JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 16.11.2013, 12:45
Sfor Sfor is offline
Linkgrabbing Monster
 
Join Date: Mar 2012
Location: Poland
Posts: 83
Default egofiles.com - Wtyczka przestarzała

16.11.13 11.29.37to16.11.13 11.29.38 jdlog://8201455159731/

Komunikat pojawia się losowo dla większej ilości plików. Pobieranie przez przeglądarkę działa prawidłowo.
  #2  
Old 17.11.2013, 13:44
allladino
Guest
 
Posts: n/a
Default

tez to mam
  #3  
Old 17.11.2013, 17:47
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Nie działa system logów, więc nie mogę zweryfikować.
Podajcie proszę na razie tutaj przykładowe linki - pobieram przez egofiles i nie mam komunikatów o jakich wspominacie.
Pobierania darmowe czy Premium?
  #4  
Old 17.11.2013, 18:55
Sfor Sfor is offline
Linkgrabbing Monster
 
Join Date: Mar 2012
Location: Poland
Posts: 83
Default

Problem w tym, że nie można tego efektu uzyskać na żądanie. Kolejne pliki pobierane są prawidłowo przez darmowy dostęp, aż w pewnym momencie jeden po drugim pojawiają się komunikaty "Wtyczka przestarzała". Po pewnym czasie wystarczy zrestartować linki, aby wszystko znowu działało.
  #5  
Old 17.11.2013, 20:01
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Oki, poczekam, aż przywrócą system logowania, może w logach coś będzie. Z opisu wygląda to na jakąś czasową blokadę dla darmowego pobierania (np. liczba pobierań na jakąś jednostkę czasu...)
  #6  
Old 18.11.2013, 21:39
allladino
Guest
 
Posts: n/a
Default

Dokladnie tak jest jak Sfor pisze,raz dziala a raz nie tylko ,ze niedziala TYLKO w Jdownloaderze ,w przegladarce zawsze jest ok, wiec to nie jest blokada dla darmowych userow tym bardziej,ze mam ustawiona automatyczna zmiane ip.

Chyba,ze jest to blokada pobierania przez managery o okreslonych godzinach,bo Mipony tez tak dziala jak JD.

EDIT
A teraz wyskoczył mi bład wtyczki,zrestartowalem plik i jest ok ,wiec juz nie mam pomysłu o co biega .

Last edited by editestowy; 18.11.2013 at 22:42. Reason: Edytuj posty, nie pisz jeden pod drugim.
  #7  
Old 18.11.2013, 22:55
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Winne jest zmiana obsługi reCaptcha po stronie Egofiles.
Normalnie strony wykorzystują API Google do rozwiązywania zadań ReCaptcha, natomiast Egofiles losowo nie korzysta ze standardowych wywołań API.
Przypuszczam, że jest to właśnie specjalnie zrobione, żeby "namieszać" wtyczkom różnych managerów pobierania i "zachęcić" użytkowników do kupna Premium.

Dodałem obsługę tej nowej metody obsługi reCaptcha, teoretycznie działa - ale potestujcie sami, bo ja nie mam czasu czekać za każdym razem 40 minut na kolejne pobieranie i rozwiązywać tych pokręconych kodów.

--- PS
Aktualizacja wtyczki dostępna dla JD2, dla JD1... nie wiadomo kiedy.

Last edited by editestowy; 18.11.2013 at 23:00.
  #8  
Old 19.11.2013, 22:21
Sfor Sfor is offline
Linkgrabbing Monster
 
Join Date: Mar 2012
Location: Poland
Posts: 83
Default

Po aktualizacji wtyczek egofiles.com działa znacznie skuteczniej. Nie zarejestrowałem komunikatów "Wtyczka przestarzała" występujących seriami. Niestety nie oznacza to, że zostały one całkowicie wyeliminowane. Teraz trafiają się pojedynczo i znacznie rzadziej niż ostatnio.

Niestety nie zadziałał system wysyłania logów.
  #9  
Old 23.11.2013, 07:44
szkwar
Guest
 
Posts: n/a
Default egofiles wstyczna przestazala

u mnie tez mam problem z Egofiles. Wyskakuje blad wtyczka przestarzala, i zadne restarty, wznawiania nic nie pomaga. Jedynie co moge to pobierac bezposrednio ze strony przez przegladarke. Dodam ze mam konto premium na EF

**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff** - przykladowy link

program JD mam calkowicie zaktualizowany

Last edited by szkwar; 23.11.2013 at 07:47.
  #10  
Old 23.11.2013, 13:17
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

@szkwar

Twój przykładowy link działa bez problemów u mnie, na koncie Premium.
Jakiej wersji używasz: JD1 czy JD2?
Jeśli JD2 to zamieść link do logów.
  #11  
Old 25.11.2013, 13:12
szkwar
Guest
 
Posts: n/a
Default

-last 09 wersja 0.9.581 JDownloader - taka mam wersje

obecnie posiadam 3 konta permium: egofiles, turbobit i netload.in.
Sciagam filmy już od kilku miesięcy za pomoca JD i nigdy nie mialem zadnego poroblemu z tym. Od tygodnia z egofiles i turbotbit nie siagne nic bo albo wyskakuje ze blad przestarzalych wtyczek, albo komunikat czekanie na nowe IP.
Z tych dwoch serwisow sciagam teraz bezposrednio przez mozzile i problem poczesci sie rozwiazuje. Z netload niemoge sciagac przez mozile poniewaz tak jest skonstruowane konto premium, natomiast przez JD sciaga ale zawsze trzeba czekac minute az zatrybi - przedtem sciagala sie wszystko bezproblemu.
chcialem dodac jeszcze ze z netolad jak wznawiam pobieranie to zaczyna pobierac od nowa.
  #12  
Old 25.11.2013, 17:30
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Premium Egofiles powinno działać, bo modyfikacja była wyłącznie dla pobierania darmowego (obsługa reCaptcha).
Czy nie używasz jakiegoś multihostingu lub serwera proxy do pobierania?
Zgromadź logi wg poradnika, lecz nie wrzucaj na pastebin (mi nie działa) tylko wrzuć na jakiś darmowy serwis (albo może być nawet Egofiles, bo mam Premium na nim i na PM wyślij mi linka - może logi coś powiedzą.

A pobieranie od nowa na netload - to wygląda na to, że twoje konto nie jest rozpoznawane jako Premium. Konta Premium z reguły umożliwiają wznawianie.
Jak chcesz to możesz mi wysłać na PM dane konta + jakiś przykładowy link - mogę sprawdzić czy pobieranie działa prawidłowo na najnowszych źródłach.
  #13  
Old 26.11.2013, 03:34
szkwar
Guest
 
Posts: n/a
Default

Postanowiłem skasować całkowicie JD jaki używałem do tej pory i zainstalowalem JD2-beta. Efekt - wszystko śmiga jak należy. Nie wiem w czym tkwił problem, ale nie przypominam sobie zbytnio, żebym grzebał w ustawieniach starego JD
  #14  
Old 27.11.2013, 22:16
Sfor Sfor is offline
Linkgrabbing Monster
 
Join Date: Mar 2012
Location: Poland
Posts: 83
Default

Quote:
Originally Posted by Sfor View Post
Po aktualizacji wtyczek egofiles.com działa znacznie skuteczniej. Nie zarejestrowałem komunikatów "Wtyczka przestarzała" występujących seriami. Niestety nie oznacza to, że zostały one całkowicie wyeliminowane. Teraz trafiają się pojedynczo i znacznie rzadziej niż ostatnio.

Niestety nie zadziałał system wysyłania logów.
Udało mi się wysłać logi:
27.11.13 20.05.53to27.11.13 20.05.54 jdlog://7150905774831/
  #15  
Old 28.11.2013, 09:20
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Wygląda na bug po stronie Egofiles - strona ze spodziewanym obrazkiem do rozwiązania.... nie zawiera tego obrazka:


Zmodyfikowałem obsługę, aby wtyczka w takim przypadku zamiast generowania błędu odczekiwała 15 sekund i próbowała ponownie (przeładowując stronę) - choć to może powodować, że w przypadku powtarzających się problemów tego typu prób może być wiele...
U mnie po 2-3 próbach zazwyczaj udawało się - Egofiles "dostarczał" stronę z prawidłowo wygenerowanym linkiem do zadania (Google API) lub bezpośrednim linkiem do obrazka.
  #16  
Old 03.12.2013, 00:21
allladino
Guest
 
Posts: n/a
Default

Zmienilem na JD2 i jestem bardzo zadowolony !!! Ciagnie mi 2 linki na raz z darmowego egofiles chociaz nie wiem jak to mozliwe .Obsługa captcha rewelka,szczegolnie serwis 9kw.eu. Chodzi duzo lepiej ze wzgledu na to ze nie uzywa javy.Ogolnie bardzo polecam !!!
  #17  
Old 04.12.2013, 00:58
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter
 
Join Date: May 2009
Location: PL
Posts: 3,029
Default

Używa Javy, używa... nic się nie zmieniło - JD2 jest napisany w Javie.
  #18  
Old 04.12.2013, 16:49
allladino
Guest
 
Posts: n/a
Default

W kazdym razie w procesach javy nie ma a w JD jest to myslalem ze nie uzywa ale sie na tym nie znam . Co nie zmienia faktu,ze duzo szybciej mi sie uruchamia i plynniej chodzi niz jedynka.
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 15:21.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.