JDownloader Community - Appwork GmbH
 

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 15.11.2020, 15:13
Super JD Super JD is offline
Fibre Channel User
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 116
Default Tray Icon

The appearance of the Notification Area/System Tray icon has changed since a recent update.

Previously, it had been the JD globe, whereas now it additionally features a tiny white square and rectangle at the bottom right of the globe.

Is there any way to change this, and revert to the look of the original icon, please?

Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 15.11.2020, 18:05
mgpai mgpai is offline
Script Master
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 1,094
Default

Quote:
Originally Posted by Super JD View Post
The appearance of the Notification Area/System Tray icon has changed since a recent update.
Related topic.

Quote:
Originally Posted by Super JD View Post
Is there any way to change this, and revert to the look of the original icon, please?.
Disable the following advanced setting:
Code:
GraphicalUserInterfaceSettings.clipboarddisabledwarningflashenabled
Reply With Quote
  #3  
Old 16.11.2020, 01:34
Super JD Super JD is offline
Fibre Channel User
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 116
Default

Quote:
Originally Posted by mgpai View Post

Disable the following advanced setting:
Code:
GraphicalUserInterfaceSettings.clipboarddisabledwarningflashenabled
This has been an enormous help. Thanks, mgpai. Making this change, in Advanced Settings, accomplishes exactly what I was seeking.

Thanks also to Jiaz. Pending further feedback, you'll know best how to provide the most useful options around the icon change, in a future core update.

While the above advanced setting is not an intuitive one, what matters is that it is possible to customize it on the user-end, and that the information on how to do so is to be found here, in the forums.

Thanks again to both of you. I really appreciate it.
Reply With Quote
  #4  
Old 15.11.2020, 18:40
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 69,349
Default

@mgpai:Thanks for the link!

@Super_JD: I added this new feature to inform about disabled clipboard monitoring. You can either disable the flashing of the button (will disable new icon) or if you want to keep the flashing but not the new icon, I can add new setting for new icon
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #5  
Old 16.11.2020, 10:27
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 69,349
Default

I will add a separate setting for this new icon
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #6  
Old 19.11.2020, 02:47
Super JD Super JD is offline
Fibre Channel User
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 116
Default

For anyone who may be seeking out how and where to toggle between the look of the two icons, since the last update this can now be done in (at least) the following two places:


1. Settings > Tray Icon > Tray Icon indicates disabled clipboard monitoring

2. Advanced Settings > (search for) Tray: Tray Icon Clipboard Indicator


These options take effect immediately.


A third option, below, is no longer applicable, as per the post immediately below by Jiaz.

This option had been:

Advanced Settings > (search for) GraphicalUserInterfaceSettings.clipboarddisabledwarningflashenabled


Thanks, Jiaz, for making this happen!

Last edited by Super JD; 19.11.2020 at 15:34.
Reply With Quote
  #7  
Old 19.11.2020, 09:56
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 69,349
Default

@SuperJD: I removed the 3rd option via clipboarddisabledwarningflashenabled, that option should not longer change the tray icon behaviour

In case you need other states as well (icon place is limited though) I can also add other indicators to it
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #8  
Old 19.11.2020, 15:41
Super JD Super JD is offline
Fibre Channel User
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 116
Default

@Jiaz: Thanks for the update. I've edited my previous post to reflect this.

That said, that Advanced Setting (clipboarddisabledwarningflashenabled) is still searchable and shows a checkbox, though it would appear, from what you wrote, that checking/unchecking this does not actually change anything.


Quote:
Originally Posted by Jiaz View Post
In case you need other states as well (icon place is limited though) I can also add other indicators to it

As far as I'm concerned, even just one of the available locations (Settings > Tray Icon > Tray Icon indicates disabled clipboard monitoring) is perfectly placed and intuitive. I think that if anyone were to look to make a change with regard to the icon's look, then this location is logical and easy-to-find, given that "Tray Icon" has a dedicated entry in the Settings side panel. That was the first place where I had looked before you made the option that is located there as of now.

Thanks again!

Last edited by Super JD; 19.11.2020 at 15:45.
Reply With Quote
  #9  
Old 19.11.2020, 16:02
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 69,349
Default

clipboarddisabledwarningflashenabled -> that is about the clipboard monitoring icon in main toolbar, the checkbox is flashing when disabled so ppl can easier see when they disabled by accident and wonder why clipboard no longer works
Most of the settings are available via Advanced Settings, so one place for ALL of them GUI Settings are just *easier* to find
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
  #10  
Old 19.11.2020, 16:20
Super JD Super JD is offline
Fibre Channel User
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 116
Default

On my end, unchecking that setting did actually serve to also restore the original look of the icon prior to the most recent update. It may no longer do so, as I haven't had need to test it, but it did do that previously. It's how I changed the look of the icon before you added the new settings.
Reply With Quote
  #11  
Old 19.11.2020, 16:50
Jiaz's Avatar
Jiaz Jiaz is offline
JD Manager
 
Join Date: Mar 2009
Location: Germany
Posts: 69,349
Default

Yes, Unchecking the checkbox did work before I added the new setting but no longer should work.
__________________
JD-Dev & Server-Admin
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 18:33.
Provided By AppWork GmbH | Privacy | Imprint
Parts of the Design are used from Kirsch designed by Andrew & Austin
Powered by vBulletin® Version 3.8.10 Beta 1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.