSION: null
INFO >> KDE_SESSION_VERSION: null
INFO >> DESKTOP_SESSION: null
INFO >> GNOME_DESKTOP_SESSION_ID: null
INFO >> Prefer (merged) JSon Storage from File: /home/pi/Desktop/JD2install/cfg/org.appwork.utils.logging2.LogConfig.json"

And more.

But i have no GUI on my raspberry. I'm guessing i'm connected with my JD2 logins, because i can send links from another machine to it, but i'm not seeing any download and i don't know how to configure JD2.
And i would like to get a GUI if i can. Did i install the wrong java ?

Thanks again.

EDIT: Oh gosh it's working ? I have access from my.jdownloader.org and i can manage and change parameters. So i'm guessing we're almost all good.
A bit lost but i guess it was my fault.
Could i install a GUI on RPB for it ?

EDIT2: Ok, i don't know what these permissions errors are, but i can download, i did add my accounts, except for those needing a captcha, i'm guessing i need a GUI on my RPI to solve them ?
So everything is good except for the GUI.
Do you have an idea ?

Thanks for your excellent work on this software and the support from the community too ! (i did find most of my answers on it :-) )

Last edited by Flexi; 29.04.2020 at 10:22.
Reply With Quote
  #4  
Old 29.04.2020, 11:40
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 67,320
Default

Headless JDownloader doesn't provide any GUI. That's what MyJDownloader is for. You can use the Android App or https://my.jdownloader.org to remote control your JDownloader and add/manage downloads and solve Captchas. Recaptcha requires either the Android App or the MyJDownloader browser extension, see https://my.jdownloader.org/apps/
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #5  
Old 29.04.2020, 11:42
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 67,320
Default

I would not recommend using GUI on Raspberry because this requires a full desktop environment or VNC desktop and also requires more cpu/memory.
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #6  
Old 29.04.2020, 14:14
Flexi Flexi is offline
Baby Loader
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 5
Default

Ok ! I get it.
I have the firefox addon MyJDownloader installed on commodo icedragon but i can't see the captcha asked when loggin in.
The pop up opens but i have no pictures to solve from, only the validation and refresh button.
Should i try with another web browser ?
Except from this, it's perfect.

Have a nice day Jiaz !
Reply With Quote
  #7  
Old 29.04.2020, 14:30
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 67,320
Default

MAke sure that extensions/browser (eg Ublock Origin) don't block the captcha and Commodo Icedragon might be firefox based but is untested. So yes, try chrome/firefox instead
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #8  
Old 30.04.2020, 08:56
Flexi Flexi is offline
Baby Loader
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 5
Default

Hello Jiaz !
I've tried on firefox and the issue is the same. Should i open another ticket for it ? This is what the captcha bug look like:
**External links are only visible to Support Staff**
Reply With Quote
  #9  
Old 30.04.2020, 10:11
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 67,320
Default

You have to click Solve Captcha button, then the MyJDownloader browser extension will take over
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #10  
Old 30.04.2020, 10:17
Flexi Flexi is offline
Baby Loader
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 5
Default

My god, i'm that bad. I thought it was the validating button, so i didn't even bother...

ok everything is perfect and you were very kind, have a nice day and thank you !

Flexi
Reply With Quote
  #11  
Old 30.04.2020, 10:51
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 67,320
Default

@Flexi: Don't worry, you're not the first and last one. I stumpled upon this myself We will have to make this *more clear*
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 04:57.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.