JDownloader Community - Appwork GmbH

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01.05.2014, 00:51
rower
Guest

Default Depositfiles - ściąganie dwóch plików równocześnie

Cześć. Zwracam się głównie do użytkownika editestowy, bo widzę że jesteś w supporcie, wiesz o co chodzi i możesz to wprowadzić. Wolę pisać w polskiej wersji, bo po angielsku średnio u mnie i nie wiem czy bym im właściwie wytłumaczył. Chodzi mi o serwis Depositfiles. Właściwie nie wiem, czy to zgłaszać w sugestiach czy błędach wtyczek. Chodzi o to, że z tego serwisu można ściągać tylko jeden plik na koncie darmowym, ale kiedy taki plik jest duży np. 700 MB to następny plik można już ściągać po ok. 40 minutach równocześnie - czyli w JD ściągnęło mi się dopiero połowę, ale wchodzę przez przeglądarkę i mogę już ściągać następny. Bo czas oczekiwania nie liczy się od momentu zakończenia ściągania, tylko od momentu rozpoczęcia poprzedniego. Tak samo kiedyś było na Egofiles - tylko że JD wtedy sprawdzał drugi plik i odliczał te minuty pozostające do rozpoczęcia ściągania następnego. We wtyczce Depositfiles tego niestety nie wiadomo dlaczego nie ma. Nawet jak sprawdzę przez przeglądarkę czy już można ściągać drugi plik, jak chcę wymusić ściąganie drugiego pliku w JD to nie ma reakcji. Mam sporo plików do ściągnięcie i w czasie jak ściągnę 2 przez JD to w rzeczywistości ściągnę 3. Prosiłbym o zmodyfikowanie tej wtyczki.
Reply With Quote
Old 01.05.2014, 19:59
editestowy's Avatar
editestowy editestowy is offline
Polish Supporter

Podaj proszę przykładowe linki.
Reply With Quote
Old 01.05.2014, 21:51
rower
Guest

Znaczy co do opinii innych to raczej jest to udowodnione i nie trzeba sprawdzać czy o 12 w południe jest widno. Ale rozumiem procedury.
Linki:

**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**
**External links are only visible to Support Staff****External links are only visible to Support Staff**

A jeszcze sobie jedno przypomniałem: dlaczego na niektórych serwisach jak wpiszę błędnie captcha to zaraz wyskakuje nowe i można wpisać poprawne, a tu na Depositfiles chyba też można to poprawić przy okazji, bo teraz jak wpiszę błędnie captcha to po dopiero po pełnym odliczaniu znowu wyskakuje kolejne captcha do wpisania.

Last edited by rower; 01.05.2014 at 22:20.
Reply With Quote
Old 02.05.2014, 10:53
editestowy's Avatar
Polish Supporter

Założyłem na te problemy zgłoszenie:

Ktoś wcześniej wprowadził ograniczenie do 1 pobierania na raz więc być może był jakiś powód i twórca tej zmiany pamięta dlaczego. Na razie zostawiłem w kodzie bez zmian (chociaż testowo zmodyfikowałem u siebie i bez problemu poszły 2 pobierania "jednocześnie"), żeby oryginalni autorzy mogli przejrzeć, czy zmiana nie spowoduje innych problemów.
Co do powtórnego wyświetlania captcha - we wtyczce jest nieco inaczej niż w innych wtyczkach - nie jest ponownie ładowany sam obrazek ale cała strona, stąd też ponownie czas odmierzany jest od nowa - zobaczymy co autor takiego rozwiązania odpowie w zgłoszeniu (może były jakieś przyczyny, że tak to zostało zaprojektowane).

Last edited by editestowy; 02.05.2014 at 10:59.
Reply With Quote
Old 03.05.2014, 11:28
rower
Guest

Dzięki editestowy, że działasz. Jak widzę, dobrze że napisałem po polsku, bo nawet Ciebie nie do końca mogą zrozumieć o co chodzi. A przecież kilka serwisów działa na podobnych zasadach, że oczekiwanie na następny jest uzależnione od wielkości pliku poprzedniego. Niestety, z tego co widzę teraz są inne zasady, kiedyś było zgłaszanych kilka, kilkanaście problemów dziennie, a teraz na bugtrackerze jest po kilka problemów, ale na godzinę. Jak na 100 poprawią 5 to będzie dobrze. Rozumiem że wtyczkę może poprawić tylko jego twórca, bo Ty sobie zmieniłeś i działało dobrze. No szkoda, że są takie procedury.
Reply With Quote
Old 03.05.2014, 20:16
editestowy's Avatar
Polish Supporter

To nie tak - problemy zgłaszane (podpisane) przez StatServ to są zgłoszenia automatyczne, jeśli użytkownik ma włączone statystyki - pozwalają autorowi wtyczki/poprawki ocenić czy problem nadal występuje lub zdiagnozować (nawet bez oficjalnego zgłoszenia na forum) nowe problemy.
Wracając do depositfiles - tu zliczanie czasu działa nieco inaczej - w większości serwisów czas oczekiwania liczony jest od momentu zakończenia poprzedniego pobierania, tutaj zależy od tego jak wielki jest (był) aktualnie plik pobierany, więc teoretycznie mimo iż nie pobieramy kontem Premium - serwis pozwala przez jakiś czas pobierać pseudo-równolegle pliki.
Poprawki dla obu problemów wydają się nie być skomplikowane, jednakże ze względu na to, że np. obsługa reCaptcha została we wtyczce nieco inaczej zaimplementowana niż w innych - pozostawiłem decyzję oryginalnemu autorowi - być może zastosowane rozwiązanie miało uzasadnienie wynikające z testów.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules