JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06.03.2015, 16:56
yabba235 yabba235 is offline
Baby Loader
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 9
Default Chomikuj.pl - problem

Witam !
Podczas ściągania plików poprzez JD 2 Beta zainstalowanego na NAS qnap ( poprzez stronę MyJDowlmoader ) mam bardzo małą szybkość - ok 100kb/s oraz pliki są ściagane częsciowo ( 10% ).
Kiedy ściągan te same pliki poprzez przeglądarkę to mam "normalną prękość" no i ściągam cały plik.
Jest na to jakaś rada ?
Pozdr.
Reply With Quote
  #2  
Old 06.03.2015, 19:33
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Hmmm... jeśli jest to to samo połączenie (ta sama podsieć, bramka), to nie powinno być różnicy.
Może jakieś ustawienia w samym systemie serwera QNAP? Wygląda na straty pakietów i zrywanie połączenia
Czy tylko problem jest z chomikuj, czy też z innych serwerów podobny problem?
Reply With Quote
  #3  
Old 06.03.2015, 21:03
yabba235 yabba235 is offline
Baby Loader
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 9
Default

Inne hostingi netload upload itp działają dobrze - na qnape mam wersję terminalową jd 2 beta, może to dlatego że to beta ?
Reply With Quote
  #4  
Old 06.03.2015, 21:21
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Nie, BETA to tylko nazwa.
Nie powinno być różnicy w prędkościach między różnymi serwisami.

Jeśli możesz spróbuj coś pobrać z chomikuj, następnie przeglądnij katalog instalacyjny JD2 na serwerze i powinny w podkatalog LOG być logi (podkatalogach o im wyższym numerze tym świeższe) - pobierz je, spakuj (np. z hasłem) i wrzuć na jakiś darmowy serwis, z PM do mnie - może coś z logów da się "wyciągnąć"...
Reply With Quote
  #5  
Old 07.03.2015, 09:42
yabba235 yabba235 is offline
Baby Loader
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 9
Default

Na razie zrzucam pliki przez przeglądarkę - rano mam 6MB download, poprzez jdownloadera 150kb/s zainstalowanego na nasie, na kompie mam "normalnego' JD i tu działa pełne łącze.
Czyli ten nasowy JD jest skopany.
Reply With Quote
  #6  
Old 07.03.2015, 09:54
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Nie sądzę - gdyby tak było to w tym wątku https://board.jdownloader.org/showthread.php?t=57446 byłyby zgłoszenia dotyczące problemów z prędkością, z dostępem do różnych serwisów. Tymczasem jak sam pisałeś problem jest jedynie z chomikuj. Silnik pobierania jest identyczny dla wszystkich serwisów (wtyczek) - wtyczka jedynie realizuje przekazywanie linków do silnika...
Tak jak pisałem, najlepiej byłoby przejrzeć logi - może problem jest po stronie ustawień w samym NAS - z jakiejś przyczyny ruch z chomikuj jest "dławiony".
Reply With Quote
  #7  
Old 07.03.2015, 10:51
yabba235 yabba235 is offline
Baby Loader
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 9
Default

OK, to samo jest na JD zainstalownaym na kompie - po -swci-agnięciu kilkumplików prędkość ściągania spada.
Podesłałem link do zipa z logiem.
Reply With Quote
  #8  
Old 07.03.2015, 18:47
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Bardzo dużo błędów:
--ID:273TS:1425714562048-15-03-07 08:49:22 - [jd.plugins.download.raf.OldRAFDownload(handleErrors)] -> ExternalStop:

--ID:277TS:1425714562046-15-03-07 08:49:22 - [] -> jd.plugins.PluginException: Problemy z siecią

--ID:271TS:1425714601162-15-03-07 08:50:01 - [] -> java.net.SocketTimeoutException: Read timed out

--ID:271TS:1425714601162-15-03-07 08:50:01 - [jd.plugins.download.raf.RAFChunk(download)] -> Read timeout: network problems! (too many connections?, firewall/antivirus?)
--ID:271TS:1425714601162-15-03-07 08:50:01 - [] -> jd.plugins.PluginException: Problemy z siecią

--ID:890TS:1425715591942-15-03-07 09:06:31 - [] -> jd.plugins.PluginException: Problemy z siecią
[jd.plugins.download.raf.RAFChunk(download)] -> Read timeout: network problems! (too many connections?, firewall/antivirus?)


Podejrzewam, że po prostu ruch w twojej sieci (np. po przekroczeniu jakiejś wielkości downloadu) jest ograniczany lub ruch z samego chomikuj jest ograniczany przez administratorów sieci cz....net. W każdym razie błędy jw. wskazują na problem zewnętrzny, nie po stronie JD.
Reply With Quote
  #9  
Old 07.03.2015, 19:40
yabba235 yabba235 is offline
Baby Loader
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 9
Default

OK, czyli zapytam mojego providera. Na pewno występuje o tylko na chomiku bo na innych hostingach nie mam "lejka".
Dzięki za pomoc
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 23:30.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.